Cicamed
Scar

(9 Recensioner)
Utgått Fri frakt från 199 kr
Variant : 15 g
Beskrivning

Cicatrix är en transparent silikonbaserad gel som med framgång mjukar upp, slätar ut samt bleker missfärgade ärr orsakade av kirurgi, skador, akne och brännskador. Cicatrix är ett behändigt och smärtfritt sätt att motverka dina ärr. Gelén kan appliceras överallt på huden, torkar snabbt till en osynlig film och gör att läkta sår/ärr blir mindre framträdande.

Gelen kan användas som komplement till kirurgtejp för personer som visat sig känsliga mot ämnen som kan förekomma i tejpens klister. Salvan är ett effektivt och smärtfritt alternativ till andra tillgängliga metoder som laser och IPL, som kan vara smärtsamma vid ärrkorrigering. Gelén innehåller även e-vitamin vilket stimulerar blodcirkulationen, påskyndar sårläkning och förhindrar ärrbildning.

Cicatrix innehåller inget solskydd så du bör komplettera med detta ifall du ska vistas i solen.!8284!

Obs: Datumet som står på tuben är tillverkningsdatum, ej bäst-före datum.

Fördelar med Cicatrix* Fungerar även för ärr orsakade av akne.* Enkelt och smärtfritt.* Skonsam mot huden och kan användas på känslig hud.* Kan användas på rörliga delar av kroppen såsom ansikte och leder.* Genomskinlig och doftfri.* Effektivt, bekvämt och diskret sätt att förebygga fula ärr.* Torkar fort och kan användas under smink.* Minskar klåda och rodnad, ökar hudens elasticitet.* Fungerar på upp till fem år gamla ärr.* Säker att användas under graviditet.* Hållbarhet: Öppnad 6 månader, Oöppnad 3 år.

Innehåll: 15 g

Vanliga frågor & svar


Hur fungerar cicatrix?
Cicatrix bildar en skyddande hinna runt det behandlade området och fungerar förebyggande för både keloid och hypotrofisk ärrbildning efter skada, brännskada eller kirurgiska ingrepp.

Cicatrix verkar även som ett fuktighetsbevarande membran som förhindrar förlusten av fukt i huden. Detta resulterar i att elasticiteten ökar och huden får ett förbättrat utseende. Cicatrix tar inte bort ärren helt, den bleker och jämnar ut röda och upphöjd ärrvävnad, så att ärren blir mindre synliga och inte skiljer sig mycket i färg eller form från den omgivande huden. Använder man gelen på rätt sätt så kan man reducera ärren till nästintill obefintliga.

Vad innehåller cicatrix?
Dimthicone + Cyclomethicone (Silikonbas): Filmbildare, torkar till en tunn film på huden och agerar som plåster. Ger skydd av ärret mot infektion och miljöpåverkan.
Silica: (Kiseldioxid): Peelande effekt- tar bort döda hudceller. Verkar klådstillande, smärtstillande och antiinflamatoriskt.
Tocoferol acetate (E-Vitamin): Stimulerar blodcirkulationen, påskyndar sårläkning och förhindrar ärrbildning.

Hjälper cicatrix mot acneärr?
Vi har haft många kunder som behandlat röda ärr från acne med framgång, men fån början framställdes Cicatrix för att reducera operationsärr.

Jag har köpt Cicatrix för att behandla acneärr och undrar om jag samtidigt kan använda andra peelande produkter från exempelvis Clinique som innehåller salicylsyra?
Det går bra, se till att huden är torr bara när du stryker på Cicatrix.

Hur länge ska jag använda cicatrix?
Vi rekommenderar en behandlingstid på minimum två månader, men tänk på att ju äldre ärret är desto längre behandlingstid behövs. Om man inte märker av resultat efter 2 månader så tycker jag ändå att man ska fortsätta använda cicatrix. Dels för att appliceringen varken är tidskrävande eller svår och dels för att man redan har inhandlat produkten och lika gärna kan fortsätta använda den då vissa ärr tar längre tid.

