OPI - OZ - The great and powerful

2013-04-17

Årets Soft Shades kollektion ifrån OPI skiljer sig lite ifrån de tidigare åren. De mjuka färgerna som brukar förknippas med softshade kollektionerna har fått ett mörkt brunt nagellack med ett "liquid sand" formula och inte mindre än tre andra glitter! För en kollektion på 7 lack innebär detta att det återstår tre lack med det lite mer traditionella mjuka utseendet som softshades kollektionerna brukar ha. Årets kollektion är inspirerad från Disneyfilmen OZ - The greatful and powerful.

De ljusa lacken har ett Jelly/halvtransparant och glossigt utseende och kan med fördel bäras med ett, två eller tre lager beroende på vilken effekt man vill uppnå. Jag har valt att måla tre lager av lacken för att få lite mer färgintensitet på naglarna och för att få lacken opaka. På bilden nedan har jag målat tre lager av det svagt rosa I Theodora You (pekfingernageln) tre lager av det hudfärgade Glints of Glinda (långfingernageln), två lager av det mörkbruna sandiga What Wizardry is This? (ringfingernageln) och tre lager av det vitaktiga lacket Don't burst my bubble (lillfingernageln). Lacken är lätta att jobba med och jämnar ut sig själva.

Glitterlacken passar utmärkt att bäras över jellylacken och på bilden nedan har jag målat dem på följande vis:

  • Ett lager av det holografiska silverlacket med hexagonala, sträng- och microglitter Which is witch har jag lagt över I Theodora You (pekfingernageln) och över Don't burst my bubble (lillfingernageln)

  • Ett lager av det hexagonala guldglittret When Monkeys fly! har jag målat över I Theodora You (pekfingernageln)

  • Ett lager av det fyrkantiga glittret med matta och skimrande glitter Lights of Emerald City har jag lagt ovanpå sandlacket What Wizardry is This? (ringfingernageln).

Jag kunde inte motstå frestelsen att testa hur lacken fungerar i en så kallad jellymacka. En jellymacka gör man genom att måla ett lager glitter mellan två lager av ett jellylack och eftersom jag hade tre stycken jellylack så målade jag ett lager av jellylacken över respektive glitter!