Hårvård

Slingor

Om du tänker färga håret hemma, är det viktigt att du är påläst och följer instruktionerna noga. Detta resulterar då i salongsvackert resultat! Knepet för att få den där vackra, naturligt solblekta looken. Välj en färg som bara är någon nyans ljusare än din resterande hårfärg. Ofta står det i instruktioner att du ska välja ut slumpmässigt valda slingor, prova istället att applicera färgen på hårslingor cirka en halv centimeter breda och en halv centimeter från varandra. Börja framme vid hårfästet och arbeta dig bakåt. Var lite slarvig när du fördelar färgen, asymmetriska slingor ser mer naturliga ut.

Tips för att underlätta för dig som tänkte slinga

  1. Om du tänkt genomföra en mer komplicerad färgning, rekommenderar vi att du besöker salong. Ju större förändring du eftersträvar, desto större risk att resultatet kan upplevas annorlunda än du förväntat dig. En mindre förändring ger ofta ett bättre resultat.

  2. Var nog med att skydda din hud får hårfärgen. Skydda dina händer med plasthandskar och oömma kläder. Ha även en fuktiga handduk tillhands för att torka bort färgfläckar som råkat hamna på glovet. Lägg gärna en fetare kräm som exempelvis vaselin runt om hårfästet och även öronen för att förhindra färgfläckar på huden.

  3. Testa att du valt rätt nyans genom att färga en kontrollslinga, gärna på ett ställe som går att dölja om det är så att färgen inte upplevs som du förväntat dig.

  4. Var noga att vända vårdande- och stylingprodukter som är tänkt för färgat hår. Detta gör att färgen håller längre.

Filtrera