0
Skönhetsblogg & sminkblogg
Ina
Malin Hartzell
Saga
Moa Hedström
Alexandra Aronsson
Erica Svensson
Kumba M`bye

Applicera brun-utan-sol utan kladd!

Tycker du, precis som många andra, att det ibland kan vara lite krångligt att applicera Brun-utan-Sol? Blir det lätt streck eller hinner du inte tvätta av händerna i tid? Oroa dig inte, det finns smidiga sätt att applicera sin brun-utan-sol på, t.ex med speciellt utvecklade handskar, till för just BUS-produkter eller plasthandskar eller andra applikatorverktyg - men denna gång tänkte vi tipsa er om en svamp!

En svamp som tidigare blivit älskad av alla, ett måste-ha vid applicering av din makeup, nu i en större version som är speciellt designad för att användas på kroppen - nämligen Beautyblender BodyBlender! Samma material som originalet Beautyblender, men i en ungefär dubbelt så stor storlek samt en plattare form. Idealisk för applicering av brun-utan-sol, bronzer, skimmerlotion, korrigerande kroppsmakeup eller färgade kroppslotions. Idealiskt verktyg för att få en streckfri och jämn applicering av din kroppsprodukt.

Fukta din BodyBlender och applicera önskad kroppsprodukt på den eller direkt på kroppen. Med dabbande rörelser applicerar du sedan din kroppsprodukt där du önskar - utan kladd, utan streck.

Gradienter för naglar

I ett av mina tidigare inlägg här på Eleven.se har ett par läsare visat intresse för en tutorial för gradienter så idag tänkte jag visa hur jag gör dem. Det här sättet att göra gradienter fungerar väldigt bra om man väljer två (eller fler) lack med liknande finishar, t.ex.:

 • Två cremelack
 • Två skimmerlack
 • Två glitterlack
 • Två hololack
Man kan också få rätt bra resultat om man provar att göra en gradient med ett cremelack och ett skimmerlack. Om man ska göra en gradient av glitter över ett cremelack måste man dock göra på ett annat sätt.

Detta behövs för att kunna göra en gradient (förutom bas- och topplack):

 • Två lack i olika färger - ju närmare lacken är varandra färgmässigt desto lättare är det att göra en fin övergång. Stora kontraster kräver mycket mer arbete med övergången. Jag använde OPI - It's in the Cloud och OPI - This cost me a mint.
 • En svamp. Jag brukar klippa en bit av en vanlig kökssvamp till att vara något smalare än mina naglar för att ha större kontroll över gradienten och för att få mindre att göra rent efteråt. Man kan också använda make-up svampar som man antingen behåller som de är eller klipper i liknande storlek som jag har gjort.
Vill man slippa göra rent nagelbanden efteråt så kan man antingen tejpa runt dem eller använda nagelbandskydd som exempelvis Spotless.

 1. Välj ut ett par lack och ta fram en kökssvamp eller liknande för att svampa på gradienten.
 2. Starta med att måla dina naglar med det lack som du har planerat att bära närmast nagelbanden. I mitt fall är detta det vita lacket OPI - It's in the Cloud.
 3. Placera två klickar nagellack bredvid varandra på en pappersbit och hämta färgerna med svampen. Dutta svampen lite upp och ner för att få färgerna att blanda sig på svampen. Detta gör att gradienten blir mjukare på nageln.
 4. Svampa gradienten på nageln. Upprepa detta ett par gånger tills gradienten blir som du vill ha det.
 5. Gör rent nagelbanden ifall det behövs. Detta gör man enklast med en tops som man doppar i nagelborttagningsmedel.
 6. Applicera topplack. Topplacket gör att gradienten blir ännu mjukare än vad den ser ut att vara innan.

Man kan behålla gradienten som den är eller använda den som bas för ytterligare nailarts. Jag valde att göra en accentnagel med rosor över gradienten. Till rosorna använde jag CND Vinylux Be Demure och Lumene - Raspberries. Bladen målade jag med Wet 'n Wild - Miami Spirit.

Sminka dig till perfekt sommarlyster

Jobba med (och inte mot) glansen i sommarhettan!

Har du laddat väskan med blottingpapper och puder för att ta upp kampen mot svett och glansig hy i värmen? Skippa det och satsa på att jobba med glansen istället - här är skönhetsknepen för maximal lyster och en ungdomligt, fräsch sommarlook!

Fukt över din foundation Applicera din fuktkräm, eller en olja för torrisar, över din foundation för att ge huden en lysande finish. Vi gillar särskilt fuktkrämen Lancôme Énergie De Vie Liquid Care och oljan NUXE Huile Prodigieuse som vi lägger över Youngblood Liquid Mineral Foundation.

Krämrouge som smälter in i huden By Terry Cellularose Blush Glace smälter in i huden och ger en sådär fuktig, naturlig färg som är som gjord för varma sommardagar.

Blanda highlighter och foundation Använd en flytande highlighter, GOSH Copenhagen Lumi Drops till exempel, och droppa direkt i din fondation, blanda ihop och applicera med en fuktad Beautyblender. Resultatet är daggig, naturlig glow.

Eight Hour Cream över din ögonskugga Maximera den där smältande, glansiga sommarlooken genom att lägga ett lager Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant över din ögonskugga. Satsa på naturliga nyanser och lite skimmer som du hittar i Maybelline The Nudes Palette.

