Pixie Dust <3

2013-03-21

Det verkar vara en stor trend just nu i nagellacksvärlden med lack som har en grov/skrovlig yta. Samtidigt som OPI har släppt sina Liquid sand lack som ingår i OPIs Mariah Carey kollektion har Zoya släppt en serie med lack som de kallar Pixie Dust och som också har en grov yta. Medan Liquid Sand lacken lämnar en sandpapperskänsla på naglarna lämnar Pixie Dust lacken en känsla av att bära strösocker på naglarna. Mycket vackra är de och gillar man struktur på naglarna ska man definitivt inte missa att testa åtminstone en variant av dessa.

Vi ska ta en titt på fyra av Zoya's Pixie Dust lack, de vackra NYX (pekfingernageln) Vespa (långfingernageln), Godiva (ringfingernageln) och London (lillfingernageln). På bilden bär jag tre lager av NYX, Vespa och London och två lager av Godiva.

Lacken är gjorda att bäras utan topplack men om man tycker att strösocker på naglarna är lite besvärligt att bära kan man avsluta manikyren med ett lager Seche Vite som förkortar torktiden avsevärt.

På bilden nedan har jag lagt på ett lager av topplack för att se hur manikyren ser ut med topplack.

Jag ville se hur dessa lack fungerar ihop så jag testade en tejpmanikyr med Godiva som grund och Vespa (pekfingernageln), London (långfingernageln), Nyx (ringfingernageln) och åter Vespa (pekfingernageln) som tilläggsfärger. Detta är enkelt att åstadkomma genom att lägga en tejpbit på nageln och måla endast den halvan som man har lämnat fri. För att kunna göra en tejpmanikyr är det väldigt viktigt att basfärgen är riktigt torr annars kan man få basfärgen att följa med på tejpbiten när man tar bort maskeringen :D