SvenskaEnglishNorsk
Valuta:

Har ni sett L'Oreals serie av duolack Infalliable Nail Polish? Serien består av ett flertal duolack och varje duolack består av ett överlack och ett färgat lack som tillsammans är tänkta att efterlikna gellack i glans. Jag testade två av dem nyligen och blev imponerad både av de vackra färgerna, appliceringen och framförallt av glansen som naglarna fick tack vare de medföljande överlacken.

De färger jag har testat heter Red Infaillible som är ett djuprött cremelack och Iconic Indigo som är ett lilafärgat skimmerlack. Överlacken som följer med har en svag nyans av rött respektive blått som förstärker de redan fina färgerna ytterligare. Dessa behövs, inte minst för att ge glans åt lacken som kan torka något matta i färgen men också för att skydda naglarna från daglig slitage. Båda lacken täckte med ett enda tjockare lager vilket passade mig perfekt. Jag kan ibland applicera ett extra lager nagellack för att ge manikyren djup men detta behövdes inte nu, antagligen tack vare de medföljande överlacken.

Jag har nyligen testat att göra zig-zag mönster i lacken medan de fortfarande är våta och blev väldigt förtjust i resultatet. Detta gör man genom att applicera ett streck med lack uppifrån och ner på nageln strax efter att man har applicerat baslacket för att sedan dra med en nål, tandpetare eller ett liknande föremål från ena sidan av nageln till den andra.

Man måste jobba ganska snabbt och göra en nagel i taget från baslack, färgat streck och mönster över naglarna då lacken inte får torka alls för att få önskad resultat. Resultatet liknar vattenmarmorering och kallas ibland nålmarmorering (needle marbling på engelska) och är en mindre kladdig version av den berömda vattenmarmoreringen. Mönstren som man skapar varierar man lite som man vill och resultaten kan bli ganska intressanta.

Publicerat: 6 dagar sedan av Ina, MyNailPolishOnline
Skriv en kommentar (Det finns Facebook-inlägg)

Det blir en annorlunda blogpost idag, då jag vill visa er nageldekorationer istället för nagellack :) Nageldekorationerna kommer från Make Up Store och de kommer klistrade med självhäftande massa på en plastbit. De kan användas på naglarna eller på huden, beroende på hur man vill använda dem.

Förpackningen består av 25 runda dekorationer i fem olika färger och tre olika storlekar. På baksidan av förpackningen står det att de kan limmas med nagellim om man har tänkt sig använda dem på naglarna eller med ögonfranslim om man vill använda dem på huden. Man ska då kunna återanvända dem om de används på det här sättet. Jag valde att testa dem över olika färger för att se vilken bas som passar dem bäst.

Följande baser har jag använt för manikyren nedan:

Den ljusbeigea och den vita basen passar ihop med alla färgerna lika bra. Den mintgröna basen skär sig med den neongröna dekorationen men passar bra ihop med de övriga färgerna. Den mörka basen Black Coffee passar ihop med alla färgerna förutom den blåa som försvinner mot den mörka basen.

Manikyren ovan kan vara lite svår att bära men om man gör en accentnagel med dekorationerna fungerar det lite bättre. Man kan också använda dekorationerna en i taget på naglarna som på bilden nedan.

Publicerat: 7 dagar sedan av 11
Skriv en kommentar (Det finns Facebook-inlägg)

Jag tänkte idag tipsa er som älskar att träna eller som precis börjat träna, hur ni ska ta hand om er hud. Jag jobbar på eleven.se med kundservice, och är själv både hudterapeut och träningsentusiast så tar jag hand om min kropp och min hy väldigt bra, och det är väldigt viktigt för alla människor att tänka på hur kroppen och huden mår.

Skönhet och träning hör ihop på många sätt, genom träning får vår hy ökad cirkulation och även hela vårt blodsystem sätts igång, vilket bidrar med att huden syresätts, nya celler produceras och slaggämnen förs bort. När vi svettas öppnar våra porer upp sig, vilket betyder att bakterier har fritt fram, därför är det väldigt viktigt med en bra rengöring direkt efter träningen så att vi får en ren och fräsch hy igen.

