SvenskaEnglishNorsk
Currency:

Hur sköter man om sina borstar på rätt sätt?

Published: 2012-05-11 by Linda
There are 3 comments and Facebook posts
HUR OFTA SKA JAG JAG TVÄTTA MINA BORSTAR & VARFÖR?

När du köper sminkborstar (eller om du redan har borstar som ligger hemma) så bör de tvättas minst en gång i veckan. Vissa menar att man bör tvätta alla sina borstar varje dag. Jag försöker istället vara praktisk/realistisk och jag hinner då inte tvätta mina borstar efter varje användning, NO WAY! Men för att hålla bakterier och dålig hud borta så bör man ta sig lite tid att fräscha upp de borstar man använder i ansiktet minst en gång i veckan.

Jag vet många som har upplevt att de har fått oren, glansig och fet hy och det har berott på en sådan enkel sak som att borstarna var fulla med smuts och bakterier. Tänk på det och testa att tvätta borstarna ordentligt!!! ÄNNU VIKTIGARE är det att sköta rengöringen om du använder smink-svampar för att applicera foundation och puder med!! De ska tvättas efter varje användning då de annars definitivt ger dig finnar och dålig hy. I en svamp trivs bakterier och smutspartiklar som allra bäst!

HUR TVÄTTAR MAN BORSTARNA?

Om du har borstar i syntetmaterial (alltså inte äkta hår) så ska de tvättas med ljummet vatten och diskmedel. Allra bäst är det att tvätta sina borstar med ett passande (de finns att köpa på Eleven). Jag själv använder både diskmedel och bareMinerals Quick-Change Brush Cleanser beroende på min ständiga tids-brist. Tvätta borstarna och penslarna varsamt (så att de inte blir spretiga och förstörda) och skölj dem mycket noga. Skölj dem tills vattnet är helt klart igen! Lägg dem sedan på en handduk och låt dem självtorka, vänd gärna på dem någon gång så att en sida inte blir helt platt. Jag brukar lägga något precis under borst-kanten så att inte själva borsten ligger platt mot handduken.

Har du penslar i riktigt/äkta hår så ska de tvättas med schampo och lite balsam (precis som ditt eget hår).

TIPS: Jag brukar rengöra borstarna precis innan jag springer iväg till jobbet, då lägger jag dem att torka med borsten över diskbänkskanten så själva borsten inte ligger mot något utan torkar i luften. Se gärna till att det är lite lutning så vattnet rinner ner i diskhon. Om vattnet rinner mot borstskaftet så kan det lösa upp limmet och borsten tappar då massa hår och kan också gå sönder. Sköter du om dina borstar på rätt sätt kan du använda dem väldigt länge!!!

Två mycket bra borst-rengöringar är Japonesque Pro Brush Cleaner Wipes och bareMinerals Quick-Change Brush Cleanser.

Clean away with a smile :).

Comments (3)

