0

Skönhetsblogg & sminkblogg
Ina
Malin Hartzell
Lina Ekh

Intervju med Damernas Världs hårexpert Elin Johansson

Hon är både en omtalad och efterfrågad frisör som bjuder såväl frisörkollegor, läsare och kunder på sin kunskap om allt som har med håret att göra. Elin Johansson är frisör och bloggar sedan en tid tillbaka för Damernas Värld, där hon delar med sig av sina tips och trix till alla som vill ha smarta råd om hur man tar hand om håret på bästa tänkbara sätt.

Vi har självklart passat på att fråga henne om hårtrender, stylingknep och allt du behöver veta för att du ska få samma känsla hemma som efter ett frisörbesök.

 • Vilka hårstylingtrender är stora just nu?

Den stora stylingtrenden just nu är Boho Waves (Bohemiska Vågor 70 tal inspo). Ett väldigt lätt stylat hår som skapas slarvigt med en tjock locktång och lite saltvattensspray. Det är väldigt trendigt att se naturlig och less is more. Flätorna håller även i sig samt "Half Up Knot" (Sätta upp halva håret i en knut på huvudet) är helt rätt i år.

 • Vad har du sett för nyheter inom hårtrender på de svenska modeveckorna och på de internationella?

Jag kollar alltid in dom stora internationella visningarna och trenderna där för att det är dom som skapar trenderna. Men största nyheten är "Back Slik" trenden, Boho Waves samt en låg Pony-Tail. En sak som jag tycker är väldigt rolig och nyskapande är att man blandar in smycken, läderband eller tyg i hårstylingen. Men sen måste jag säga att dom inbakade små, tajta flätorna (Cornrows) är top-stylisternas favorit, så coolt.

 • Vilka kända profiler skulle du säga influerar stylingtrenderna just nu?

Jag måste säga den fabulösa Kim Kardashian. Hon har en enorm förmåga att förändra skönhetsbranshen över en natt. Vad skulle vi göra utan shading/contouring? Eller vad skulle vi frisörer runt om i världen annars göra om inte KIM K förändrade håret varje vecka? På den mer kreativa sidan så skulle jag välja Nicole Richie, hon trixar med dom stora trenderna på ett roligt sätt. Som när den långa pagen slog igenom så valde hon att klippa den omtalade frisyren samt färga håret blått.

 • Vilka stylingprodukter har du imponerats av den senaste tiden?

Jag har imponerats över hur bra volymprodukter har utvecklas. Volympuder har förvandlas till bomull i håret, torrschampo blir anpassade för varje hårfärg, hårtyp samt ger perfekt volym. Jag är väldigt glad över att konsumenterna lär sig mer och mer och att produktutvecklarna levererar bra och användbara stylingproduker för varje enskild individ.

 • Vad tycker du är önskvärda egenskaper hos en stylingprodukt?

Det är beroende på vad man vill få ut av en stylingprodukt och vad den ska användas till. Men om jag utgår från en volymprodukt t.ex så tycker jag att produkten ska vara i en enkel förpackning, jag vill att produkten ska rikta sig direkt till vad den ska göra med håret samt doften på produkten är väldigt viktig. Men drömmen för mig hade varit om en enda stylingprodukt kunde användas på alla hår, oavsett färg, längd eller tjocklek. Jag gillar enkelhet i varje produkt.

 • Varför tror du att håret är så viktigt?

Jag tror att håret är väldigt viktigt för att det säger mycket om vem vi är och för självförtroendet. Vi lägger ner mycket pengar, tid och energi på våra hår och det gör vi för att må bättre och känna oss snygga. Jag träffar många människor som tappar hår, får sämre hår eller förstör sitt hår som mår väldigt dåligt över detta. Det leder oftast till sänkt självförtroende och glädjen till att känna sig fin sänks väldigt drastiskt. När jag får göra en förändring på en kund, där jag med hjälp av håret får höja kundes självförtroende och ta fram det bästa ur kunden - den glädjen är som julafton för barnen. Ett fint hår är den bästa accessoaren till dig själv, vårda det väl med kärlek och med rätt produkter!

