0

Skönhetsblogg & sminkblogg
Linda
Ina
Malin Hartzell
Lina Ekh

Vinnare i vår NYX-tävling!

Tack för ert otroliga engagemang i vår NYX-tävling! Vi har blivit så inspirerade av era kommentarer att vi på eleven-kontoret valt att klä ut oss under dagen också, som ni ser på bilder över.

Vinnare i NYX-tävlingen för Halloween är LB Elena Andersson, som på vår blogg beskrivit väl vad hon ska vara på Halloween, samt svarat rätt på frågan. Vänligen hör av dig till press@eleven.se med adress och telefonnummer så vi kan skicka din vinst!

Ett stort tack till alla deltagare, och glöm inte att hålla utkik för fler tävlingar både här på bloggen, på vår instagram (@eleven.se) eller vår facebook (facebook.com/eleven.se)!

Layla Ceramic Effect

Layla har en rad olika finishar i sitt sortiment bl.a. den som kallas för den keramiska effekten och som har en superglossig finish. De tre lacken som jag vill visa er idag skiljer sig väldigt mycket ifrån varandra inte bara till färg men också till utseende. Alla tre var väldigt lätta att kontrollera på naglarna och täckte väl med två lager men har man kortare naglar så kan man kanske klara sig med ett enda tjockare lager. De lack som jag vill visa er idag är:

  • CE14 - Vamp Red - Ett mörkrött lack som är perfekt till hösten. Färgen är något ljus efter första lagret men mörknar och får ett vackert djup med det andra lagret utan att bli svart som vissa mörka lack lätt kan bli.
  • CE11 - Romantic Laven - Ett beige lack med ett mycket vackert rosa skimmer.
  • CE64 - Golden Green - Ett grönt metalliskt lack som har guldaktiga inslag i skimret. Väldigt vackert och effektfullt!

Lacken inbjöd till en nagelkonst som jag sällan brukar ta mig tid till att göra: en tejpmanikyr! För att göra den här typen av nagelkonst behöver man ha tålamod för att lacken ska torka ordentligt innan man börjar maska områdena med tejp. Låter man inte lacken torka ordentligt slutar det med att lacket under följer med tejpen och man får börja om från början. Ett lager snabbtorkande lack brukar snabba upp torktiden. För manikyren nedan behöver man (förutom tålamod :) ) vanlig tejp som man maskar med på de områden som man vill ha intakta. Man målar sedan över de områden som inte täcks av tejpen. Jag fortsatte sedan att avgränsa färgblocken med en small pensel doppad i den tredje färgen för att skapa kontrast. Med en liten knappnål eller liknande kan man måla prickar lite här och där :)

Vampire Beauty - Halloween!

För dig som inte riktigt vill spöka ut dig till helgen utan hålla dig till en party make så är vampyr-looken inte så dum! Tack vare Twilight och True Blood, blev vampyrtrenden riktigt stor och den funkar alltid på Halloween.

Gör en rejäl festmakeup, t.ex ett par sotade ögon med ett par blodröda läppar. Använd sedan en ljusare och mer täckande foundation än du brukar ha och pudra massor så att det sitter! Sedan är det bara att dra på sig den lilla svarta och komplettera med några accessoarer! Halloweenmakeup - Done!

Vampire Nails

Glöm inte Naglarna i Halloween! De kan nämligen vara pricken över i:et! De här "vampyrnaglarna" nedan är super lätta att göra och drar verkligen till sig uppmärksamhet! Det du behöver för att återskapa dem är två nagellack, ett rött och ett hudtonat! Du behöver också någonting spetsigt som du kan skrapa med och sedan lite fake blod!

Så här gör du:
1. Måla ett lager utav det röda nagellacket, jag har använt Revlon Nail Enamel, Revlon Red. Låt det bara halvtorka!
2. Måla sedan ett tjockare lager utav den hudtonade färgen, exempelvis Revlon Nail Enamel, Pink Nude uppe på. Se till att inte måla det hela vägen ut, utan låt det röda lacket synas i kanterna! Låt det bara halvtorka.
3. Skrapa nu upp lite utav färgen med någonting spetsigt, gärna så att lite utav din riktiga nagel syns!
4. Applicera sedan lite utav fake blodet för att få fram effekten ytterligare!

Lycka till!

OPI - Peanuts!

OPIs Halloween kollektion är inspirerad av serien Peanuts (Snobben) och består av fyra nagellack, två cremelack och två svartglitterlack i genomskinliga baser. Lacken finns att köpa som fullstorleksflaskor och som kit med miniflaskor. Med kitet följer också med några nageldekaler som även dessa är inspirerade av Snobben. Vi börjar titta på cremelacken som heter Who Are You Calling Bossy?!? (det svarta lacket) och Good Greif (det gula lacket). Det svarta lacket täckte väldigt väl, dock räckte det inte med ett enda lager utan jag behövde måla två lager för att täcka nageln helt. Good Greif har en väldigt trevlig gul nyans, var lätt att applicera och krävde tre lager för att täcka helt.

Jag började med att prova nageldekalerna som jag klistrade över basen ovan och som jag sedan toppade med snabbtorkande topplack.

De två glittren som ingår i kollektionen består båda av svarta glitter ihopblandade med flerfärgade pastellglitter. Jag valde Good Greif som bas för att få fram det svarta glittret som hade försvunnit om jag hade applicerat glittren över How are you calling bossy som är helt svart. To Be Or Not To Beagle är glittret som jag har applicerat på ringfingernageln och långfingernageln. Glittret består av svarta strängglitter och hexagonala glitter i olika storlekar samt blåa, persikofärgade och rosa glitter. Det andra glittret heter Where's My Blanket??? och det består av svarta hexagonala glitter i olika storlekar samt creme och persikofärgade glitter. Where's My Blanket??? har jag applicerat på pek- och lillfingernageln.

Sida: 12345678...96Nästa
BLOGGAR
Skönhetsblogg & sminkblogg
Skönhetsblogg & sminkblogg
Läs alla inlägg från oss och våra skönhetsbloggare.
Linda
Linda
Linda arbetar på eleven.se & ger dig inspirerande inlägg med det senaste nyheterna & skönhetsprodukter du bara måste ha i sminkväskan.
Ina
Ina
Ina är expert när det kommer till nagellack. Ta del av de senaste trenderna, hur du målar häftiga effekter samt nyheter som kommit in.
Malin Hartzell
Malin Hartzell
En sminkgalen fotograf som kommer att visa sina tips & trix för att guida dig rätt i skönhetsdjungeln.
Lina Ekh
Lina Ekh
Lina Ekh är skönhetsbloggare på makeupbylina.devote.se samt utbildad Makeup-artist. Här visar hon dig sminktips & tutorials.
INSTAGRAM