Maréna Beauté

På bilden ser ni några produkter jag sett fram emot att få testa, allt från Maréna Beauté. För första gången fanns det massa olika produkter jag direkt ville köpa, och inte rädd för att det inte ska passa i nyansen. Älskar utbudet på rouger. Kommer berätta mer och visa färgerna i nästa inlägg. Jag ska snart flyga till en spelning i Östersund. Och har med mig 2 av dessa produkter. Rouge i nyansen CHOCOLAT och puder i nyansen EBENE.

Linn testar Kissed by Mii!

Vår hudterapeut och brun-utan-sol-älskare Linn har testat Kissed By Mii.


Jag har testat några produkter från vårt nylanserade märke Kissed By Mii. Jag som älskar brun utan sol blev jätteglad över att se dessa, då de var otroligt fina i sina förpackningar och produkternas utseende och såklart supertaggad på att få testa dessa och se vad de ger för resultat.

Jag har fått äran att prova deras exfoliering, återfuktande kräm, samt brun utan sol i både mousse och i lotion för att kunna känna lite på konsistens och hur det skiljer sig i sin applicering. Vi funderade på varför de inte hade med någon appliceringsvante i sitt utbud, men när vi väl öppnade första förpackningen så såg vi att de skickar med handskar som du kan använda och dessa går att använda många gånger om.

Kissed By Mii Seriously Smoothing Exfoliator

En stor tub som är enkel att ha i duschen. Denna hade rätt så små korn i sig, men väldigt täta, vilket gav en bra peeling som faktiskt räckte till större delar av huden än jag trodde, så produkten är väldigt dryg. Produktens doft var väldigt svag och man märker knappt av den. Perfekt att använda lite extra på torra partier så som armbågar, knän eller på händerna.

 • Använd 1-2 ggr/vecka för bästa resultat av din brun utan sol, eller för att hålla huden mjuk och smidig.

Kissed By Mii Seriously Smoothing Moisturiser

Denna kom med pump och var väldigt lätt. Jag smorde in huden med denna innan jag applicerade brun utan sol-produkterna för att få en jämnare yta då vissa partier som är torrare drar åt sig mer och kan ge fläckar. Doften är lätt och ger inte ifrån sig så mycket på huden.

 • Använd innan applicering av din BUS, men också dagarna efter för få en längre och snyggare hållbar färg.

Kissed By Mii Effortlessly Easy Tanning Lotion Deliciously Dark

Denna kommer med pump och är väldigt lätt och dryg. Du får med ett par handskar som du kommer kunna använda flera gånger och de hjälper till så du inte får färg på dina handflator, vilket annars kan vara väldigt svårt att få bort. Färgen lägger sig direkt och gör det enkelt att se om man råkat missa någonstans. Krämen är väldigt enkel att applicera jämnt och torkar väldigt snabbt. Doften är lätt och när du applicerat så lägger sig ingen doft kvar utan blir nästintill doftfri.

 • Dark passar för dig som vill ha en väldigt intensiv nyans eller är lite mörkare i hyn. Finns i Light och Medium också.

Kissed By Mii Effortlessly Easy Tanning Mousse Deliciously Dark

En flaska med pumpfunktion, du behöver endast skaka några gånger och sedan applicera ut för att få en fin mousse. Den är lätt och rätt så dryg, så man behöver inte mycket produkt. Det är bättre att börja med lite mindre och sedan ta mer om man behöver, annars kan det vara svårt att arbeta in produkten i huden. Denna levereras också med ett par handskar som gör appliceringen lite enklare. En liknande doft som deras andra brun utan sol, lätt och lägger sig inte kvar på huden efter appliceringen.

 • Dark passar för dig som vill ha en väldigt intensiv nyans eller är lite mörkare i hyn. Finns i Light och Medium också.

Jag föredrar:

Min personliga favorit är faktiskt brun utan sol i mousse, men i just detta märke så blev Kissed By Mii Effortlessly Easy Tanning Lotion den jag föll för, så enkel och det blev en så snygg färg! Jag kan varmt rekommendera dessa produkter till alla, då de har för både ljusare hud samt för de som vill ha lite mer intensivare färg. Enkla att applicera och ger ett snabbt resultat. Både deras peeling och deras återfuktande lotion gav en superbra grund vilket gjorde att resultatet blev jämnt och fint. Ett stort plus är produkternas utseenden, dom får gärna stå framme i badrummet som en liten inredningsdetalj!

BLOGGAR
Skönhetsblogg & sminkblogg
Skönhetsblogg & sminkblogg
Läs alla inlägg från oss och våra skönhetsbloggare.
Ina
Ina
Ina är expert när det kommer till nagellack. Ta del av de senaste trenderna, hur du målar häftiga effekter samt nyheter som kommit in.
Malin Hartzell
Malin Hartzell
En sminkgalen fotograf som kommer att visa sina tips & trix för att guida dig rätt i skönhetsdjungeln.
Saga
Saga
Saga har en stor passion för nagelkonst & kommer här att visa er mänger av nagelinspiration!
Moa Hedström
Moa Hedström
Moa Hedström skapar kreativa looks som ger dig inspiration till att prova något nytt inom makeup.
Alexandra Aronsson
Alexandra Aronsson
13 år erfarenhet som frilansande makeup-artist/hårstylist. Skönhetsredaktör och bloggare på freshnet.se
Erica Svensson
Erica Svensson
Erica Svensson är diplomerad makeupartist sedan 2014. Arbetar som skönhetsredaktör på Devote.se och makeupartist.
Kumba M`bye
Kumba M`bye
Kumba är tvåbarnsmamma & artist. Uppväxt i Landskrona och född i Gambia. Medverkade i Top Model & aktuell med EP som släpps 2016.