Hur du fixar leopardmönster på naglarna

Ett av mina favoritmönster för naglarna är leopardmönstret, dels för att mönstret i sig är tidlöst och dels för att det är så enkelt och snabbt att göra. Genom att variera vilka färger man vill använda kan man få fram olika effekter som exempelvis somriga naglar i neonfärger, mustiga leopardmönster på hösten, kontrastrika/mörka leopardmönster på vintern och pastell leopardmönster på våren. Man kan förstås blanda färgerna lite som man vill och inte hålla sig till årstiderna (jag blandar ofta lite efter hur jag känner) .

Detta behöver du för att göra leopardfläckar:

 1. Tre olika nagellack. Välj färger som antingen kontrasterar med varandra eller som komplimenterar varandra. För bilderna nedan har jag använt Zoya Tiana som basfärg, OPI - My Silk Tie för den innersta delen av fläckarna och OPI - Dark Side of the Mood för den yttersta delen av fläckarna.
 2. Ett prickverktyg (dotting tool), en tandpetare eller en smal pensel
 3. Baslack och topplack

Steg för steg

 1. Börja med att måla naglarna i en färg. Kom ihåg att alltid börja en manikyr med ett baslack, dels för att skydda naglarna från pigment och dels för att lacket och manikyren ska få en bra grund och på så sätt hålla längre
 2. Måla oregelbundna prickar på naglarna med ett prickverktyg, en tandpetare eller en smal pensel. Använd lacket som du har tänkt ha till den innersta delen av prickarna. Man kan göra prickarna stora eller små, beroende på hur man vill att mönstret ska se ut. Placera prickarna osymmetriskt för att efterlikna verkligheten så bra som möjligt.
 3. Måla små "C"-formade mönster runt fläckarna gjorda i punkt 2. För detta används det mörkare lacket som valts för att göra den yttersta delen av mönstret. "C"-mönstret görs också med en smal pensel, prickverktyg eller tandpetare.
 4. Avsluta manikyren med topplack då själva mönstret har torkat
Några tips för att uppnå bra resultat:
 • När man väljer färger ska man tänka på att använda en mörkare färg till de "C"-formade mönstren runt fläckarna än till fläckarna i sig.
 • Fläckarna behöver inte täcka hela nageln. Man kan göra fläckar på sidan, längs en nagelkant eller bara på nageltipparna.
 • Fläckarna ska vara oregelbundna för att efterlikna verkligheten så bra som möjligt
 • Vänta en liten stund innan du topplackar. Att topplacka för tidigt medför att mönstret dras med topplacket och manikyren ser utsmetad ut.

Tutorial: Lace Nail Art med Saga!

Vi på eleven.se har nagel-dagar! Därför tänkte vår duktiga gästbloggare Saga (@sagaadinajosefina) visa er en tutorial hur ni gör Lace Nail Art med hjälp av nagellack från GOSH Cosmetics!

Missa inte att vi just nu har ta 3, betala för 2 på alla nagelprodukter. Gäller t.o.m midnatt 23/4-15 så passa på!

Steg 1:
Jag började med att applicera ett lager av GOSH Cosmetics Nail Lacquer, 01 Base/Top Coat som är ett bas- och topplack i ett, hur bra är inte det? Sedan två lager av GOSH Cosmetics Nail Lacquer, 598 Bubble Gum. Jag gillar verkligen GOSHs nagellack, de torkar fort och ger en väldigt jämn, fin täckning.

Steg 2:
Jag använde sedan en tunn, tunn pensel och applicerade GOSH Cosmetics Nail Lacquer, Nero som en halvcirkel.

