Största skönhetstrenderna från Fashion Week

2019-02-13

Fashion Week bjuder inte bara på de senaste trenderna utan även på de senaste skönhetstrenderna. Vi har kikat på catwalken världen över och hittat de hetaste trenderna i vår.

Fashion Week bjuder inte bara på de senaste modetrenderna utan även på de senaste skönhetstrenderna. Vi har kikat på catwalken världen över och hittat de hetaste trenderna i vår.

Färgstarkt
Less är inte alltid more! Glöm den gamla regeln att antingen satsa på ögon eller mun och gå all in på både och. Hos flera designer som Rodarte, Anna Sui, Alice + Olivia och Byblos dominerade färgstarka ögonskuggor och läppar på catwalken. Tänk färgbågens alla färger och gå loss, här är det är bara fantasin sätter gränserna.
Så gör du: Välj en färg som passar din ögonfärg. En röd eller gul ögonskugga framhäver blå ögon. Lila får gröna ögon att poppa. Har du bruna ögon? Då har du tur, du kan nämligen gå loss bland alla färger!

GOSH Copenhagen 9 Shades Shadow Collection
Models Own Eyeshadow Palette: Sweet Dreams
IsaDora Eye Color Bar - Surf & Sun

Färgad mascara
Glöm svarta fransar nu letar sig den knalliga trenden från ögonlocken ut på ögonfransarna. Rosa, blå, gul eller grön - alla färger fungerar!
Yves Saint Laurent Mascara Vinyl Couture N°5 I'm The Trouble

Naturligt
I tvär kontrast till den färgsprakande trenden står den naturliga hyn. Tänk massor av glow och minimalt med makeup. På årets visningar var trenden större än någonsin. Många designers satsade även på strama håruppsättningar för att inte ta fokus från den perfekta hyn. Det ryktas även om att hudvårdsprodukterna tog lika stor plats som makeupprodukterna på många visningar. Baum und Pfefgarten, Tory Burch, Isabel Marant och Noon by Noor var några av de designers som satsade på den naturlig looken.
Så gör du: Här är hudvård allt! Se till att du tar hand om din hy ordentligt och använd produkter som är anpassade efter just din hudtyp. Och vad du än gör - slarva inte med rengöringen. Men vill man hjälpa naturen lite på traven så är en lystergivande foundation eller en BB-cream ett säkert kort. En lätt concealer kan även dölja små skönhetsfel.
NIOD Photography Fluid, Opacity 12%
Maybelline New York Instant Rewind Concealer
bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream

Läppar i fokus
Ibland är läppstift allt du behöver! Satsa på en i övrigt nedtonad makeup för att verkligen få läppstiftet att poppa. På Chanel och Escadas visningar syntes klassiskt röda läppar, på Cushnie et Ochs starkt rosa och på Nico Panda var det neonrosa som gällde.
Så gör du: Här är det viktigaste att läppstiftet verkligen sitter. Grunda med en läppenna, applicera sedan läppstiftet, pudra och lägg på ytterligare ett lager läppstift - voilà!
NYX PROFESSIONAL MAKEUP Slim Lip Pencil
Lancôme L'Absolu Rouge
MAC Cosmetics Matte Lipstick

Naturliga ögonbryn och långa fransar
Än är det inte läge att plocka fram pincetten och gå loss på brynen. Tjocka naturliga ögonbryn är fortfarande det som gäller. Långa separerade fransar som inte tynger ner ögonen dominerade även på de flesta visningarna. Fendi, Moschino och Jeremy Scott var några av dem som satsade på trenden. Anastasia Dipbrow Pomade
NYX PROFESSIONAL MAKEUP Eyebrow Cake Powder
Lancôme Hypnôse Mascara
Max Factor 2000 Calorie Dramatic Look Mascara

Grafisk eyeliner
Go bold or go home! Det gällde eyeliner i hösta grad på säsongens visningar. Rochas satsade på vingar, liknande kattöron, i ytterkanten av ögat, Dries van Noten på tjock dramatisk eyeliner som letade sig upp över globlinjen, Christian Dior på grafiska mönster runt ögat och Marni på en djärv vinge runt hela ögat. På Versaces, Gabriela Hearst och Burberrys visningar var det även eyeliner i färg.
Så gör du: Kanske inte en look som du rockar en vanlig tisdag på jobbet. Men får du feeling är en eyeliner, en stadig hand och lite fantasi det enda du behöver. NYX PROFESSIONAL MAKEUP Epic Ink Liner
IsaDora Perfect Contour Kajal Waterproof

Ton i ton
Varför krångla till det med flera färger när man kan hålla sig till en och samma på ögon, läppar och kinder? Trenden syntes hos bland annat Brandon Maxwell, Bagley Mischka och Max Mara. Och varför stanna där när man även kan färga håret i samma ton som hos Marc Jacobs.
Så gör du: Hitta en nyans du gillar och gå all in på ögon, kinder och läppar. Snyggt och enhetligt! Pixi MultiBalm
rms beauty Lip2Cheek
Lancôme Teint Idole Blush Sticks