Ekologiskt nagellack: Little Ondine!

2015-11-01

Little Ondine

Ekologiska, snabbtorkande nagellack utan doft, som dessutom lätt kan dras av utan remover. Låter som en dröm. Dessutom har varje färg en egen liten historia, precis sånt som får mitt hjärta att smälta lite extra. Du hittar också en liten moodboard med inspiration till varje färg. Men i slutänden spelar det ju ingen roll hur gullig historia det finns bakom eller hur bra produkten är för dig och miljön om den inte funkar, så hur är det med det då?

Men först lite teknikaliteter: Little Ondines nagellack innehåller endast naturlig harts, ekologiska färgämnen och vatten, doftar ingenting och torkar snabbt. För bästa resultat ska du tvätta av naglarna med tvål o vatten sedan applicera 2-3 ggr. Färgen blir rikare med varje lager. Det rekommenderas att undvika varmt vatten ett par timmar eftersom nagellacket hårdnar med tiden. När du vill ta bort nagellacket är det bara att dra av, eftersom det har peel off funktion.

Så här tycker jag: Jättefina och många färger att välja på, skön lite geléaktig konsistens som är lätt att jobba med. Borsten är ganska bred och lagom lång och passar nageln bra. Det tar några gånger innan jag får till rätt tjocklek på lacket när jag målar. Första gången blev det alldeles för tjockt, vilket gjorde att peel-off funktionen blev mer negativ än positiv, jag fastnade med kanterna i kläder osv och stod hux flux med några alldeles nakna naglar. Lacken med glitter i tar också ett litet tag att bli kompis med, det är lite svårare att få jämnt, vilket jag visserligen tycker om alla nagellack med glitter i. Det klumpar sig lätt och blir jättefint på en nagel men på nästa får jag bara typ 3 glitterkorn? När jag väl har fått in snitsen på tjocklek och glitterkorn är jag djupt förälskad, fina färger, ekologiska, luktfria, snabbtorkande och bara att dra av, lätt som en plätt, What's not to love? Little Ondines lack är helt fantastiska och jag rekommenderar dem varmt.