0

Skönhetsblogg & sminkblogg
Linda
Ina
Malin Hartzell
Lina Ekh

Festsminkning steg för steg!

Nu börjar det bli juletider och fester, middagar och andra festliga tillställningar väntar. Här nedan tänkte jag därför visa er en makeup som jag tycker passar oavsett om det är julmiddag eller fest med dina vänner!

Steg 1: Använd gärna en primer på ditt ögonlock, för att få skuggan att hålla längre och göra nyanserna mer intensiva t.ex Too Faced Anti Crease Eye Shadow Primer. Börja med att lägga skuggan Prancer på hela ögonlocket.

Steg 2: Applicera sedan Yule Log i globlinjen och lägg skuggan som ett V i yttre ögonvrån.

Steg 3: Lägg sedan skuggan Cole i yttre ögonvrån och blanda ut alla skarpa linjer med hjälp av skuggan Cookie Dough.

Steg 4: Applicera även Yule Log och Prancer under ögat och blanda ut.

Steg 5: Måla eyeliner med vinge, samt i inre ögonvrån genom att måla utanför ögats form för att göra ögonen härligt förföriska. Applicera sedan mascara. (Jag har även använt mig av ett par lösögonfransar)

Du är nu redo för festen!

Röda läppar med Make Up Store!

Det där med röda läppar är inte alltid så lätt. Det syns ju nämligen ganska fort om det blir ojämnt. Det är dessutom svårt är att få läppstiftet att sitta på läpparna och inte på tänderna men när man väl lyckas är ett par röda läppar en oslagbar partyhöjare!

Marilyn Monroe är en välkänd stilikon som inspirerat med sina läppar i årtionden och än i dag är trenden enorm. Kändisar som Rihanna, Lady Gaga och Lana Del Rey vägrar nästan gå ut utan ett par starka läppar. Läppstiftet Make Up Store Lipstick, China Red och Make Up Store Lipstick Pen, Tangelo är en magisk kombination som funkar på nästan alla! Följ stegen nedan för få bättre koll på röda läppar!

  1. Börja med att markera din amorbåge med läppennan. Här får man aldrig fejka, alltså måla utanför för att få större läppar, då det lätt kan se galet ut. Vill man måla lite utanför så kan man göra det på sidorna av läppen.

  2. När du markerat amorbågen kan du måla ner pennan en bit in på läppen. Börja sedan med den nedre delen av läppen.

  3. Som du ser på bild 3 har jag egentligen fyllt i hela läppen med pennan. Detta gör så att läppstiftet kommer sitta bättre och det förhindrar även att du kommer få en kant runt munnen om läppstiftet skulle försvinna något när du äter och dricker under kvällen.

  4. Applicera nu läppstiftet över hela läppen. Som du ser på bilden blir färgen intensivare och just den här färgen är en klockren färg som passar dom flesta.

  5. Slutligen är det dags att fixera! Om man vill att färgen ska sitta länge och samtidigt undvika att färgen hamnar på tänderna kan man pudra lite försiktigt på det man precis lagt. Det bästa är att använda en tunn servett och pressa mot läppen och pudra lite uppe på. Då får du den perfekta mängden!

  6. Lite överkurs. Slutligen kan man om man vill markera munnen runt om med en concealer. Då blir läppen extra skarp och du får chans att rätta till linjerna om något blivit snett!

Lycka till!

Hur du lyckas med en enklare partysminkning!

Jag heter Johannes och jag jobbar på elevens fysiska butik på Karlbergsvägen. Jag är utbildad Makeup Artist, och erbjuder personliga råd samt sminkningar i vår butik. Här nedan tänkte jag ge er ett exempel på en enkel partysminkning!

För att göra basen har jag först applicerat ett tunt lager av Revlon PhotoReady Perfecting Primer, sedan Clarins True Radiance Foundation SPF 15 och Clarins Instant Concealer. För att fixera har jag använt Pixi Quick Fix Powder som jag svepte lätt över huden. Jag har sedan använt NYX Powder Blush på kinderna för en fin rodnad, och sedan lätt markerat kindbenen genom att applicera Pixi Beauty Bronzer i nyansen Subtly Suntouched straxt under kindbenen.

Jag har sedan fyllt i ögonbrynen på min modell med hjälp av Anastasia Brow Powder Duo i nyansen Medium Brown och en snedskuren pensel för mer definition.

Nu är det dags för att lägga ögonskuggan. Jag har då använt primern Anti Crease från Too Faced, detta är för att ögonskuggan ska hålla längre samt ge ett mer intensivt resultat. Du behöver bara en liten regndroppe för att applicera ett tunt lager på ditt ögonlock. Jag har använt den vackra paletten Too Faced The Return of Sexy Eye Palette, och jag börjar med en basögonskugga som heter Naive. Basögonskuggan lägger jag på hela ögonlocket upp mot brynbenet.

Jag lägger sedan en mellannyans mitt på ögonlocket ned mot fransraden. Där har jag använt nyansen Innocent och skuggar den sedan utåt mot yttre delen av ögonlocket.

