China Glaze Surprise

2014-06-12

China Glaze lanserade en kollektion i vår med namnet "Surprise" som består av sex glitterlack med stora glitterpartiklar, både matta och glansiga, som har bäddats in i en klar bas. Lacken är avsedda att användas ovanpå andra lack som effektlack och passar utmärkt över de flesta färger. Jag valde att visa lacken över en neutral bas, som också kommer från en av China Glaze vårkollektioner med namnet City Flourish. Lacket heter "Don't honk your thorn" och har en vacker och något skimrande yta. Lacket var lätt att applicera och täckte med två lager.

Ovanpå Don't Honk your Thorn har jag applicerat effektlacken i följande ordning:

  • På pekfingernageln och lillfingernageln har jag målat ett lager av lacket "Don't Be a Flake" som består av svarta, blåa och rosa glitter. Glitterkombinationen är väldigt snyggt balanserad färgmässigt och ger en rolig effekt på naglarna.
  • På långfingernageln har jag målat ett lager av lacket "Shine-Nanigans". De flesta av glittren i lacket har något mindre glitter än "Don't Be a Flake". Färgkombinationen i det här lacket är lila, rosa och naturvit.
  • På ringfingernageln har jag målat ett lager av lacket "Glimmer More". Lacket består av glitter i rosa, naturvit och orange.
För att applicera glittret jämnt över nageln krävs att man flyttar omkring glittret med nagellackspenseln innan man är nöjd med fördelningen av glitter. Detta är dock inget problem då glittren är lätt att flytta omkring på naglarna. Kollektionen känns rolig och ganska unik vilket alltid är uppskattat hos mig. Min favorit från kollektionen är "Don't be a Flake".