TVÅL Black Ice Mineral Eyeshadow

2010-02-07

En av mina absoluta favoriter bland våra ögonskuggor är "Black Ice". Jag har faktiskt aldrig sett något liknande! Många svarta ögonskuggor har problemet att de går på ojämnt, eller att de ser grå ut för att de inte är tillräckligt pigmenterade. Men Black Ice är otroligt pigmenterad: riktigt riktigt svart med massor av silverglitter, och den fäster jämnt på huden för en perfekt look. Du kan använda skuggan på flera olika sätt:

1 Som eyeliner: Jag föredrar en liten styv pensel, med sned topp, för precis kontroll. Doppa borsten i ögonskuggan och tryck den mot insidan av locket (till burken, inte ögonlocket! :-) för att få bort överskott och få mer kontroll. Sedan ritar du ett streck längs med övre franskanten. Vissa är jätteduktiga på att dra en rak linje, jag är lite mer darrig på handen så jag föredrar att trycka borsten mot huden, flytta en liten bit och trycka den mot huden igen, tills jag har en linje.

2 Sotad: Här vill du använda en pensel som den här: EcoTools Bamboo Eye Shading Brush. Mjuk och len, men styv nog för kontrollerad applikation. Grunda med en ljusare skugga (för en look som på bilden nedan kan du använda vår Bonavista), sedan applicerar du Black Ice i yttre ögonvrån och suddar uppåt och utåt. För en mer dramatisk look kan du även applicera skuggan under ögat, och då är det bra med en borste som ovan för lite mer kontroll. Glöm inte att sudda, sudda, sudda. Du vill inte ha några skarpa kanter.

3 Folie-look (applicerad med våt pensel): Du måste nästan prova det här! Det är definitivt en kvälls-look, men den är riktigt läcker! Doppa din borste i vatten, tryck mot en ansiktsservett för att ta bort överskott, och doppa i Black Ice. Tryck borsten mot insidan av locket (av burken) för att blanda skuggan och vattnet ordentligt. Applicera över hela ögonlocket, men håll dig under globlinjen, annars blir det lite väl häftigt! När mineralskuggor appliceras vått får de en otrolig hållbarhet och intensitet, de ser verkligen ut som folie eller lammé-tyg. Rekommenderas varmt!