OPI <3 Mariah Carey

2013-02-07

OPI har nyligen lanserad en kollektion i samarbete med Mariah Carey bestående av åtta nagellack som delas in i de såkallade Stage och Studio lacken.

Stage lacken (Stay the Night, The Impossible, Can't let Go och Get your Number) har dessutom fått ett helt nytt utseende med en "sandig" och skrovlig yta som är gnistrande fin trots att den är matt. Den nya finishen som har fått namnet "Liquid sand" uppnås endast om man inte applicerar topplack över manikyren. På bilden nedan har vi två lager av Stage lacken så som de är tänkta att bäras utan topplack. Lacken heter från vänster (pekfingret) till höger (lillfingret): Stay the Night, The Impossible, Can't let Go och Get your Number.

Ytan är väldigt vacker som den är men skulle kunna uppfattas som lite rivig. Vill man ha en slät yta kan man lägga på ett eller två lager topplack. Lacken ändrar utseende och blir mycket blanka och ännu mer gnistrande. Vill man prova på liquid sand lacken men är osäker om man trivs med dem så finns de även att köpa som minilack.

Till skillnad från Stagelacken har Studio lacken (Anti-Bleak, A Butterfly Moment, Sprung, Pink yet Lavender) klassiska finishar med en stor spridning sinsemellan. Vi har det vackra och mycket täckande mörklila cremelacket Anti-Bleak (ett lager räckte för lacket att täcka helt), ett neutralt beige/persikofärgat skimmerlack med namnet A Butterfly Moment, ett komplext kopparfärgat lack med foil finish som heter Sprung och ett underbart rosa glitter som kan läggas över de övriga tre Studiolacken för en gnistrande effekt.

På bilden nedan har vi från vänster (pekfingret) till höger (lillfingret) Anti-Bleak, A Butterfly Moment, Sprung och Anti-Bleak igen.

Jag har kombinerat ihop lacken för att se hur väl de går ihop. Resultatet kan ni se i bilden nedan där jag utgick ifrån föregående manikyr och la ett lager av glitterlacket Pink Yet Lavender över Anti-Bleak och sedan gjorde prickar med Sprung över A Butterfly Moment och prickar med Anti-Bleak över Sprung.

Kollektionen bjuder på lack för alla smaker, från det diskreta lacket A Butterfly Moment, det gnistrande kopparfina Sprung till lacken med den nya finishen Liquid sand. Vad tycker du om kollektionen? Vilken är din favorit bland lacken?