2012-05-11
Dessutom blir ju resultatet finare om man har rena penslar. Jag tvättar penslar till feta produkter...concealer och läppstift...varje dag! Kabukin till foundation ungefär 2 ggr i veckan;-) kram
2012-05-11
Tack för alla toppentips i bloggen!
2012-05-11
Det måste jag erkänna att jag är riktigt dålig på. Jag har nog aldrig rengjort en borste! Det kan ju förklara en del.. Men det blir ändring på det nu! :)
Read them allRead them all
Läs alla inlägg från oss och våra bloggare.
LindaLinda
Linda jobbar på Eleven.se och skriver en skönhetsblogg med stort hjärta & personlighet.
Helena ForsmanHelena Forsman
En sminknörd av rang! Startade Sveriges första beautyblogg lipglossbitch.se. Tipsar om mina favoritprodukter & delar med av sköna tips.
Helen TorsgårdenHelen Torsgården
Helen Torsgården jobbar som makeup-artist, bor i Norge och är VIP-bloggare på Vecko Revyn.
InaIna
Ina kommer blogga varje fredag om nagellack och dela med sig lite av hennes nagellacksupplevelser.
Malin HartzellMalin Hartzell
En sminkgalen fotograf som kommer att visa sina tips.
-417 100% Pure 2012 2014 Acquizhen Adonia Akademikliniken All About Beauty Alterna Amika Anastasia Ansikte Ansiktsmask Ansiktsrengöring Anti-age Anti-shine Aquolina Askungekräm Athena Awards Baby Foot BaByliss Badrum Bakom kulisserna Balsam bareMinerals Batiste BB Creams BB-kräm Bblogg Beach House Beaute Pacifique beauty Beccis Betty Hula Bikini BJÖRK&BERRIES Bling-Bling Bliss Blog Bloggare Blommor Blush BM Beauty Body America Body Butter Bond Boots Borstar Brazilian Peel Britney Spears Bronze Bronzer BrunUtanSol Bröllop Burberry Burlesque Burt's Bees BUS Butik butter LONDON Bvlgari Cake Beauty CC-kräm Chalkboard Champagne China Glaze Ciaté Clarins CLEAN Clinique Cloud Nine Coca-Cola Collistar ColorLast Colour Cosmetics CoSTUME NATIONAL Crabtree & Evelyn Danmark Deborah Deborah Lippmann Declaré Skincare Deodorant Design detox Diamanter Diamantfoundation Disney Doft Dolce & Gabbana Dots Dr Brandt Drying Lotion Dusch Ekologiskt Eleven Store Eleven.se ELLE ELLEBeautyAwards Erbjudande Escada Essie Estée Lauder Euro Centrale Event Evian Examen Extensions Eye Lift Kit Facebook fergie Fiberwig fitness Flower Folie FOREO ForeverPink Fotkräm Fotvård Foundation Freeze 24-7 Fresh Frisyr Frisör Fruit Gorilla & Friends Frågor Fräsch Fukt Förhandsinfo GAP Garnier Get the Look ghd Girls GlamGlow Glamour Glitter Glominerals Glow Glöd Gold Good Works Goodiebag Graviditet Green Gul Guld Gurka Gwen Stefani GWP Gåva Handkräm Handvård Hawaiian Tropic Helen Torsgården Helena Christensen Helgerbjudande Hello Sunshine Highlighter Hollywood Holographic Nails Hope and Freedom Fest Hud Hudvård Humanity Hunger Games Hår Hårinspo Hårmask Hårstyling Håruppsättning Hårvård hälsa Höstkollektion IDUN Minerals Imju Inpackning Inspiration Inspo Intervju Introduktion IsaDora Jennifer Aniston John Frieda Julklappar Julklappstips Julkollektion Kampanjpris Kanebo Kardashian Katy Perry Kenzo Kisby Kollektion Korres krom Kroppslotion L'Oréal Paris Lack Laila Bagge Layla Lee Stafford Leopard Lily Lolo Limited Edition Linda LipGloss Bitch Liquid Sand Lulu Luna Luxsit Lyster Läppar Läppglans Läppstift Macadamia Macadamia Natural Oil Mádara Make Up Store Make-Up makeup Makeup-artist Makeupfix Malin + Goetz Mama Mio Mamma Manikyr Marc Jacobs Maria Nila Mariah Carey Mario Badescu Mascara MashUp Matrix Matt Mavala Maybelline Mineralsmink Minilack Minus 417 Molly Sandén Mor Mors Dag Moschino Moyana Corigan Mupparna Murad Myface Cosmetics Mörka ringar Nagellack Naglar NailArt Nails NailTwist Nalle Naturligt Neon Nominera NOUBA NUXE Nyheter NYX Nyår Olja Omnia One Direction OPI Orly Oz Panos Emporio Paradise Parfym Pastell Paul & Joe Paul Smith Peach Peeling People Perfume Pink Pink Sugar Pirates of the Caribbean Pixi Pixie Dust Platta Pore Filler Porer Prada Presenter Prickar Primer Problemhud Purminerals Påsk Påskinspo Rabarber Rabatt Ray of Light Real Techniques Recensioner Recipe for Men Reklamfilm Rengöring Rengöringsmjölk Replay Revitalash Rihanna Rock by Sweden Rosa Rosa Bandet Rose Rouge Ruby Kisses Ränder Rösta Sally Hansen Salong San Francisco Scent Schampo Scotch Naturals Sensai Serum Sett i press Shampoo shimmer shine Shine Killer Shiseido Shower Silver Skimmer SkinScience skönhet Skönhetsbloggare Smashbox Smashit Smink Sminkborstar Sockerskrubb Soft Solskydd Sommar Sommarfavoriter Sommarkollektion Sotade ögon sparkle Spider-Man Spray Spring Staccato Stars Stjärnglans Stripes Student Style Styler SugarCrush summer Sun Sunsational Svar Svart Sweden Swedish Sweetheart Sänkt pris Talika Tara Beauty Awards Terre d'Oc Test the Balm The Mermaids The Muppets Thierry Mugler TIGI Tips Too Faced Top Model Topplista Torr Tous Trender Tromborg Träning Tutorial TV3 TVÅL Twilight Twingly Tävling Une Urtekram Utbildning Utmärkelser Valborg Vatten Vaxa VeckoRevyn Veet Versace Vinn Vinnare Vinter Vita Liberata Vivian Gray Vår Vård Vårinspo Vårkollektion Värmeskydd Väska wellness Wet n Wild Wetsuit White Gold Youngblood Zoya Ögon Ögonbryn Ögonskugga
Grundkurs bareMinerals