Jag själv brukar använda Clarins Gentle Peeling Smooth Away Cream till ansiktet som är en peeling utan korn som ger en mjuk och ren känsla till huden efteråt. Till kroppen använder jag Boots No7 Cleansing Body Polish som jag tycker har en väldigt behaglig, mjuk doft och som varsamt exfolierar huden och är väldigt mild så den kan användas varje dag.

Jag, som många andra, vill ha smink när vi tränar. Jag använder mig av mascara, mestadels för att jag tränar efter jobbet. I min necessär har jag då Make Up Store Waterproof Mascara, som fungerar utmärkt under intensiva och svettiga träningspass, utan att behöva bli svart under ögonen!

Ett annat tips till necessären är Travalo Mini Refillable Spray. Tränar du innan jobbet/skolan eller behöver fräscha upp dig snabbt är denna lilla pryl suverän, fyll på med din favoritdoft och ha med den överallt, perfekt i även den lilla necessären!

Träning minskar också stress och ger påslag av hormoner som har positiv effekt på huden. Tränar du utomhus ska du komma ihåg att skydda huden i ansiktet. Använd solkräm på sommaren och en klimatkräm som skyddar huden mot kylan på vintern.

Två av mina favoriter är Dermalogica Protection Sport SPF 50, som skyddar när du är i solen och Dermalogica Barrier Repair som hjälper till att skydda huden vid vind, blåst och kyla.

Glöm inte heller att dricka ordentligt med vatten, både före, efter och under passet. Det hjälper till att både rena och återfukta huden. Jag kan starkt rekommendera våra bkr-flaskor som finns i ett flertal underbara färger, de är perfekta att ta med sig i träningsväskan, till jobbet eller skolan! Mina favoritfärger är Chip, Gloss och Bambi.

Det är alltså superbra att svettas några gånger i veckan för att vår hud ska må bra, men glöm inte bort att ta hand om din hud med bra skönhetsprodukter både innan och efter!

För att hitta dina favoritprodukter före och efter träning kika in i vår träningsgrupp där vi valt ut produkter som är bra hjälpmedel för att rengöra och fräscha upp huden, förvara träningskläder och produkter samt för att du ska kunna dricka ordentligt med vatten under träningspassen med stil!

Psst... Missa inte att du just nu vid köp av valfria produkter för minst 699 SEK nu får en snygg träningsväska utan extra kostnad. Passa på nu, då det endast är ett begränsat antal!

Publicerat: 10 dagar sedan av Ina, MyNailPolishOnline
Det finns en kommentar och Facebook-inlägg

Härliga höstfärger är vad Ciaté erbjuder i denna nylanserade kollektion, Haute House. De små husen fyllda med minilack har dykt upp i olika varianter beroende på säsong och höstens variant är minst lika intressant och vacker som de andra som Ciaté har lanserat tidigare. Huset består av fem minilack med skimmerfinishar och mörka härliga höstfärger. På förpackningen står "Rich Ink Formula" och det stämmer väldigt väl: alla lacken är väldigt pigmenterade och täcker med ett enda (tjockare) lager med undantag för det lila lacket som behövde ett extra lager för att täcka. Lacken är lätta att applicera och det är ett nöje att jobba med dem.

På bilden nedan ser vi följande lack tre lack:

  • Knee Highs - mörkblått med ett härligt skimmer. Lacket har jag målat både på pekfingernageln och lillfingernageln
  • Sass Pot - djupt lila som ser nästan svart ut i visa ljus. Sass Pot har jag målat på långfingernageln
  • Tickle my Fancy - mörkt tealfärgat skimmerlack. Lacket har jag målat på ringfingernageln.

Nästa lack heter Can Can och For the Frill of it. Can Can är det mörkröda lacket som jag har målat på de flesta naglarna förutom ringfingernageln som fick bli min accentnagel. For the Frill of it är det duokromatiska lacket som jag har målat på ringfingernageln. Ser ni hur fint det skiftar mellan kopparfärgat och grönt? Skiftningarna är mest synliga i dagsljus medan lacket ser kopparfärgat/brunt ut i inomhusbelysning.

