7 sorters sommarparfymer

2017-06-04

Midsommar är runt hörnet, kommer du följa traditionen att lägga 7 sorters blommor under huvudkudden på midsommarnatten? Vi tänkte passa på att tipsa om 7 sorters sommarparfymer som passar perfekt under sommarens alla festligheter, dag som natt. Vilken blir din nya favorit?

CLEAN Ultimate Beach Day Summer Edition EdT

CLEAN är ju kända för att verkligen fånga dofter som naturligt förekommer i vardagen, men framhäver dem på allra bästa sätt, som t.ex klassikern Fresh Laundry EdP. Denna sommardoft Ultimate Beach Day Summer Edition kommer i en begränsad utgåva och öppnar upp med toppnoter av mandarin, italiensk bergamott, citron och lime - en verkligen uppfriskande öppning. Hjärtat består av neroli, tuberose, vita rosor, jasmin, lavendel och akvatiska noter. Basen av sand, amber och mysk ger doften en sensuell känsla.

  • När? Åh när som helst, men framförallt dagtid.

Yves Saint Laurent Mon Paris EdT

Åh mitt Paris! Mon Paris EdP blev snabbt en succé och har nu fått sin uppföljare, nämligen en lite lättare eau de toilet. Mon Paris EdT öppnar upp med fruktiga och fräscha noter av bergamott, mandarin, hallon och grapefrukt (mums!) medan hjärtat fokuserar på blommor, nämligen rosor, jasmin och vita pioner. Basen omfamnar doften med noter av amber, patchouli och vit mysk för att ge doften värme. Mon Paris EdT ger verkligen en modern, impulsiv känsla och för tankarna till en förförisk kärlekshistoria i Paris.

  • När? Om du gillar lite tyngre dofter så funkar den absolut som en dagsdoft, annars rekommenderar vi att använda denna på sena sommarkvällar.

Giorgio Armani Sky Di Gioia EdP

Giorgio Armanis Di Gioia-familj har blivit älskad världen över och nu har de fått ett nytt tillskott. Sky Di Gioia EdP har inspirerats av vackra soluppgångar och är skapad med en gammeldags teknik för att verkligen fånga essensen av dagsfärsk centifolia-ros. Toppen består av päron och litchi, en fruktig och härlig öppning som övergår i det lyxiga hjärtat av rosa pioner och ros. I basen finner vi kärleksfulla noter av vit mysk, cederträ och svartvinbär.

  • När? Ljuvlig att använda på dagen men passar också för dig som vill ha en lättare doft kvällstid.

Viktor&Rolf Flowerbomb Bloom EdT

Vill du ha en parfym som är som en väldoftande blombukett? Då ska du satsa på Flowerbomb Bloom denna sommar! Varje gång den sprayas här på kontoret lyser i princip alla upp och undrar "vad är det som doftar så himla gott?" - och den är verkligen underbar. Denna luftiga och fräscha EdT öppnar med noter av granatäpple och mandarin. Den fruktiga toppen övergår i ett blommigt hjärta av damaskusros, freesia, jasmin och bergsluft. Basen av tränoter ger doften ett varmt omfång samtidigt som doften hålls lättsam och ungdomlig.

  • När? Dag som natt, denna doft passar alla tillfällen.

Nina Ricci Luna Les Gourmandites EdT Limited Edition

Nina Ricci skapar alltid så fina parfymflaskor, med formen av det klassiska Nina Ricci-äpplet i en vackert ljusblå nyans tillsammans med urgulligt glitter tar Les Gourmandites dina doftsinnen med storm. Med en frisk och fruktig topp av päron och grapefrukt fångar den in dig, medan ett exotiskt hjärta av kokosnöt och pion håller dig kvar. Den varma basen av karamell och sandelträ gör doften oemotståndlig. Les Gourmandites är perfekt för dig som vill ha en sommardoft som både är söt och lätt.

  • När? Perfekt både på dagen och när du njuter av kvällssolen.

Lancôme La Vie Est Belle Bouquet de Printemps EdP

Åh du ljuvliga bukett av utsökta fruktiga och söta noter! Lancôme har lanserat ytterligare en doft i La Vie Est Belle-familjen och man blir inte besviken. Med en topp av bergamot öppnar doften upp friskt och fräscht, som övergår i ett skört hjärta av jasmin absolute, apelsinblom och liljekonvalj. Den ger en oemotståndlig blandning när den landar mjukt i en bas av tränoter.

  • När? Lite mer en dagsdoft.

Sisley Izia EdP

Sist men inte minst, Izia EdP från Sisley som lanserats nu under 2017. Denna ljuvliga doft öppnar upp med noter av aldehyd, rosa peppar och vit bergamott vilket gör toppen både fräsch och aningen kryddig. I hjärtat finner vi noter av ros, angelica och blommiga noter för en romantisk och sensuell mitt. Izia EdP landar sedan mjukt i en varm bas av mysk, cederträ och amber. Izia EdP är en distinkt bukett, sensuell men ändå luftig, som blandar moderna, feminina och sofistikerade noter med rosen i fokus.

  • När? Idealisk som kvällsdoft.