0

Skönhetsblogg & sminkblogg
Ina
Malin Hartzell
Lina Ekh

Blobbicure - steg för steg

Den sista tiden har det dykt upp en ny typ av nail art, den så kallade "blobbicuren". Namnet är en sammansättning av orden blobs (plumpar) och manicure (manikyr) på samma sätt som "dotticure" har blivit ett begrepp inom nail art genom att sätta samman orden dots (prickar) och manicure (manikyr).

Själva nail arten ska göras ganska snabbt, så snabbt att man måste göra klart en nagel i taget för att det ska funka. Principen är att man "droppar" nagellacksprickar över nageln medan baslacket fortfarande är våt. Själva dropparna kommer att sprida sig in i basen och forma mosaikformade områden på naglarna. Tekniken kräver inga verktyg då man lägger dropparna med nagellacksborsten. Dropparna kommer att sprida sig olika mycket beroende på hur länge man väntar med att droppa nagellack över nageln. För rundare, mindre spridda droppar väntar man 10-15 sek mellan baslacket och dropparna. För att få mer oregelbundna former droppar man lacket på en gång.

Steg för steg:

 1. Måla nageln med ett eller två lager av baslacket. T.ex Ciaté Underwear Base Coat.
 2. Dutta nagellack med nagellackspenseln över den våta nageln.
 3. Fortsätt tills du är nöjd med resultatet
 4. Topplacka med snabbtorkande topplack, t.ex Ciaté Speed Coat Fast Dry Top Coat.
För manikyren har jag använt OPI - Dark Side of the Mood som bas och IsaDora - City Light för plumparna.

Intervju med skönhetsprofilen & bloggaren Viola Holmgren!

Viola Holmgren, även känd som KillerColours bloggprofil på Rodeo.net är rutinerad skönhetsbloggare som sedan en lång tid tillbaka bjuder på makeup-tips och lyfter nya samt väletablerade skönhetsmärken på sin blogg. Hennes ledord "Makeup doesn't have rules. The only person who decides what's right or wrong and if you're wearing it or not is you" ger oss ett kännetecken till vad som är viktigt när det kommer till skönhet, ta del av råd och tips och hitta de produkter som passar just dig!

Vi har självklart varit nyfikna på vad Viola tycker om skönhetsprodukter och den brinnade trenden av det ekologiska utbudet, nedan finner ni Q/A om hennes tankar kring ekologisk skönhet, samt ett och annat tips.

 • Vad bör man tänka på när man letar efter ekologiska skönhetsprodukter?

En grym nyckel tycker jag är att lära sig läsa innehållsförteckningar! Särskilt med ekoprodukter som har en tendens att vara mer baserade på rena oljor, växturdrag och liknande. Genom att plugga ingredienser så får du facit i handen när du kikar på innehållsförteckningen, du kan se ungefär vilken effekt produkten kommer ha, hur maxad effekten är och om priset känns relevant för produkten. Allt detta genom proportioner och typer av ingredienser.

 • Varför tror du intresset för det ekologiska utbudet inom skönhet har ökat?

Folk har börjat bry sig om vad de stoppar i magen och därmed även vad de har på huden. Det där går alltid i vågor, kolla bara sjuttiotalets råkost, den har vi nu återuppfunnit som raw food. "Rent leverne"-trenden har fluktuerat kraftigt, och med ett ökat intresse för skönhetsprodukter hakar de förstås på mer än någonsin.

 • Hur tror du att ekologiska produkter påverka vår hud/hår/kropp?

Såvida du tål den ekologiska ingrediensen så säger jag kör i vind, du drar den klara vinstlotten. Bortsett från just det faktumet att ekologiska produkter är renare och därmed lättare att få allergiska reaktioner mot så får du ju faktiskt en superren och näringsrik produkt, precis som i valet att dricka juice istället för läsk. Läsken är näringsfattig och utan några egentliga fördelar, juicen är vanligare att vara överkänslig mot men den innehåller å andra sidan den rena energin som gör dig väl. Samt har du reagerat på en ekologisk produkt kan du mycket enklare lista ut vilken ingrediens du reagerat på, för ärligt talat - polydimethylsiloxane, vasaru?

 • Vi får många frågor om ekologiskt vs kvalitet, hur ser du på det?

