Ta hand om din vinterhud

2010-02-03

Så här under vintern, med kalla vindar och torr inomhusluft, så brukar huden bli extra torr. Här kommer några tips på hur du kan ta hand om din hud, så den håller sig mjuk, återfuktad och hälsosam!

Först av allt: Byt ut din vanliga fuktighetskräm till en tjockare variant. Din hud behöver mer fukt och oljor när det är kallt ute. Tjockare krämer lägger sig som en skyddande hinna över din hud, och förhindrar fuktavdunstning. Jag brukar använda Light & Airy, men måste nu under vintern byta upp till Rich & Dreamy och när det är riktigt kallt tar jag till Salve-ation som är en riktig superduper kräm.

På morgonen: Skippa att tvätta ansiktet med vatten. Vatten torkar ut huden, och när du ska ut i kylan snart så gör det huden extra sårbar. Använd istället en rengöringskräm, och torka bort överflödet med en ansiktservett eller bomullstussar. Om du vill kan du mista ansiktet lätt med en fuktighetsspray, såsom Miss Fix-it eller Good Night, Mister. Dessa mister har pantenol, aloe vera och glycerin, som alla återfuktar och lugnar din hud. Applicera din dagkräm, och vänta en minut innan du lägger din makeup.

Under dagen: Glöm inte att stoppa ner extra läppcerat i fickan, handväskan, en låda i skrivbordet.. ja, överallt där du kan tänka dig! Läpparna är särskilt utsatta, och det blir lätt hänt att du slickar dig om läpparna om du är torr och inte har ett läppcerat på dig. Och det, vet vi ju alla, hjälper inte alls!

På kvällen: Använd en mild rengöring för att ta bort makeup, mitt förslag blir naturligtvis vår milda bästsäljare: Rengöringsmjölk med Geranium. Eftersom huden lätt blir lite flagig när det är så torrt och kallt ute, så är det viktigt att använda en skrubb för att bli av med döda torra hudceller som kan hindra krämerna från att tränga in ordentligt (för att inte tala om att makeupen inte blir så snygg på ett torrt och flagigt ansikte!). Använd Resurface (eller en annan bra skrubb), och massera in försiktigt. Följ upp med din kräm, och på kvällen kan du verkligen ta till ordentligt med en riktigt härlig tjock kräm.