search

Hårborstar

I en djungel utav hårborstar kan det vara svårt att hitta rätt och veta vilken produkt som passar dig och ditt hår allra bäst. Att finna rätt hårborste som passar för ditt hår kan göra rejält stor skillnad när det gäller både mängden slitage och vilket resultat stylingen får. Något som är bra att tänka på när du ska välja din borste är att se till vilken hårtyp du har, vad du vill att borsten ska uträtta och också din egna personliga smak. Hos oss finner du varianter i många storlekar och färger, och vi är säkra på att du kan hitta dig en ny favorit hos oss.

  • Rundborste - perfekt att använda när du fönar håret för att få volym eller lockar. En metallborste eller keramisk borste blir varm under föningen och får lockarna att hålla längre.
  • Stylingborste - mindre borstar som används till tupering och mer avancerad styling.
  • Paddelborste - större borstar som passar bra för att reda ut trassligt hår och borsta igenom håret. Fungerar även bra vid rakföning
  • Utredningsborste - glestandade, mindre borstar som gör det lättare att reda ut tovor.

Syntetisk eller naturlig borst?

Naturliga material som exempelvis svinborst och trä är vanligen mer skonsamma mot håret och passar perfekt för tunt till normaltjockt hår. Svinborst bidrar också till att ge håret en extra glans och gör att det blir mindre statiskt. För riktigt tjockt eller lockigt hår kan dock en syntetisk borste passa bättre, särskilt för att kunna reda ut tovor.

Tips!

Undvik så gott du kan att borsta håret när det är blött eftersom hårstråna då dras ut och lätt bryts av. Börja alltid borsta i topparna och arbeta dig successivt uppåt mot rötterna - då reder du enklare ut trasslet och sliter mindre på håret.

107 produkter

Paddelborste

Rundborste

Denman

ghd

Glanz

Kent

Macadamia Natural Oil

Mason Pearson

Stylingborste

12
Hårborstar