MÜHLE

MÜHLE erbjuder ett brett, exklusivt sortiment för våtrakning och har kommit att bli ett av världens mest ledande när det kommer till just rakning med allt vad det innebär. När märket grundades var det rakborstar som fanns i sortimentet, men har idag utökats med både rakhyvlar och diverse tillbehör, alla i fantastisk hög kvalité och gjorda med största möjliga omsorg. Dock är det fortfarande rakborsten i dess olika former som är märkets paradprodukt i otaliga varianter och modeller.

Accessoarer till våtrakning kan man verkligen kalla en kultur för sig, genomsyrad av historia och med många upp- och nersving, men tar nu bestämda kliv in i framtiden och är här för att stanna. MÜHLE hjälper till att forma trenden med designorienterade kollektioner som passar både den traditionsmedvetna våt-rakaren, men även yngre målgrupper.

Otto Johannes Müller står som grundare till MÜHLE och lyckades, mot tuffa odds men med mycket optimism och hjärta, att starta sin verksamhet i Stützengrün efter krigets slut 1945. Ryktet spred sig snabbt och det dröjde inte längre innan de första handgjorda rakborstarna lämnade det dåvarande lagret på hästdragna kärror. Mycket har ändrats sedan dess, men mycket är sig också likt. MÜHLE är än idag ett familjeföretag inne på tredje generationen, och det är fortfarande samma höga kvalité, passion, hjärta och själ i alla produkter som tillverkas, vare sig det är gjorda för hand eller seriellt producerade. Något som också finns kvar sedan 1945 är loggan i form av en kvarn (Mühle) som pryder varje enskild produkt.

MÜHLE / Filmportrait from ERTZUI on Vimeo.

Filtrera