Ciaté - Very Colourful Manicure - Kaleidoskope Klash!

2013-07-15

Jag har varit nyfiken på Ciatés paket med färgglada folier (Very Colourful Manicure) ända sedan jag såg dem hos Eleven och idag har jag chansen att visa er ett av de tre paketen som Eleven har nämligen Kaleidoskope Klash. Paketet består av ett nagellack i den mintgröna färgen Pepperminty, 6 typer av olika folier, lim samt ett nagelhjul att testa olika kombinationer på.

Att använda kittet var väldigt enkelt. Det finns instruktioner på baksidan av paketet och följer man dem kan man få en manikyr som är väldigt rolig. Det finns även ett litet videoklipp framtagen av Ciaté som visar hur de gör när de använder kittet. Jag började med att måla naglarna med färgen Pepperminty som är ett vackert mintgrönt lack som täckte med ett enda lager.

När Pepperminty hade torkat började jag måla med lite lim på naglarna, en nagel i taget. Att göra en nagel i taget tar kanske lite extra tid men det gör att man hinner med alla naglarna i lugn och ro för att få den effekt som man vill ha. Det står på paketet att man ska vänta tills limmet har blivit genomskinligt och sedan trycka sin folie över nageln vilket fungerade bra. Folien fastnar på de ställen där man har målat med lim och genom att dra av folien snabbt blir det foliebitar kvar på naglarna. Jag kombinerade olika folier på olika naglar för att få en lite roligare effekt. Manikyren avslutas med ett lager av ett snabbtorkande lack.