search

IDUN Minerals
Palette

IDUN MINERALS Palette
Från:
165 kr
Välj variant först

                  Styvmorsviol
 • Styvmorsviol

  Tillfälligt slut
199 kr

                  Brunkulla
 • Brunkulla

  Tillfälligt slut
165 kr

                  Svart Riddarsporre
 • Svart Riddarsporre

  Tillfälligt slut
205 kr

                  Lejongap
 • Lejongap

  Tillfälligt slut
165 kr
Tipsa en vän
En paletteserie med flera färgkollektioner - allt från en sofistikerad färgrik look till en mer dramatisk och sotig ögonmakeup. Paletten gör att du kan variera din favoritnyans i det oändliga. Läs mer här

IDUN Minerals Palette

En paletteserie med flera färgkollektioner - allt från en sofistikerad färgrik look till en mer dramatisk och sotig ögonmakeup. Paletten gör att du kan variera din favoritnyans i det oändliga.

 • 100 % högrenade mineraler.
 • Fri från tillsatser, utfyllnadsämnen och restprodukter.

Innehåll: 4 g

Frågor & svar:

1. Vad betyder det att IDUN Minerals enbart innehåller högrenade mineraler?
Det betyder att produkterna har renats från oönskade innehåll så som mikroorganismer, krom och nickel. Produkterna innehåller heller inga tillsatsämnen såsom syntetiska färgämnen, parfym, fetter, talk, konserveringsmedel eller utfyllnadsmedel som bismuth. Genom att enbart använda högrenade mineraler låter IDUN Minerals huden andas, porerna täpps inte igen och risken för irritation minskar. Detta gör att IDUN Minerals kan användas även av de med mycket känslig hy eller tendens till problemhy.

2. Vad är bismuth?
Bismuth är ett metalliskt grundämne som ofta används i mineralkosmetik för att tillföra glans och skimmer på huden. Det gör också att sminket fäster bättre på huden; dock behöver det "buffas" in ganska hårt i porerna för att få det att sitta kvar hela dagen vilket kan irritera huden. Mineralkosmetik utan bismuth är ofta lite mattare och ger en mer naturlig look. Det är också lättare och ger inte en lika fet känsla på huden.

3. Varför har bismuth en negativ effekt på huden?
Bismuth kan irritera och orsaka klåda när ansiktet blir varmt. Det är ett problem för många, särskilt de med känslig hy eller tendens till problemhy. Att man måste "buffa" in pudret i porerna för att få det att sitta kan även det medföra irritation.

4. Är mineralkosmetik bra för huden?
Rent mineralkosmetik utan onödiga tillsatser eller annat oönskat innehåll har lugnande effekter på huden. Mineralerna kan dessutom hjälpa till att motverka acneutbrott genom sina antiinflammatoriska och läkande egenskaper.

5. Vad är taklon?
Taklon är en sorts syntetfiber av finaste kvalitet. Taklonborstar släpper inte hår och irriterar inte huden. Syntetiska borstar är dessutom mer hygieniska än borstar med äkta hår. Naturligt hår har en oregelbunden yta där puder, döda hudceller, bakterier och kemikalier lätt fastnar och de är svåra att göra rent. Taklonborst har inte samma oregelbundna yta och det fastnar därför mindre smuts och de är enklare att tvätta rena. Alla IDUN Minerals makeup-borstar är tillverkade av taklon.

Frågor & svar:

6. Vad särskiljer mineralmakeup från annan makeup?
Mineralprodukter har lugnande och antiinflammatoriska egenskaper och passar därför särskilt bra för de med känslig hud och tendens till akne eller problemhy. Mineralerna ger dessutom ett naturligt skydd mot solen. Högrenad mineralmakeup innehåller heller inga allergiframkallande eller irriterande ämnen samtidigt som mineralerna vårdar huden och lugnar och förebygger hudproblem.

7. Vad innehåller Idun Minerals?
IDUN Minerals består av 100 % högrenade mineraler, bland annat:

 • Mika (för ojämnheter)
 • Järnoxid (ger färg)
 • Zinkoxid (motverkar bakterier och innehåller UV-skydd)

8. Är produkterna allergitestade?
Forskaren Marie Lodén som tagit fram IDUN Minerals har säkerställt alla ingredienser och menar att inget av innehållet har en allergiframkallande verkan. Genom en högrening av mineralerna reduceras också nickel och krom för att lämpa sig ännu bättre för allergiker och personer med känslig hud. Produkterna är inte djurtestade. Håren i Idunborstarna är inte av naturborst utan av taklon (syntet). Inget djur har fått sätta livet till vid framställandet av IDUN Minerals.

9. Varför heter serien IDUN Minerals?
Namnet IDUN kommer från den fornnordiska mytologin och betyder "den föryngrande". Idun var fruktbarhetens och den eviga ungdomens gudinna och är än idag en symbol för ungdomlig skönhet. Mineralerna i IDUN Minerals ger naturligt skydd mot skadlig UV-strålning som kan påskynda hudens åldrande samtidigt som de vårdar och läker stressad och inflammerad hud och på så sätt bevaras varje kvinnas naturliga skönhet.

