Ciaté - Haute House

2014-09-21

Härliga höstfärger är vad Ciaté erbjuder i denna nylanserade kollektion, Haute House. De små husen fyllda med minilack har dykt upp i olika varianter beroende på säsong och höstens variant är minst lika intressant och vacker som de andra som Ciaté har lanserat tidigare. Huset består av fem minilack med skimmerfinishar och mörka härliga höstfärger. På förpackningen står "Rich Ink Formula" och det stämmer väldigt väl: alla lacken är väldigt pigmenterade och täcker med ett enda (tjockare) lager med undantag för det lila lacket som behövde ett extra lager för att täcka. Lacken är lätta att applicera och det är ett nöje att jobba med dem.

På bilden nedan ser vi följande lack tre lack:

  • Knee Highs - mörkblått med ett härligt skimmer. Lacket har jag målat både på pekfingernageln och lillfingernageln
  • Sass Pot - djupt lila som ser nästan svart ut i visa ljus. Sass Pot har jag målat på långfingernageln
  • Tickle my Fancy - mörkt tealfärgat skimmerlack. Lacket har jag målat på ringfingernageln.

Nästa lack heter Can Can och For the Frill of it. Can Can är det mörkröda lacket som jag har målat på de flesta naglarna förutom ringfingernageln som fick bli min accentnagel. For the Frill of it är det duokromatiska lacket som jag har målat på ringfingernageln. Ser ni hur fint det skiftar mellan kopparfärgat och grönt? Skiftningarna är mest synliga i dagsljus medan lacket ser kopparfärgat/brunt ut i inomhusbelysning.

Jag försökte göra en tejpmanikyr med negativa ytor på bilden nedan. En negativ yta inom nagelkonst är då man lämnar en del av nageln utan färg så att nagelytan syns. Jag klippte några tejpbitar i olika storlekar och placerade dem på naglarna slumpmässigt. Jag målade sedan med lacken ovan över både naglar och tejp och tog bort sedan tejpen. Kvar var de negativa ytorna som jag fick rensa kanterna på med en smal pensel och borttagningsmedel på samma sätt som jag gör när jag putsar kanterna efter att jag målar en manikyr. Jag avslutade manikyren med ett lager klarlack.