Cicamed
Cicablock

(1 Recensioner)
Utgått Fri frakt från 199 kr
Variant : 15 g
Beskrivning

Cicablock är den enda behandlingen som ger dina ärr ett effektivt skydd mot skadlig UV-strålning från sol eller solarium. Perfekt för att skydda dina ärr efter operation, akne och skador när du vistas i solen. Cicablock torkar till en hinna som kapslar in hudens naturliga fukt.

Dess semipermeabla egenskaper tillåter syre att passera in samtidigt som extra fukt hålls utanför, vilket är den optimala miljön för ett ärr att läka i. Cicablock verkar även som en barriär mot yttre påfrestning, tillexempel mot bakterier, och kan liknas vid ett extra skyddande hudlager.

  • Skyddar dina nya och gamla ärr mot missfärgning orsakad av skadlig UV-strålning från sol eller solarium.

  • Fysikaliskt solskydd lägger sig som en skyddande hinna och reflekterar skadlig UV-strålning.

  • Mjukar upp, slätar ut och reducerar framträdande ärr tillsammans med Cicatrix.

  • Vattenresistent.

  • Kan användas överallt på huden.

  • Innehåller titandioxid som kan användas på känslig hud och barn.

  • Kan även användas i solarium.

  • Skyddar mot överkänslighet för kirurgtejp.

  • Kan enkelt sminkas över.

Innehåll: 15 g

Specifikationer

Huden och ärr

När huden skadas, som till exempel vid operationer, olyckor, brännskador och akne så uppstår ett ärr. Att få ett ärr är en naturlig del i läkningsprocessen. Kroppen lagar de skador som uppstår, men eftersom den inte kan återskapa vävnaden identiskt med originalet så får ärret en annan struktur och färg. Ju värre huden skadas desto längre tid tar det för läkningen och risken för att få ett synligt ärr ökar. Det är viktigt att skadan får läka ordentligt och att man är extra försiktigt under den första tiden. Den vanligaste orsaken till ett missfärgat ärr är UV-strålning från solen eller solarium.

Hudens egna solskydd heter Melanin och är ett pigment som absorberar solens skadliga UV-strålning. Ärrvävnad saknar melanin och är därför mycket känsligare mot solen än vanlig hud. UV-strålning kan missfärga ärret i en ljusare eller mörkare färg. Missfärgningen är permanent och ärret kommer inte att återgå till samma färg som omkringliggande hud. Solen sänder ut ljus som innehåller tre olika ultravioletta (UV) strålar.

UV-strålning

UVA-strålning ger huden en brun solbränna, men resulterar även i att huden åldras och blir rynkig. Det anses även kunna orsaka cancer. Över 90% av solstrålningen är UVA. Solarier innehåller i princip bara UVA-strålning.

UVB strålning penetrerar inte huden lika djupt som UVA. Det är framförallt UVB som gör huden röd. Den ger svårare brännskador än UVA och orsakar fläckar, rynkor, tidigt åldrande av huden och en ökad cancerrisk. UVC-strålning är den farligaste formen av UV-strålning, men som tur är stoppar ozonlagret mestadels av UVC-strålningen.

Solskydd

Solskydd innehåller olika ämnen som ger ett fysikaliskt- eller ett kemiskt solskydd. Cicablock innehåller titandioxid (TiO2) som är ett fysikaliskt solskydd. Titandioxid anses vara den enda säkra solskyddande substansen i dagens preparat, och ger ett bra skydd mot både UVA och UVB. Fysikaliska solskydd skyddar huden genom att de lägger sig som en blockerande hinna mellan ärrvävnaden och farlig UV-strålning. De innehåller små partiklar som reflekterar solstrålningen och ingen kemisk reaktion sker i ärrvävnaden. Eftersom fysikaliska solskydd inte tas upp av kroppen rekommenderas de till barn och personer med känslig hud. Kemiska solskydd fungerar genom att de tar upp UV-strålningen genom en reaktion i huden. En nackdel är att de kan ge allergiska reaktioner, särskilt om de har en solskyddsfaktor över 30.

Artikelnummer: 42071
Användning

Cicablock skyddar dina nya och gamla ärr mot missfärgning orsakad av UV-strålning. När såret har läkt ihop kan Cicablock börja användas. Börja med att applicera Cicatrix med rena händer och låt torka i 5 minuter. Massera sedan varsamt in Cicablock över ärrvävnaden innan vistelse i sol eller solarium. Cicablock kan användas överallt på huden, men var försiktig vid ögon och mun. Använd gärna 2 mg/cm2 eftersom en mindre mängd ger ett sämre solskydd. Låt torka i 5-10 minuter innan du täcker ärret med kosmetika eller kläder. Applicera Cicablock kontinuerligt för att bevara skyddet, särskilt efter bad och torkning. Tänk på att använda Cicablock även molniga dagar eftersom moln släpper igenom en stor del UV-strålning som kan missfärga ärr.

Silikon är en säker behandling som vanligtvis inte orsakar allergier, men det finns ett fåtal som är överkänsliga mot silikon. Avbryt genast behandlingen vid hudirritation. Använd ej på öppna sår, slemhinnor eller i ögon.

Ingredienser

Dimethicone, Cyclomethicone, Titanium Dioxide, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Silica.

Upptäck mer som Cicablock

Recensera Denna Produkt

Vi tror på din expertis och värnar om din åsikt som hjälper andra att hitta rätt! Därför vill vi gärna höra vad du tycker om våra produkter. Lämna din skönhetsrecension på dina senaste köp och få poäng för din insats som medlem i Eleven Club.

Recensioner av denna produkt