Jag använder sedan en mörkare skugga, Casting Couch, och applicerar den på yttre delen av ögonlocket som ett snett V in mot ögonlocket. Håll dig gärna under globlinjen till att börja med och sudda sedan ytterligare beroende på vad du har för ögonform. Jag använder sedan en rundare borste och skuggar in den mörka nyansen och blandar den med mellannyansen för en intensivare blick. När jag kände mig nöjd applicerade jag lite highlighter precis under brynbenet, och markerade den nedre fransraden genom att applicera tunt med en mörkare ögonskugga precis under fransraden.

Jag valde sedan att göra en klassisk eyeliner genom att göra den lite tunnare med hjälp av NYX Two Timer Dual Ended Eyeliner. Jag avslutade sedan med Clarins Wonder Perfect Mascara och jobbade i sicksack-rörelser från fransroten och uppåt för en fylligare look.

För en sista ''touch'' använde jag Pixi Succulent Lip Twin i nyansen Poppy Red på min modells läppar. Denna produkt är två-delad, så jag använde först läppbalmet för att ge nyans till läpparna och sedan skruvade jag upp andra delen för att ge glans. Du har nu en enkel, snygg partysminkning. Lycka till!

IsaDora Gel Nail Lacquer

Att uppnå salongsfina och glansiga naglar ska man enkelt kunna göra med IsaDoras gellack som lovar en veckas superglansiga naglar om man använder IsaDora Gel Nail Lacquer serien! Enligt instruktionerna på nagellacksflaskorna ska man applicera ett par lager med nagellack, vänta tre minuter och avsluta manikyren med ett lager av Gel Top Coat. Jag testade fyra av dessa färger och bar faktiskt en av färgerna fem dagar i rad utan att manikyren chippade eller visade några slitagemärken på nageltipparna! Det finns då goda chanser att manikyren hade varit oförändrad i ytterligare två dagar som IsaDora lovar.

De fyra färger som jag har testat är:

  • Praline (pekfingernageln) - elegant och mycket vacker på naglarna.
  • Violetta (långfingernageln) - en mycket behaglig lila färg som jag bar fem dagar i rad. Lacket täcker med ett par till tre lager beroende på hur tunna lager man målar.
  • Marron Glacé (ringfingernageln) - Mörk och härlig djupröd färg som ser svart ut på naglarna i vissa ljus.
  • Orange Zest (lillfingernageln) - En glad färg som piggar upp de mörkaste vinterdagarna.

Idag kommer ytterligare en tejpmanikyr! Det var så roligt att göra en den senaste gången då jag visade Layla lacken så jag bestämde mig för att göra en till :D. Den här gången hade jag Violetta som bas, tejpade två smala tejpremsor på naglarna och målade de olika områdena med Praline närmast nagelbanden, Marron Glacé i mitten och Orange Zest vid nageltippen. Jag tog sedan bort tejpbitarna och lät Violetta synas underifrån som två smala band. Jag avslutade manikyren med ett lager topplack.

Vinn goodiebag från Revlon värde 2000 SEK!

Den 11 November fyllde eleven.se 10 år, och detta har firats med fina erbjudanden, en fantastisk goodiebag och tårta för oss på eleven-kontoret! För att avsluta firandet, vill vi erbjuda er att kunna vinna en goodiebag värde 2000 SEK från vår älskade nykomling Revlon.

Allt du behöver göra är att genom en Facebook-kommentar tagga en vän, och beskriva vilken Revlon-produkt du tror att hen skulle gilla mest. För dig som inte har Facebook så går det bra att skriva en vanlig kommentar med din väns namn samt vilken Revlon-produkt du tror hen skulle gilla.

Tävlingen avslutad
vinnarna blev Julia Berglund samt @Glammakeupbeauty. Stort tack till alla som deltog, vi blir alltid lika glada och inspirerade av era kommentarer.

För att tagga en vän genom Facebook, skriver du enkelt @dinvänsnamn så bör du få upp alternativ. Klicka sedan på rätt vän som du vill tagga.

Denna tävling finns tillgänglig via vår blogg, via vår Instagram (@eleven.se) samt vår Facebook (www.facebook.com/eleven.se).

Sida: 12345678...97Nästa
BLOGGAR
Skönhetsblogg & sminkblogg
Skönhetsblogg & sminkblogg
Läs alla inlägg från oss och våra skönhetsbloggare.
Linda
Linda
Linda arbetar på eleven.se & ger dig inspirerande inlägg med det senaste nyheterna & skönhetsprodukter du bara måste ha i sminkväskan.
Ina
Ina
Ina är expert när det kommer till nagellack. Ta del av de senaste trenderna, hur du målar häftiga effekter samt nyheter som kommit in.
Malin Hartzell
Malin Hartzell
En sminkgalen fotograf som kommer att visa sina tips & trix för att guida dig rätt i skönhetsdjungeln.
Lina Ekh
Lina Ekh
Lina Ekh är skönhetsbloggare på makeupbylina.devote.se samt utbildad Makeup-artist. Här visar hon dig sminktips & tutorials.
INSTAGRAM