search

Hårfärg

När du känner för en förändring kan en ny hårfärg vara ett bra alternativ. Här hittar du toningar och hårfärger för alla säsonger - oavsett om du känner för att göra slingor, lägga i en toning eller färga hela håret.

Färga håret - tips & råd

  • Huvudregeln när man ska färga håret själv är att hålla sig till hårfärger som ligger nära den egna nyansen. Vill man gå långt från den egna hårfärgen är det mer komplicerat, så ta hjälp av en expert.
  • Använd alltid all färg i förpackningen, och har du tjockt och långt hår - köp minst 2 och gärna 3 förpackningar för att vara säker på att färgen räcker.
  • En permanent hårfärg ska endast användas för att färga ett ofärgat hår och för att färga utväxten. Lägg aldrig en permanent färg över en annan! Hårets rötter och de färgade längderna absorberar olika mycket färg, och de två olika färgerna riskerar dessutom att reagera med varandra och ge ett felaktigt resultat.
  • Om ditt hår är poröst kan en toning vara tillräcklig för att ge håret ordentligt med färg.
  • Använd återfuktande och färgbevarande hårprodukter, schampo och balsam för färgat hår, och värmeskyddande produkter i samband med värmestyling för att hålla håret friskt och välmående.

Välj rätt nyans

De flesta hårfärger numreras från 1 (djupsvart) till 10 (ljusblond), alltså, ju högre siffra desto ljusare färg. Siffrorna som följer redogör för färgens nyans: 5.0 är till exempel en brun, 5:1 en kall brun, och 5:3 en varm brun. Om du vill färga ditt hår ljusare - välj en nyans som är max ett och ett halvt steg från din naturliga hårfärg. Vill du däremot bli mörkare kan du välja en nyans som är upp till tre steg mörkare än din nuvarande färg.

472 produkter
Hårfärg