Perfect red

2013-02-17

Jag gillar läppstift av alla de slag, men särskilt förtjust är jag i välmålat rött. När jag har den där extra stunden att lägga på makeupen så är det ofta läpparna som får mer fokus.

Tre enkla steg för den perfekta röda munnen:
  1. Definiera amorbågen och mitten av underläppen med en läppenna.
  2. Fyll i resten av konturen, fortsätt och fyll i hela läppen om du vill ha ännu bättre hållbarhet i färgen.
  3. Applicera läppstiftet, använd läppensel om du tycker det är enklare att få en snygg finish med.

Klart!

Eller nej, vi tar det från början.

Det finns inget läppstift i världen som kan ge den perfekta röda om grunden inte mår väl. Torra, fnasiga läppar är ingen kul syn och välpigmenterade läppstift lyfter snarare än döljer. Att regelbundet skrubba läpparna hjälper till att få fason på flagorna, sen gäller det att hålla efter med något mjukgörande och återfuktande varje dag.

Skrubba kan man göra med en våt frottéhandduk eller tandborste, men det är definitivt mysigare att investera i en läppskrubb. Moyana Corigan Sugar Lip Scrub finns i 8 olika dofter/smaker - massera läpparna lätt och låt sockerskrubben skonsamt peela bort det torra, följ upp med valfritt läppbalsam. Här vill jag passa på att tipsa om en nyfunnen favorit Malin + Goetz Lip Moisturizer, en mer glossig typ av återfuktare som känns urskön på irriterade och torra läppar. Känner man att det är dags att ta hand om huden kring munnen lite extra så har Dr Brandt en Lines no more for lips som hjälper till att öka kollagen- och hyaluronsyraproduktionen som förbättrar läppens kontur och förebygger linjer och rynkor.

Så, nu är läpparna mjuka och lena och redo att förvandlas till den perfekta röda!