10. Hur många produkter ingår i sortimentet?
I IDUN Minerals-serien ingår vid lanseringen foundation i sex olika nyanser, concealer i fyra nyanser, tre rouge, två puder och en bronzer. Senare under 2011 kommer serien även att kompletteras med ögonskuggor och mascara.

11. Hur vårdar man sin hy så att den håller sig ung?
Ett bra sätt att vårda sin hy är att skydda den från skadlig yttre påverkan genom att använda produkter som skyddar från skadlig yttre påverkan samtidigt som de lugnar och vårdar huden. Högrenad mineralskosmetik både skapar en skyddande barriär mot yttre påverkan och har antiinflammatoriska egenskaper.

Ingredienser

Observera att ev. innehållsförteckning är hämtad från produkten eller levererad av tillverkaren vid produktinläggning. Produktens innehåll kan i sällsynta fall uppdateras i efterhand. Vid allergier eller överkänslighet, vänligen verifiera på produkten innan användning eller kontakta kundtjänst.

Tänk på att alltid när du testar en ny produkt, applicera på en mindre yta (exempelvis handleden) för att kontrollera eventuell överkänslighet innan användning.

VI REKOMMENDERAR ÄVEN
Upptäck liknande produkter som vi tror att du gillar
RELATERADE PRODUKTER
Se vilka produkter andra har köpt
Recensera denna produkt

IDUN Minerals Palette

Medelbetyg (5.0): 5/5
Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Vänligen logga in nedan.
eller
5/5Jättebra palett
2011-12-17 av: Alex (vanillakissemiss.blogspot.com)
Jättefina färger och har aldrig ångrat att Brunkulla fått komma hem till mig. Färgerna sitter bra både utan och med primer och är lättarbetade.
Rekommenderas till: Alla som vill ha en tjusig make-up
2 av 2 personer tyckter att recensionen är hjälpsam.
5/5Lejongap
2018-01-24 av: Isabelle G (ålder: 15-24)
Jättefina, pigmenterade skuggor. Sitter länge och bra med primer under :)
5/5Sååå vacker!
2017-06-29 av: Beatriz (ålder: 25-34)
Jag har paletten Brunkulla, som innehåller tre skimriga ögonskuggor och en matt med små glitterkorn. De tre skimriga ögonskuggorna är riktigt krämiga, pigmenterade, lätta att arbeta med och sitter fint på ögonlocket (ibland använder jag den ljusaste som highlighter med). Den mörkbruna skuggan, som är matt med guldiga glitterkorn, är torrare än de andra tre (det brukar vara så med den här sortens ögosnkuggor) men fungerar ändå väldigt bra. Personligen är jag inte ett så stort fan av ögonskuggor med glitter i, men det här är nog den bästa jag testat i den kategorin - fin färg, och glittret hamnar inte över hela ansiktet. Hur som helst, så är de andra tre skuggorna ändå så bra att det skulle vara värt att köpa paletten även om den fjärde skuggan hade varit kass.
Rekommenderas till: Alla!
5/5Sammetslen
2014-10-28 av: Lena W (ålder: 25-34)
Underbar palett med sammetslena skuggor som sitter bra och är lättarbetade. Applicera med fingertopparna för en naturlig skuggning, färgerna smälter ihop perfekt!
5/5Svart Riddarsporre!
2013-08-13 av: Jennifer (ålder: 15-24)
Jag älskar den här paletten! Den har super fina färger, som sitter snyggt och länge utan att bli förstörd. Jätte snyggt att göra en sotad look när man ska ut på kvällen. Verkligen nöjd!
Rekommenderas till: Alla som vill ha en ursnygg och bra ögonskugga!
5/5Lejongap
2013-04-07 av: Linnéa O (ålder: 15-24)
Jag fick lejongap-paletten i julklapp, och är sen dess superförtjust i den. Färgerna sitter verkligen kvar hela dagen och är perfekta för att göra en något nedtonad eller neutral look med.
Ett plus i kanten också för den urtjusiga designen på locket.
Rekommenderas till: alla som vill ha prisvärda ögonskuggor.
5/5Underbara färger
2012-11-09 av: Elisabeth Lena Marianne L
Jag har paletten som heter Brunkulla och den är suverän! Färgerna passar utmärkt ihop eller var för sig.
Ögonskuggorna sitter också hela dagen!
Rekommenderas till: alla som vill ha bra ögonskuggor som sitter hela dagen.
3/5Fint resultat!
2018-11-24 av: Ida Maria Josefin A (ålder: 35-44)
En av mina favvo skuggor finns i brunkulla setet....dock tar ju denna slut men inte de tre andra skuggorna i setet. Önskar den fina ljusa beige rosa skuggan fanns att köpa separat. Använder denna även som highlighter.
Rekommenderas till: Alla.