Steg 3, 4 & 5: Nyckeln till att lyckas med Lace Nail Art är att använda en mycket tunn pensel, och ta det lugnt! Stressa inte fram en manikyr, utan sätt dig ned i lugn och ro och ta det lugnt. Fortsätt med att måla som tunna halvcirklar på den stora, gör som små prickar på och kanske något mönster i halvcirklarna.

Steg 6:
Använd Bubble Gum igen och gör som små prickar på den stora halvcirkeln längst med kanten. Avsluta med GOSH Cosmetics Nail Lacquer, 01 Base/Top Coat för en glansfull finish!

Passar med matt topplack!
Något som är otroligt snyggt när man gör en Lace-manikyr är att använda ett matt topplack, för att få en mer genuin känsla. Här har jag använt Ciaté Mattnificent Matte Top Coat!

Nagelinspo av Saga med GOSH Cosmetics!

Nedan har vår gästbloggare Saga (@sagaadinajosefina) gjort en manikyr som inspirerats av GOSH Cosmetics som märke, tuff och sensuell på samma gång, och passar perfekt såhär på vårkanten!

Missa inte att vi just nu har ta 3, betala för 2 på alla nagelprodukter! Gäller t.o.m midnatt 23/4-15.

För att göra denna manikyr har jag använt mig av:

Tips! Tänk på att låta ditt grundlack torka ordentligt så att det inte blir kladdigt när du börjar med dina mönster. Ska du göra lite ''hårdare'' mönster kan det vara en bra idé att markera med tunna tunna remsor av tejp på din nagel och måla inuti tejpen för att få lite rakare linjer. Använd gärna en tunn pensel också, om du ska göra väldigt tunna linjer på nageln.

Se alla nagellack från GOSH Cosmetics här.

Hur du använder Real Techniques borstar!

Just nu är det 20% på alla Real Techniques-borstar! Gäller t.o.m 26/4-15, så passa på att hitta dina favoriter!

Real Techniques-borstar är nog mina mest använda borstar och har lyckats samla på mig en bra skara med deras borstar och tänkte idag dela med mig av lite information om användningsområden, mina favoriter och tips på hur, var och varför man kan använda borstarna då de är väldigt mångsidiga.

För det första är alla borstar tillverkade i syntetiskt taklon-hår och är därför 100% cruelty-free, de har stadiga skaft med ett färgkodat system för att de ska vara lätta att hitta och känna igen.

Basborstarna har orangea skaft, alltså de borstar vars syfte är att skapa en felfri bas. Med allt från foundation till puder, contouring osv.

Pointed Foundation Brush, ingår i Real Techniques Core Collection

En platt spetsig borste till bl a. foundation och concealer. När borsten är platt ger den mycket täckning och den är så pass liten att man kommer åt på mindre ytor och i vrår. Den är dock i det minsta laget för större ytor, men det är bara en personlig preferens. Jag kan också använda den för att applicera min highlighter då jag tycker att det blir ett väldigt fint resultat.

Real Techniques Expert Face Brush

En oval tät borste som är väldigt multifunktionell, kan användas både till flytande- och puderfoundation, contouring, rouge, highlighter osv. Jag använder Expert Face Brush primärt till foundation och den ger en väldigt fint, medeltäckande resultat. Men ska du bara köpa en borste från RT så är det definitivt denna!

Buffing Brush, ingår i Core Collection

En rund borste, rätt rakt skuren upptill. Passar också väldigt bra till flytande- och puderfoundation, men själv använder jag den främst till puder. Den är lagom stor för mig och ger mig den kontroll jag vill ha.

Real Techniques Powder Brush

En stor fluffig puderborste med rundad topp. För mig är den lite för stor och fluffig för just puder då jag vill ha lite mer precision, så det nya användningsområdet för mig är bronzer. Detta är den perfekt för då den är så fluffig vilket gör att man slipper få för mycket produkt på en gång.

Borstarna med rosa skaft är sk. multifunktionella borstar, men personligen tycker jag att de flesta borstar har fler än ett användningsområde.

