Så fixar du sommarfrisyren

2022-06-28

Sommaren bjuder in till många härliga fester och tillställningar. Se ditt hår som din viktigaste accessoar och våga framhäva det genom att addera textur och pryda med vackra blommor. Så här fixar du sommarlooken som passar perfekt till både bröllop, fest och högtider med produkter från Björn Axén!

Steg 1 – Förbered håret med volymgivande och skyddande produkter.

För att skapa en luftig volym bör du först tvätta håret med Volumizing Shampoo & Conditioner. Det kommer att ge ditt hår mer volym och få dina lockar att bli ännu luftigare. Medan håret fortfarande är fuktigt applicerar du Volume Mousse i rötterna. En produkt som både gör håret fylligare och ger mer stadga. Har du väldigt platt hår kan du även använda Salt Water Spray på rötterna för en extra boost.

Innan du torkar håret är det viktigt att även tillsätta värmeskydd. Använd Heat Styling Protection, en värmeskyddande spray med UV-skydd som vårdar ditt hår samtidigt som den skyddar det upp till 220 grader.

Steg 2 – Locka håret med hjälp av fingrarna och en plattång.

När håret är helt torrt borstar du igenom det och rullar sedan en hårslinga runt fingret. Brukar du ha svårt att få lockarna att hålla är ett tips att spraya slingan med Just Right Hairspray innan du rullar upp det. Ta försiktigt bort slingan från fingret och packa sedan håret i folie. Värm foliet med en plattång i cirka 6 sekunder och låt det sitta kvar. Arbeta igenom hela håret i sektioner och dra sedan av foliepaketen när håret har svalnat.

Separera försiktigt lockarna med fingrarna och spraya hela håret med hårspray. Välj mellan Just Right Hairspray, medium stadga, eller Megafix Hairspray, kraftig fixerande, beroende på hur du önskar att håret ska kännas och hålla.

Steg 3 – Smycka håret med blommor och accessoarer.

Gör dig lite extra fin genom att smycka håret med blommor och accessoarer som förhöjer hela din look. Addera gärna färg och äkta- eller konstgjorda blommor i olika sorter och storlekar.

Det här behöver du:

Fotograf: Daniel Nissen Lauritsen (flig.collective)

Shoppa allt från Björn Axén här.