Fungerar cicatrix på gamla ärr?
På grund av cicatrix verkningsmekanism så är den mest lämpad för nya aktiva ärr, men har visat sig fungera även på äldre ärr så länge de är aktiva. Med aktiv menar man att ärret fortfarande håller på att läka. Aktiva ärr har en röd rosa färg. Cicatrix är lämpligt för ärr som är upp till cirka 5 år gamla, men Cicatrix har haft patienter med 6-8 år gamla kejsarsnitt som har fått bra resultat med Cicatrix. Ju äldre ärret är desto längre behandlingstid krävs.

När kan jag börja använda cicatrix?
Cicatrix kan börja användas så fort det bildas en sårskorpa på såret.

Hur lång är hållbarheten?
En oöppnad tub håller i 5 år from tillverkningsdaum (tillverkningsdatumet står på tuben), och en öppnad tub håller cirka 3-5 månader.

Information


Huden och ärr
Huden är kroppens största organ. Upp till en fjärdedel av kroppsvikten är hud och har en yta på nästan två kvadratmeter. Vår hud utgör ett mekaniskt skydd mot omvärlden och bidrar till vätskebalans och värmereglering. Huden består av flera lager, där varje lager spelar en specifik roll i arbetet med att hålla din hud frisk.

När huden skadas, som vid tex operationer, olyckor, brännskador och acne så lämnar den oftast spår efter sig genom ärrbildning. Alla människor har olika hudtyper vilket gör att ärrbildningarna kan variera i storlek och form. Vissa bildar stora breda och ojämna ärr medan andra bildar mindre, diskretare. Risken för sämre ärrläkning är större på vissa kroppsdelar som tex axlar, armbågar, knän och bröst. Det är viktigt att såret får läka ordentligt och att man undviker direktkontakt med solljus den första tiden.

Olika typer av ärr
Ett ärr kan läka fint och normalt men ockås bli vad man kallar hypertrofiskt eller en keloid. Ärr kan även bli breddökade om man slarvar med att hålla ihop vävnaden så att den kan läka ihop ordentligt. Ett ärr kan vara aktivt under väldigt lång tid, upp till 18 månader och kännetecknas av att det är rött och kan klia.

Hypotrofiska ärr - är uppåtresta ärr som ofta blir röda, tjocka och kan klia men som är begränsad till själva sårytan. Dessa bildas vanligen inom några veckor efter att skadan uppstod. Risken för hypertrofiska ärr är större hos barn än vuxna och de förbättras i regel över åren.

Keloider - är ärrvävnad som är tjock och oregelbunden i formen och som sträcker sig utanför sårytan. Vanligen är de röda till färgen och mörkare än huden runt omkring. Det kan ta flera månader innan keloiderna bildas efter en skada. Benägenhet att utveckla keloid är större hos färgade individer än hos vita. Barn har en större risk för att utveckla keloider än vuxna.

Artikelnummer: 42063
Användning

Massera in ett mycket tunt lager av Cicatrix på den skadade huden två gånger per dag. Låt torka 4-5 min innan kosmetik och kläder. Rekommenderad behandlingstid är minst två månader.

Ingredienser

Dimethicone,Silica,Cyclomethicone,Tocopheryl Acetate (Vitamin E)

Observera att ev. innehållsförteckning är hämtad från produkten eller levererad av tillverkaren vid produktinläggning. Produktens innehåll kan i sällsynta fall uppdateras i efterhand. Vid allergier eller överkänslighet, vänligen verifiera på produkten innan användning eller kontakta kundtjänst.

Tänk på att alltid när du testar en ny produkt, applicera på en mindre yta (exempelvis handleden) för att kontrollera eventuell överkänslighet innan användning.

Recensera Denna Produkt

Vi tror på din expertis och värnar om din åsikt som hjälper andra att hitta rätt! Därför vill vi gärna höra vad du tycker om våra produkter. Lämna din skönhetsrecension på dina senaste köp och få poäng för din insats som medlem i Eleven Club.

Recensioner av denna produkt