Proderm

Proderm är en svensk uppfinning inom solskydd som passar för alla hudtyper. Den patenterade formulan ger överlägset skydd i solen och har flera unika egenskaper. Proderm finns i styrkorna SPF 10, SPF 20 och SPF 30 samt som återfuktande aftersun mousse.

Historia

Proderm solskydd nylanseras nu på den svenska marknaden. Den mest sålda solskyddsprodukten i isländska apotek är utvecklad av svensk hudvårdsforskning och tillverkad i Sverige. Proderm-teknologin är en patenterad formel som ger överlägset säkert långtidsskydd i solen. I en tid där människors medvetande om solens skadliga verkan ökar allt snabbare är Proderm framtidens solskyddsprodukt.

Sedan tidigt 90-tal har Proderm solskydd använts av idrottare som utsätter sig för extrema situationer. Men också av personer med extra känslig hy som inte tål ordinarie solskydds-produkter. Grundformeln för Proderm Technology® är medicintekniskt klassad och finns förutom som solskydd även för andra hudvårdsändamål, bland annat mot eksem och svamp. Det finns idag få alternativ för solallergiker men Proderm rekommenderas av många hudläkare och har blivit utvalt av Vitiligoförbundet som säkraste skyddet.

Det unika med Proderm är att den går ner i djupare hudskikt än ett vanligt solskydd. Därför nöts den inte lika lätt bort och även efter bad och handdukstorkning behåller den hög grad av sin funktion. Genom att förstärka hudens naturliga barriärfunktion hjälper Proderm huden att behålla fukten, även vid inverkan av värme, vind och vatten.

Proderm utvecklades speciellt för känslig nordisk hy, men är självklart lämplig för alla hudtyper. Även många ljusa och rödhåriga människor som klagar över att de sällan lyckas bli bruna utan bara röda, blir också hjälpta av Proderm. Genom att inte bränna eller skada huden får den chans att utveckla pigment i sin egen takt. Proderm är därför idealiskt skydd för barns ytterst känsliga hy och uppskattad av föräldrar som vill att deras barn ska kunna leka tryggt i solen.

Proderm är i mousseform, kladd- och parfymfri och absorberas snabbt av huden. Produkten har visat sig vara populär hos tunnhåriga män på grund av sin långtidsverkan, den lämnar ingen glansig hinna, kan användas i kort hår eller för att skydda hårtopparna.

Produkten valdes till det officiella solskyddet på EF-båtarna vid Whitbreadseglingarna Around The World Race som varade 9 månader till havs. Även Expedition Robinson använde Proderm under flera år och var väldigt uppskattad av hela inspelningsteamet och deltagarna i den stekheta solen.

  • Proderm-moussen absorberas av huden på några sekunder och du använder därför lättare rätt mängd av solskydd i jämförelse med en kräm.

  • Mousse är dubbelt så dryg i jämförelse med ordinarie kräm. Dessutom behöver du inte smörja in dig lika ofta.

  • Proderm är utvecklad för känslig, nordisk hy, men är lämplig för alla hudtyper, såväl vuxna som barn. Den parfymfria moussen är lämplig för både ansikte och kropp.

  • Prodermteknologin fördelas i hela översta hudlagret istället för att lägga sig på ytan som ordinarie krämer.

  • Proderm bildar en unik skyddsbarriär som efterliknar hudens eget försvar. Därför gnids inte Proderm av vid bad och handdukstorkning och ger ett mycket långvarigt skkydd mot UVA och UVB-strålar.

  • Proderm skyddar mot värme, vind och vattenpåfrestningar och är extra lämplig för dig som vill vara aktiv i solen.

  • Proderm är fuktgivande och ger mjuk känsla. Torkar snabbt och är glans- och kladdfri. Kan användas i hårbotten för tunnhåriga och för att skydda hårtopparna.

  • Proderm täpper inte till porerna, lämnar ingen vit hinna och är lämplig under smink. Skyddar huden mot solens uttorkning och förtidsåldrande.

  • Proderm rekommenderas av hudläkare till personer med soleksem och allergi samt hudsjukdomen Vitiligo.

  • Proderm är prisvärd och har lång hållbarhet tack vare den bakteriesäkra förpackningen (svensk tillverkning).

Filtrera