Naturens serum från Clarins

2012-01-24

Långt ifrån alla vet att Clarins är ett äkta salongsmärke. I mer än 50 år har Clarins använt växtextrakt och essentiella oljor i sina produkter för dess doft och skönhetsegenskaper. Clarins kropps- och ansiktsoljor var det första som man började med i salongsbehandlingar och det blev från starten en stor succé. I dag över 50 år senare är det fortfarande en storsäljare.

Här har vi naturens egna serum helt utan konserveringsämnen eller dofttillsatser, bara 100% rena växtextrakt. Ett fantastiskt nattserum och framförallt på vintern när huden har en tendens att vara mer torr än annars. Oljorna har mindre molekyler än ett vanligt serum vilket gör att det lättare tränger in i huden och ger snabbare resultat.

Oljorna gör verkligen fantastiska resultat med huden och det tar inte många dagar tills det både syns och känns vilket jag gillar :)

Hur ska man då applicera oljorna för bästa effekt?

Rengör först huden från make up och smuts med valfri rengöring ex Clarins Gentle Foaming Cleanser. Återfukta därefter huden med valfri Clarins Toning lotion (att rekommendera Clarins Extra Comfort toning lotion som har en gel konsistens och kan klappas in med händerna).

Applicera 2-3 droppar olja i handen, värm produkten i handflatan och applicera direkt på fuktad hud, dock inte för nära ögonen. Serumet lämnar ingen blank eller oljig känsla, bara 100 % välbefinnande och en strålande hud. Vänta någon minut innan du applicerar din anpassade nattcreme.

Vilken olja ska jag välja?

Lotus-oljan - är renande/utrensande, normaliserar talgutsöndringen vilket gör att blank hud mattas ner, porsammandragande, reducerar pormaskar, finnar och acne, förbättrar hudens utseende och gör huden klarare. Passar normal, kombinerad till fet hud.
Santal-oljan - Avsvällande/lugnande, närande och gör huden mjuk och smidig, förebygger rödflammighet samt stärker ytliga blodkärl. Passar för en torr/känslig hud och om man varit utsatt för mycket väder & vind.
Blue Orchid-oljan - Syresätter och ger massor med fukt till huden vilket ger lyster och fräschör, fungerar även utmärkt till naglar och hårbotten. Passar en fuktfattig hud som behöver lyster.

/ Anna, Clarins