Halloween: Fejksår utan flytande latex eller vax!

2015-10-25

OBS: Innan du scrollar längre ned på sidan vill vi varna känsliga läsare för mycket grafiska bilder. Är du känslig för sår och blod rekommenderar vi att inte scrolla längre ned på sidan. Observera att detta endast är makeup.

Här nedan kommer vår Site Manager Linn visa er steg för steg hur ni kan göra ett låtsassår utan flytande latex eller vax.

Flytande latex eller modelleringsvax kan vara lite krångligt att jobba med om man inte är van, därför tänkte jag visa er ett sätt att göra äckliga sår på med några simpla tricks. Observera: Vi rekommenderar inte att använda denna metod i ansiktet, på hals eller dekolletage då huden är känsligare där. Om du har känslig hy överlag bör du inte använda dig av denna metod heller.

Jag har använt:

Steg 1-3

Jag började med att riva sönder lite toalettpapper tills jag lyckades få till den storlek jag ville ha. Jag använde cirka 3 lager med toalettpapper, men du kan använda färre eller fler om du vill. Tänk dock på att om det blir för tjockt med toalettpapper så kan det bli mer svårjobbat.

Jag applicerade ett tunt lager av ögonfranslimmet med hjälp av en engångssvamp, blåste lite på det och väntade några sekunder innan jag applicerade första delen av toalettpappret. Jag upprepade samma steg 2 gånger till. Tänk på att gärna låta varje lager torka ordentligt.

Jag öppnade sedan försiktigt upp med hjälp av nagelfilen och skapade en avlång öppning. Skynda inte igenom detta steg, med risk för att riva upp det du inte bör riva upp. Ta det också väldigt försiktigt så att du inte råkar skada dig själv på riktigt.

Jag duttade sedan lite foundation runtom och fixerade det med pudret.

Steg 3-6

Jag applicerade lite lätt med rouge runtom för att få en slags effekt av irritation. Jag fyllde sedan i själva såret med den svarta ögonskuggspennan från NYX runtom, och använde en blandning av läpp-pennorna i mitten. För att få lite extra djup använde jag även en svart ögonskugga där jag redan målat med den svarta pennan.

Med en blandning av mörkblå, mörklila, röd och mörkbrun ögonskugga började jag applicera dem sporadiskt runt själva öppningen av såret. Jag blandade och blandade tills dess att jag tyckte det såg tillräckligt ''illa tilltygat'' ut. Jag märkte dock att det var enklast att få det att se mest realistiskt ut genom att börja fläckvis med mörklila, mörkbrun och mörkblå och sedan använda den röda. Jag ville ha ett mer blåslaget, sotat resultat. Detta är en smaksak, och anpassa alltid efter formen på just ditt sår.

Jag duttade sedan ut fejkblod runtom hela såret med hjälp av en pensel som jag inte var rädd om (om du ska applicera fejkblod med en pensel/borste, se till att det inte är en borste du är rädd om då det kan vara lite svårt att få bort. Så för säkerhetsskull, ta en ''skräp-borste''! Jag hällde sedan försiktigt i fejkblod inuti själva såret också, och lät det rinna ned. Här är det också en smaksak, hur pass blodigt du vill att det ska se ut. När det kommer till Halloween-makeup finns inga regler!