0

Skönhetsblogg & sminkblogg
Ina
Malin Hartzell
Lina Ekh

Makeup inför nyår - Dark New Years Glam!

Jag gillar att vara allt annat än "en i mängden", så när jag såg Scream-kollektionen från Make Up Store visste jag direkt att det var mycket smink ur kollektionen jag definitivt kommer bära på nyårsafton. Självklart vill jag dela med för att kunna ge er inspiration, så att ni hittar er nyårslook. Nedan finner ni samtliga produkter jag använt för att skapa denna make-up. Kom ihåg att nyårsafton är ett perfekt tillfälle att våga spexa till det lite extra!

Vill man skapa en mer effektfull look kan man applicera en härlig glitter-eyeliner som jag gjort i närbilderna.

Önskar er alla en riktigt God Jul & färgsprakande Gott Nytt År!

OPIs julkollektion 2014

OPI har i år lanserat en julkollektion i samarbete med Gwen Stefani vilket har resulterat i inte mindre än 18 stycken helt underbara lack. Kollektionen har många röda och lila toner men också ett silverlack, ett guldlack och några härliga effektlack. Idag ska vi koncentrera oss på sex av dessa lack, tre skimmer-, ett creme- och två glitterlack.

De fyra lacken som ingår i manikyren nedan har nästintill perfekt formula. De glider lätt på naglarna, täcker med ett enda (tjockare) lager och torkar snabbt. Torktiden kan ju alltid snabbas upp ännu mer med snabbtorkande topplack vilket är att rekommendera för glansens skull och för att få en manikyr som håller lite längre än utan topplack.

  • Rollin in Cashmere har jag målat på pekfingernageln. Guldfärgen är ganska ljus i sin färg och passar utmärkt nu till de kommande helgerna.
  • Red Fingers & Mistletoes har jag målat på långfingernageln. Lacket som har en vacker röd bas har ett guldskimmer som kommer bäst fram i solsken.
  • First Class Desires har jag målat på ringfingernageln. Detta är ett lilafärgat lack med guldskimmer som är mycket, mycket vackert!
  • Christmas gone plaid har jag målat på lillfingernageln. Ett mörkgrönt cremelack som passar alla tillfällen!

De två glitterlack som vi ska titta på idag är Snow globbetrotter och Comet in the Sky. Båda lacken är skapade att vara effektlack och fungerar bäst över andra lack då de har en genomskinlig bas. På bilden nedan har jag först målat Rollin' in Cashmere på pekfingernageln och långfingernageln och Christmas gone plaid på ringfingernageln och lillfingernageln. Över det mörkgröna lacket (Christmas gone plaid) har jag målat ett lager av det fantastiska lacket Snow Globbetrotter som glittrar i olika färger, mestadels vit och blå/grönt. Över guldlacket målade jag ett lager av Comet in the Sky som också glittrar i olika färger där de flesta glitterpartiklarna är svarta.

Över den första manikyren har jag gjort en så kallad "saran wrap" nagelkonst. Detta görs med hjälp av en bit av plast som man skrynklar ihop och sedan doppar i nagellack. Den skrynklade plastbiten lämnar sedan slumpmässigt färgade fläckar. Över lill-, ring- och långfingernageln har jag använt guldlacket Rollin' in Cashmere och över pekfingernageln har jag använt First Class Desire.

Sminktips inför nyår!

Sminktips inför årets festavslutning - nyårsafton!
2014 börjar närma sig sitt slut och det är snart dags att ringa in det nya året! Låt oss göra det med stil. På med din glammigaste outfit och se till att du tänkt igenom hår och makeup ordentligt! Har du idétorka?Den här veckan får du inspiration till hur du steg för steg lägger en utav Lina's nyårsmakeuper! Nu ska det glittras!

Vad vore nyårsafton utan glitter och glamour? Vet inte riktigt om jag vågar svara på det! Looken jag skapat som du ska få lära dig nedan, Gorgeousness, är en klassisk makeup som funkar att göra i både varma och kalla toner! Ta inspiration från bilderna och gör din egen variant med andra färger om du vill det! Lycka till!

För att skapa dig looken behöver du bland annat produkterna ovan! Dessa är några utav mina favoriter just nu och de går absolut att använda under resten av året. Har du liknande nyanser hemma går de naturligtvis bra också! Produkterna du ser på bilden:

Anastasia Maya Mia Eye Shadow Palette
Ardell Elegant Eyes Glittered Lashes
China Glaze Nail Lacquer, Boo-gie Down
Make Up Store Glitter
Core Cosmetics Mineral Loosed Eye Shadow, Green & Yellow Shades
Clarins Rouge Eclat Satin Finish Age-Defying Lipstick

Naglarna är pricken över i:et på din outfit och du behöver inte alltid gå till en salong för att få till det där lilla extra! Se till att du tar dig tid om du bestämmer dig för att göra naglarna själv. På bilden har jag använt ett mörklila nagelack och sedan toppat det med en utav de finaste lack jag vet, Boo-Gie Down! Avsluta med ett riktigt bra topplack så håller det som berget!

1. Starta med att lägga en eyeprimer för att få makeupen att bli hållbar. Börja sedan lägga ögonskuggan Sienna från Maya Mia Paletten jag nämnde ovan.

2. Lägg ögonskuggan över hela locket men spara mitten partiet till senare.

3. Lägg nu färgen Vanilla från samma palette mitt på locket och sudda ut den en bit in på den andra färgen. Avsluta sedan med att tona in lite utav färgen Glisten i kanterna runt ögat för att få ett mjukt avslut.