Kvalitet som i funktion är helt upp till den som producerar produkten, naturen innehåller i stort sett alla fix och trix som framställs i laboratorier så med god kunskap om naturen kan mycket spännande fifflas fram. Kvalitet som i hållbarhet på badrumshyllan kan vara ett minus för vissa då renare produkter lättare härsknar, skär sig, börjar lukta konstigt eller till och med möglar med tiden, för när såg du på allvar ett "skräpschampo" mögla senast? Jag tycker att det är en sund grej att folk börjar fasa in produkter med kortare hållbarhet för innehållets renhets skull, det ger mer respekt för produkten tycker jag.

 • Finns det några nya rön inom ekologisk skönhet som du tror kommer att slå stort den närmaste tiden?

Nya rön vet jag inte riktigt, men jag tror att många på allvar börjar släppa löddrande ansiktsrengöringar! Sjukt bra grej då smuts och smink går utmärkt att lösa upp med rengöringar baserade på smörer och oljor, tvållödder torkar ut och är inte nära på lika lugnande för huden. Många alternativ börjar dyka upp för olika behov, både lättare och fetare varianter beroende på vad just ditt ansikte behöver.

 • Har du några favoritprodukter inom skönhet som är just ekologiska?

De tre märkena som står högst på kärlekslistan för mig är M Picaut Swedish Skincare, REN skincare och NUXE, i stort sett allt jag testat från dessa märken är fantastiskt. Paradprodukten denna vinter har varit M Picaut Calming Cocoon Cream som gullat bort både finnar och torrfläckar för mig, ren mirakelprodukt.

Äntligen är den här - bareMinerals Complexion Rescue!

Efter att ha varit efterlängtad så länge är den äntligen här - bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream! En multifunktionell gel-kräm som kombinerar fördelar från hudvård och makeup i ett. Den hjälper till att vårda huden samtidigt som den färgade formulan hjälper till att ge en jämnare ton till din hy och en glödande look!

För bästa resultat rekommenderar bareMinerals att använda bareMinerals Complexion Rescue Smoothing Face Brush när du applicerar produkten, en mjukt ljuvlig borste som hjälper dig att få ett mjukt, jämnt resultat.

Vad vet du om Clarins? Del 2: Solskydd

Vi har Clarinsvecka här på eleven.se och vi vill därför låta er bekanta er ytterligare med Europas största hudvårdsvarumärke inom lyxsegmentet. I del 1 gav vi en mer generell bild av Clarins som varumärke, arvet och vilka produkter som verkligen efterfrågats stort hos oss genom åren. I det här inlägget tittar vi närmre på deras solprodukter tillsammans med vår hudterapeut Linn M, då vi precis gått in i solsäsong.

Missa inte att vi just nu har 20% på hela Clarins sortiment t.o.m 19:e april 2015.

Många av oss älskar solen, härliga varma sommardagar och gyllenbrun hud. Vi behöver sol och D-vitamin, men den kan också ge bestående hudskador. När vi utsätter oss för sol så reagerar melaninet i huden och bildar ett skydd mot UV-strålarna, vilket ger oss den bruna färgen, ibland klumpar hudens melanin ihop sig och bildar mörka fläckar, pigmentfläckar. Värst utsatt är områdena i ansiktet, på kinderna, överläppen och i pannan. Men även hals, dekolletage och handrygg är områden där de ofta uppstår.

Denna hyperpigmentering (som dessa fläckar kallas) kan ha olika bakomliggande orsaker och behandlas därmed olika. De som bildats av överdrivet solande kan vi ofta behandla snabbt, medan hormonella fläckar sitter djupare och är svårare att ta sig an.

Det kan också uppkomma ljusa, mörka eller vita fläckar i ansiktet. En del av dessa har med våra hormoner att göra och kan drabba gravida eller dem som äter p-piller. Det finns också förändringar i vår hud som kallas melasma, och ser ungefär likadan ut. Det kommer oftast från exponering av sol samt användning av kemiska preparat men även vissa mediciner tillsammans med exponering av sol kan orsaka fläckar.

Tredje typen av fläckar kallas åldersfläckar, vilka kan uppkomma med åldern och är en blandning av hormonell och solskadad hy. Denna typ av fläckar är vanliga både hos män och kvinnor.

Så här behandlar du!

