Halloween: Fejksår utan flytande latex eller vax!

2019-10-31

Halloween är tiden på året då du verkligen kan ta ut svängarna med din makeup! Här visar vi dig hur du kan skapa ett läskigt sår med några enkla knep.

Flytande latex eller modelleringsvax kan vara lite krångligt att jobba med om man inte är van, men det går att skapa läskiga sår på med några simpla tricks och helt utan latex eller vax. Observera: Vi rekommenderar inte att använda denna metod i ansiktet, på hals eller dekolletage då huden är känsligare där. Om du har känslig hy överlag bör du inte använda dig av denna metod heller.

Vi har använt:

 

Steg 1-3

Börja med att riva sönder lite toalettpapper tills du får den storlek du vill ha, runt tre lager är lagom. Du kan använda färre eller fler om du vill. Tänk dock på att om det blir för tjockt med toalettpapper så kan det bli mer svårjobbat.

Applicerade sedan ett tunt lager av ögonfranslimmet med hjälp av en engångssvamp, blås lite på det och väntade några sekunder innan du applicerar första lagret av toalettpappret. Upprepa samma steg två gånger till. Tänk på att låta varje lager torka ordentligt.

Öppnade sedan försiktigt upp ”såret” med hjälp av en nagelfil och skapa en avlång öppning. Skynda inte igenom detta steg, eftersom det finns risk för att riva upp för mycket. Ta det också väldigt försiktigt så att du inte råkar skada dig själv på riktigt.

Duttade sedan lite foundation runtom ”såret” och fixera det med puder.

 

 

Steg 3-6

Applicerade lite rouge runtom för att få en slags effekt av irritation. Fyll sedan i själva ”såret” med den svarta kajalen i kanterna och läppennan i mitten. För att få lite extra djup kan du även applicera en svart ögonskugga där du redan målat med den svarta pennan.

Blanda sedan en mörkblå, mörklila, röd och mörkbrun ögonskugga och applicera dem sporadiskt runt själva öppningen av ”såret”. Blanda tills dess att du tyckte det ser tillräckligt illa tilltygat ut. För det att se mest realistiskt ut är det enklast att att börja fläckvis med mörklila, mörkbrun och mörkblå och sedan använda den röda. 

Duttade sedan ut fejkblod runtom hela såret med hjälp av en pensel som du inte är rädd om eftersom det kan vara svårt att få bort fejkblodet sen. Häll även lite fejkblod inuti själva såret också, och lät det rinna ned. Här är det också en smaksak, hur pass blodigt du vill att det ska se ut. När det kommer till Halloween-makeup finns inga regler!