4. Fortsätt sedan med färgen Sienna under ögonen för att få en mer markerad look.

5. Vill du ha looken mer intensiv så suddar du nu in lite utav färgen Deep Brown i den yttre ögonvrån och sedan den inre.

6. När du är klar lägger du återigen färgen Vanilla fast denna gån i ögonvrån och under ögonbrynet för att få en fin highlighter.

7. Vill du ha glitter i makeupen lägger du det innan mascaran för att få den så fräsch som möjligt. Jag har använt färgen Courageous. Glöm inte att när du använder lösglitter så måste du använda en "klistrig vätska." Jag har använt Mixing Liquid från Make up Store. Doppa en pensel i vätskan och sedan i lösglittret. För komplicerat? Kör i så fall på en glitter eyeliner!

8. Se till att lägga rikligt med glitter en bra bit upp på locket.

9. För att få en effekt, använd en annan färg på glittret på det översta partiet. Här har jag använt glittret Lemon Yellow.

10. Faller det ner mycket glitter under ögonen när du applicerar så se till att ha tejp i närheten av dig! Linda lite utav tejpen runt fingret och dutta sedan bort glitterkornen.

11. Som sista steg applicerar du en kajalpenna och din mascara. Jag har använt Eye pencil Czar från Make Up Store och sedan Flashing Volume Mascara från Isadora. Vill man lyxa till det med lösfransar så applicerar du dom allra sist. Här har jag använt fransarna ovan från Ardell!

Undrar du vad färgen på ögonbrynen är för något så är det Perfect eyebrow pencil Auburn tillsammans med brynskuggan Dark brown också från Anastasia ;) Vill du Ett stort lycka till till dig som vill testa att göra den här looken!

Get the look Isadora Mesmerize Holiday Make-up 2014

IsaDora har släppt sin vinter/julkollektion vid namn Mesmerizing Holiday Make-up 2014. Kollektionen består av nyanser som är kända för den här årstiden. Färgfokus ligger på Elegant nudes, Diamant, champagne, guld, cremigt nude, bruna toner med färgsprakande accenter av Rosa, fuchsia, violett och plommon.

Nedan finner ni en look baserad på produkter från IsaDora och kollektionen. Hoppas ni gillar den!

Steg 1:
Applicera Twist-Up Eye GLoss - 44 Black Galaxy i ytterkanten av ögat och blanda sedan ut.
Steg 2:
Sedan har jag använt mig av Eyeshadow Palette - 63 Mesmerize; Applicera skugga nummer 5 över Black Galaxy i globlinjen och blanda inåt
Steg 3:
Applicera sedan skugga nummer 3 på hela ögonlocket
Steg 4:
Dutta sedan på skugga nummer 1 i mitten av ögonlocket med fingret
Steg 5:
Applicera sedan skugga nummer 4 och 5 i ytterdelen under ögat och skugga nummer 3 in mot ögonvrån och blanda sedan ut för att slippa hårda kanter
Steg 6:
Applicera sedan Gel Eyeliner Waterproof - 01 Black med vinge och applicera sedan mascara.

Glitterlack från Depend

Glitter passar när som helst men det passar lite extra bra nu inför jul och nyår. Depend gör fantastiskt fina lack och deras glitterlack är underbara. Idag ska vi titta på tre av dessa lack, 4031, Depend Minilack - 4032 och 4036. Alla tre lacken består av olika slags glitter i en transparent bas och är väldigt effektfulla att bära både över andra lack och för sig själva. På bilderna nedan har jag applicerat tre lager av lacken men dessa kan också bäras med ett enda lager om man endast vill ha en touch av glitter på sina naglar. Det supersöta lacket Depend Minilack - 4032 består av medium stora röda glitter som har blandats med rosa mikroglitter. Lacket hade täckt relativt bra med två lager men blir mycket mer opakt med ett tredje lager. 4032 har jag applicerat på lillfingernageln och pekfingernageln.

På långfingernageln har jag applicerat strängglittret 4036. Färgerna i glittret är rött blått och silver. Lacket är mest gjort att användas som effektlack över andra lack. På ringfingernageln har jag applicerat lacket 4031. Lacket består av mikroglitter som skimrar i rött, guld och grönt. Väldigt snyggt till julen! Även det här lacket är tänkt att användas som effektlack.

Att kombinera glitter ihop går egentligen väldigt bra. På bilden nedan har jag försökt göra en glittergradient över lacken målade ovan i kombination med en enkel layering. På pekfingernageln och lillfingernageln har jag målat ett lager av strängglittret 4036. Kombinationen blev väldigt lyckad. På långfingernageln har jag gjort en glittergradient med det söta rosa lacket 4032 och samma sak har jag gjort på ringfingernageln med strängglittret 4036.

Sida: 12345678...99Nästa
BLOGGAR
Skönhetsblogg & sminkblogg
Skönhetsblogg & sminkblogg
Läs alla inlägg från oss och våra skönhetsbloggare.
Ina
Ina
Ina är expert när det kommer till nagellack. Ta del av de senaste trenderna, hur du målar häftiga effekter samt nyheter som kommit in.
Malin Hartzell
Malin Hartzell
En sminkgalen fotograf som kommer att visa sina tips & trix för att guida dig rätt i skönhetsdjungeln.
Lina Ekh
Lina Ekh
Lina Ekh är skönhetsbloggare på makeupbylina.devote.se samt utbildad Makeup-artist. Här visar hon dig sminktips & tutorials.
INSTAGRAM