Jag försökte göra en tejpmanikyr med negativa ytor på bilden nedan. En negativ yta inom nagelkonst är då man lämnar en del av nageln utan färg så att nagelytan syns. Jag klippte några tejpbitar i olika storlekar och placerade dem på naglarna slumpmässigt. Jag målade sedan med lacken ovan över både naglar och tejp och tog bort sedan tejpen. Kvar var de negativa ytorna som jag fick rensa kanterna på med en smal pensel och borttagningsmedel på samma sätt som jag gör när jag putsar kanterna efter att jag målar en manikyr. Jag avslutade manikyren med ett lager klarlack.

Publicerat: 2014-09-12 av Ina, MyNailPolishOnline
Det finns en kommentar och Facebook-inlägg

När Suzi Weiss-Fischmann, en av OPI's grundare skapade den här kollektionen hade hon Norden som inspiration. Det sägs att Suzi åt kanelbullar, drack glögg, tog bilder på de färgglada husen i norden och förundrades över norrsken och midsommarsolen medan hon skapade färgerna. Kollektionen Nordic består av 12 lack varav ett glitterlack, två skimmerlack och nio cremelack. Ett urval av kollektionen finns sammanställt som ett mini-kit, OPI Nordic Collection Mini Pack, där man hittar tre cremelack och ett glitterlack. Det är minilacken som vi ska titta på idag.

Generellt var cremelacken lika lätta att applicera som OPIs lack brukar vara dvs väldigt lätta att kontrollera på naglarna och med en suverän opacitet. För att få en perfekt täckning och en bra hållbarhet är två lager att föredra även om det bruna lacket OPI How Great Is Your Dane? kan klara sig med ett enda tjockt lager.

På bilden nedan har vi:
OPI How Great Is Your Dane? - på lillfingernageln och pekfingernageln. Detta är en perfekt basfärg som passar väldigt bra på höstkanten.
OPI Do You Have This Color in Stock-holm - har jag lagt på långfingernageln. Den lila färgen är intensiv och ligger mer i den kalla färgskalan av lila.
OPI My Dogsled Is A Hybrid - har jag applicerat på ringfingernageln. Färgen är lite svår att beskriva då det är en blandning mellan en mörkare mintfärg och jade. Väldigt snyggt!

Av dessa tre cremelack har jag sedan byggt upp gradienter. Jag har behållit grundfärgerna som ovan och sedan svampat på My Dogslade Is A Hybrid på lillfingernageln och pekfingernageln, Do You Have This Color In Stock-holm över ringfingernageln och My Dogslade Is A Hybrid över långfingernageln. Gradienter är lätta att måla och man behöver verkligen inte mer än en liten svamp och de två färgerna som man har bestämt sig för att använda för att bygga upp gradienten. Tekniken bakom hur man målar gradienter har jag beskrivit i min nylanserade e-bok om nagelkonst. För mer info om detta se min blogg.

Över gradienterna ovan har jag målat ett lager med glitterlacket OPI My Voice Is A Little Norse. Jag kan verkligen säga att det här lacket är bland de vackraste glitterlacken jag äger. Lacket är menat att användas som topplack över andra färger och gör sig bäst över de mörkare färgerna. Jag kan dock även tänka mig att det ser väldigt snyggt ut i sig självt om man accepterar att det inte är fullt täckande och att nageln och den fria nageltippen syns genom lacket. Lacket glittrar som små diamanter på naglarna!

Sida: 12345678...93Nästa
Skönhetsblogg och sminkbloggSkönhetsblogg och sminkblogg
Läs alla inlägg från oss och våra skönhetsbloggare.
LindaLinda
Linda arbetar på eleven.se och kommer här ge dig inspirerande blogginlägg med det senaste nyheterna och skönhetsprodukter du bara måste ha i sminkväskan.
InaIna
Ina är expert när det kommer till nagellack. Ta del av de senaste trenderna, hur du målar häftiga effekter samt visar upp nyheter som kommit in på eleven.se
Malin HartzellMalin Hartzell
En sminkgalen fotograf som kommer att visa sina tips & trix för att guida dig rätt i skönhetsdjungeln.
Lina EkhLina Ekh
Lina Ekh är skönhetsbloggare på devote.se samt utbildad Makeup-artist. Hon ger dig sminktips & tutorials så att även du kan bli ett sminkproffs.
Grundkurs bareMineralsLindas bloggHelena Forsman - LipGloss Bitch