För det första, undersök alltid alla fläckar hos en hudläkare för en individuell rekommendation kring hur just du bör ta hand om dig. Tänk också på att det alltid finns risker med överdrivet solande och att det kan ge solskador och i värsta fall hudcancer. Dock finns det krämer som kan ge en hjälpande hand vid ytliga pigmentfläckar, då det har en liten blekande effekt och därmed ger huden en mer jämn yta, exempelvis Clarins Vital Light Serum. Dessa krämer/serum bör man helst använda under vinter och höst då det inte är bra att vistas i starkt solljus när man använder dem. Det bästa är att vara noga påläst om produkten och skydda huden samtidigt som man gör sin kur. Vi hjälper dig gärna och du kan alltid ringa oss på 020 22 11 00 om du har frågor.

Det pratas och skrivs mycket om solskydd och vi kan inte nog betona vikten av det. Många solskador visar sig flera år senare och därför kan man vid en viss ålder tycka att man "tål sol bra", när man i själva verket får lida av det mycket längre fram. En stor andel rynkor är också direkt förknippade med överdrivet solande och därmed självförvållade. Vare sig du är känslig eller lätt blir brun behöver därför huden ett alltid skydd mot solen. Clarins har tagit fram en riktigt bra serie med där vi särskilt vill lyfta nedan produkter. Du hittar all deras solvård här!

Clarins Sun Wrinkle Control Cream for Face

Detta är en ljuvlig, vårdande solkyddskräm som hjälper till att skydda huden i ansiktet mot UVA- och UVB-strålar. Den är fri från olja, lätt i konsistensen och täpper inte igen dina porer. Med SPF 30 skyddar den din hy mot solens skadliga strålar och ger möjligheten till en jämnare solbränna. Tips: Använd alltid högt SPF när du solar. Där huden är som tunnast, tex. i ansiktet och på handrygg bör du ha minst SPF 30 eller SPF 50.

Clarins Sun Control Stick High Protection UVB 30
Är du en av dem som utövar vattensport, skidåkning eller tillbringar mycket tid i intensivt solljus på sommaren? Då är detta solstick något för dig. Det är litet och smidigt, har en smidig vrid-funktion så du slipper fumla med lock, och viktigast av allt hjälper till att skydda mot farliga UVA- och UVB-strålar, infraröda filter och fria radikaler.

Clarins Sun Care Milk-Lotion Spray SPF 50+
För dig som vill skydda huden extra och inte vill ha en kräm med dig på stranden. Detta fuktgivande spraylotion hjälper till att skydda huden från uttorkning samt UVA- och UVB-strålar med ett SPF 50+! Den är dessutom vatten- samt svettresistent.

Clarins After Sun Moisturizer Ultra-Hydrating
Även när du kommit hem efter en dag på stranden och är inomhus är det viktigt att vårda huden. Detta är en lätt, snabbabsorberande aftersun-kräm som hjälper till att ge en behaglig känsla till huden samt erbjuder intensiv fukt. Den hjälper även till att göra så din solbränna håller sig vacker längre, och ger en mjuk, behaglig känsla.

Vad vet du om Clarins? Del:1 Bästsäljare

Visste du att varumärket Clarins är störst i Europa på hudvård inom lyxsegmentet? Eller att det är ett franskt familjeföretag som alltid gjort just det de gör idag, det vill säga, genom sin framgångsrika produktutveckling berätta för kvinnor och män världen över att "Yes! You are beautiful!". På eleven.se har vi länge sålt Clarins och är stolta över att ett så starkt, men också klassiskt varumärke vill samarbeta med oss. Kundefterfrågan på nyheter från Clarins är alltid hög och vi försöker därmed att vara först med det senaste och ligga i framkant vad gäller erbjudanden. Du kan även hitta deras produkter för män här.

Just nu kan ni exempelvis handla från hela Clarins sortiment till 20% rabatt t o m söndag 19 april 2015 och vi erbjuder också en fin gåva på köpet vid köp av två solprodukter från deras sortiment. Du hittar gåvan här.

Vi på eleven.se skulle vilja dela med oss av våra tio bästa skäl att välja Clarins, du finner dem här nedan:

 1. Clarins är nummer 1 på den europeiska marknaden på hudvård inom lyxsegmentet.

 2. Clarins är fransktillverkat varumärke sedan starten 1954 med en lång tradition av "att lyssna på kvinnor och verkligen försöka förstå deras behov".

 3. Clarins är ett familjeägt bolag med en närhet mellan medarbetarna för att behålla fokus och rätt känsla.

 4. Clarins kommer alltid att försöka välja en naturlig ingrediens före en kemisk, idag använder man över 250 naturliga extrakt.

