De bästa solskydden 2021 

2021-06-17

Det är viktigt att alltid skydda sig mot solens skadliga strålar, därför har vi samlat våra bästa tips inför sommaren. Här hittar du ett antal produkter vi gillar extra mycket, tips och information som är viktig att komma ihåg!

Varför ska du använda solskyddsfaktor?

Visste du att så mycket som 50% - 80% av solens strålar tränger igenom även när det är molnigt ute? Det är därför viktigt att du alltid skyddar dig mot solens skadliga strålar för att förhindra hudcancer men även förebygga för tidigt åldrande. 

Vad betyder egentligen SPF 30 eller 50 och hur mycket skyddar det mot solen? 

SPF (sun protection factor) 30 skyddar så mycket som 97% och SPF 50 upp till 98%. Allra bäst skydd får du såklart av att sitta i skuggan, bära en huvudbonad eller täckande kläder. Men när du inte kan eller vill göra det är det bra att använda en solkräm på kropp och ansikte. Glöm inte att kolla på utgångsdatumet innan användning för bästa effekt, det ska stå på flaskan.

Ekologiskt och naturligt solskydd

Bioregena är ett ekologiskt, award-vinnande märke som erbjuder fantastiska produkter av högsta kvalitet. De har solskydd för både barn och vuxna till kropp och ansikte samt en lugnande after sun som passar utmärkt efter en dag i solen.
Solskyddsprodukterna ger dig ett högt skydd mot UVA1-, UVA2- och UVB-strålar utan att lämna en vit hinna på huden. De innehåller endast fysikaliskt filter/mineralfilter och vårdande ekologiska ingredienser som till exempel återfuktande arganolja. Solskyddsprodukterna är helt naturliga och så kallat korall-vänliga som alltså inte skadar vattenlevande organismer när du badar. 

Några av våra solskyddsfavoriter för 2021

Clarins Invisible Sun Care Stick Spf 50 - Det smidiga valet!

Det här smarta solsticket är tack vare sin praktiska förpackning lätt att bära med vart du än går. Den tillför fukt till huden och är mycket enkel att applicera. Formulan är transparant och känns lätt på huden samtidigt som den skyddar dig mot solen. 
Tips! För att undvika bränna dig i hårbotten, dra sticket enkelt även i benan utan att kladda ner hela håret.

Clarins Dry Touch Sun Care Cream - Kladdfritt skydd för kroppen

Det här är en snabbabsorberande solkräm för kroppen som ger fukt och skyddar huden mot solens skadliga effekter, finns i SPF 50 och 30. Den ger dig ett optimalt kladdfritt skydd mot UVA/UVB. Samtidigt förebygger den synliga tecken på åldrande och uttorkning med hjälp av ingredienser från olivträd och aloe-vera.

FILORGA UV Bronze Body - Boostar din bränna och motverkar ålderstecken!

Det här lyxiga solskyddet med SPF 30 kommer i en behaglig spray formula för enkel applicering. Förutom att den skyddar mot UVA + UVB-strålar, hjälper den dig att få en djupare naturlig färg tack vare en melanin booster. Med hjälp av näring och återfuktning från bland annat hyaluronsyra ger den samtidigt en anti-aging effekt på huden. Den är vattenresistent, har en snabbabsorberande formula och en underbar doft. 
Tips! Applicera även lite i hårlängderna för att bevara silkeslent hår i solen.

Nuxe Delicious Lotion for Face and Body - Vårdande solkräm för hela kroppen

Delicious Lotion är ett vattenavvisande solskydd för både kropp och ansikte med SPF 30. Den skyddar dig mot fria radikaler samt förtidigt åldrande. Den verkar fuktgivande, mjukgörande och lugnande samtidigt som den absorberas snabbt av huden. Med ingredienser som ris och rosmarin skyddar, vårdar och reparerar den din hud under tiden du är i  solen.