Detailer Brush, ingår i Core Collection

En ytte pytte platt och spetsig borste som är perfekt för precisa arbeten. Jag gillar att använda den till Concealer under ögonbrynen när jag vill ha de där spikraka linjerna, eller för att komma åt inne i ögonvrån. Men mitt supertips är att den faktiskt är väldigt effektiv för att applicera olja på naglar och nagelband!

Real Techniques Setting Brush

En mindre oval, rundad och fluffig borste som kan användas till att sätta sin foundation, som namnet antyder, och jag gillar att använda den för att sätta min concealer runt och under ögonen. Den är liten och smidig och får plats i små vrår som under ögonen, runt näsan osv.

Contour Brush, ingår i Core Collection

Favorit! En liten rund borste som är perfekt för just contouring/shading. Under kindbenen, runt käklinjen och tinnigarna. Man får ett jättefint och jämt resultat samtidigt som man har den där precisionen man vill ha för att få en sylvass contour. Fungerar också bra till highligter.

Real Techniques Blush Brush

Favorit! En stor rund, fluffig borste som passar perfekt på mina äppelkinder, tre drag med rouge och jag är good-to-go. Precis som med Powder Brush är den så pass fluffig att man får väldig kontroll över hur mycket produkt man applicerar. Man kan få den skiraste appliceringen och bygga upp till så mycket man vill ha. Ett tips är också att använda denna till puder om man vill ha en lättare täckning.

De borstar med lila skaft är till för ögonen. ögonskuggor, glitter, eyeliner och allt annat som hör ögonen till.

Accent Brush, ingår i starter set

En liten platt borste som är perfekt för små detaljer, som t ex. att göra ögonskuggan sotig under ögat eller när man vill komma in i små vrår. Funderar också bra till concealer för att få en precis täckning över finnar eller andra "imperfections".

Pixel-point Eyeliner Brush, ingår i starter set

Pixel-point är en relativt liten, smal och rund borste som främst är till för eyeliner. En av de borstarna jag inte riktigt kommit lika bra överens med som de andra borstarna då jag tycker att den är alldeles för tjock för att få en fin tunn eyelinerlinje. Men jag tror inte att denna säljs längre utan har ersatts av Fine Liner Brush. Fungerar också bra som en detaljborste om man känner sig lite modig och vill ha grafiska linjer eller prickar i sin sminkning.

Base Shadow Brush, ingår i starter set

Favorit! En oval, fluffig borste som passar perfekt både för att packa på ögonskugga, men också för att blanda ut. Man skulle verkligen kunna klara sig med endast denna borste för att få en snygg ögonsminkning. No joke!

Deluxe Crease Brush, ingår i starter set

En större, rund ögonborste med ganska täta strån. Fungerar jättebra till att lägga en soft skugga i globlinjen, men även att bara blanda ut ögonskuggan. Ytterligare användningsområde är faktiskt att applicera concealer med den då den är så pass stor och tät för att klara av det!

BLOGGAR
Skönhetsblogg & sminkblogg
Skönhetsblogg & sminkblogg
Läs alla inlägg från oss och våra skönhetsbloggare.
Ina
Ina
Ina är expert när det kommer till nagellack. Ta del av de senaste trenderna, hur du målar häftiga effekter samt nyheter som kommit in.
Malin Hartzell
Malin Hartzell
En sminkgalen fotograf som kommer att visa sina tips & trix för att guida dig rätt i skönhetsdjungeln.
Lina Ekh
Lina Ekh
Lina Ekh är skönhetsbloggare på makeupbylina.devote.se samt utbildad Makeup-artist. Här visar hon dig sminktips & tutorials.
INSTAGRAM
 • Alltid fraktfritt över 499 kronor
 • Nordens bredaste sortiment? - 30 000 produkter
 • Din beställning skickas inom 24 timmar
 • Alltid i lager för omgående leverans
 • Handla idag, betala i slutet av maj!
 • Nordens bredaste sortiment? - 900 varumärken