 5. Clarins försöker ständigt att utveckla sina produkter för att hela tiden möta efterfrågan från kvinnor världen över.

 6. Clarins kan tillhandahålla med egna SPA:n världen över i syfte att både kunna erbjuda produkter, men också hudvård utförd av specialister.

 7. Clarins arbetar med att försöka tillhandahålla ett så brett sortiment som möjligt, så att man alltid, oavsett hudtyp, ska kunna hitta något just för en själv.

 8. Clarins uppmuntrar till ett prova sig fram, är man inte nöjd ska man alltid kunna finna en väg framåt inom varumärket.

 9. Clarins arbetar proaktivt för att skydda miljö och natur.

 10. Clarins vill veta vad DU tycker och har under 60 år tagit emot brev och samtal från kunder världen över i syfte att ständigt förbättra sitt erbjudande.

Vi har också några riktigt bra klassiska produkter från varumärket som genom åren varit mycket efterfrågade och omtyckta och dem skulle vi vilja presentera lite närmare här:

Clarins Beauty Flash Balm
Produkten alla pratar om! När vi för första gången fick in denna produkt 2008 så sa det bara vips, så hade den sålt slut. Den blev en storsuccé och är än idag våra kunders favoritprodukt (och även favorit på eleven-kontoret). Denna askungekräm hjälper till att reducera tecken på trötthet för att ge en piggare, mer ungdomlig och mjukare look till dina ansiktsdrag. Samtidigt som den stramar upp, är den även perfekt som primer då den får din makeup att sitta längre under dagen och med en jämnare finish. Beauty Flash Balm är ett måste-ha i handväskan eller necessären!

Clarins Palette Instant Light Radiance Boosting Complexion Base
Produkten med WOW-effekt! Denna produkt är hudvård och makeup i ett, och är en flytande texturgivande bas som på ett naturligt sätt ger en boost av lyster till din hud. Du kan använda den både ensam eller under din foundation för att ge huden en strålande, glödande look hela dagen samtidigt som huden blir återfuktad. Även denna produkt blev snabbt en favorit när den lanserades för lite mer än ett år sedan, och har sedan dess varit en storsäljare i Clarins ljuvliga sortiment. Vill du ha tips på vilken nyans du ska välja? Då kan du läsa vårt blogginlägg här!

Clarins Daily Energizer Cleansing Gel
En ljuvligt uppfräschande rengöringsgelé som med en uppfriskande doft och rikligt lödder tar bort orenheter på ett milt men effektivt sätt. Under de senaste fem åren har denna produkt varit en favoritrengöring hos er kunder, då den lämnar hyn mjuk, fräsch och full av energi. En perfekt rengöring för dig som är lite morgontrött och behöver piggas upp!

Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster
Clarins är bl.a kända för att deras produkter ger huden fantastisk glöd och lyster - detta är inget undantag. Detta är en lite annorlunda brun-utan-sol, du blandar nämligen några droppar av den med lite av din dagliga ansiktskräm och applicerar för en naturlig solbränna (utan sol!). Golden Glow Booster ger en jämn solkysst look samtidigt som den återfuktar huden, och den har inte den vanliga doften som många andra BUS-produkter kan ge. Denna storfavorit är enkel och smidig att använda, och lämnar din hy perfekt glödande!

BLOGGAR
Skönhetsblogg & sminkblogg
Skönhetsblogg & sminkblogg
Läs alla inlägg från oss och våra skönhetsbloggare.
Ina
Ina
Ina är expert när det kommer till nagellack. Ta del av de senaste trenderna, hur du målar häftiga effekter samt nyheter som kommit in.
Malin Hartzell
Malin Hartzell
En sminkgalen fotograf som kommer att visa sina tips & trix för att guida dig rätt i skönhetsdjungeln.
Lina Ekh
Lina Ekh
Lina Ekh är skönhetsbloggare på makeupbylina.devote.se samt utbildad Makeup-artist. Här visar hon dig sminktips & tutorials.
INSTAGRAM
 • Alltid fraktfritt över 499 kronor
 • Nordens bredaste sortiment? - 30 000 produkter
 • Din beställning skickas inom 24 timmar
 • Alltid i lager för omgående leverans
 • Handla idag, betala i slutet av maj!
 • Nordens bredaste sortiment? - 900 varumärken