Intervju med Frankrikes parfymguru - Hervé Gambs

2015-02-08

Hervé Gambs är det franska doftmärket som eleven.se lanserade exklusivt strax före jul. Sedan dess har vi fått in ytterligare nyheter och kan numera stolt presentera både parfymer, dofter för hemmet och lyxiga ljus i vackra förpackningar. Vi har nu nöjet att få presentera en intervju, genomförd med Hervé Gambs själv, där han får berätta mer om sin stora passion.

1. Hervé Gambs, vill du berätta lite grann om dig själv?

 - Åh, hur länge har du möjlighet att lyssna? Med en examen som inredningsarkitekt och med fem års erfarenhet från reklamvärlden, öppnade jag min första butik i Paris 1989. Jag ville bygga ett doftrum där naturen och klassisk parfym kunde mötas. Mina kunder säger ofta att jag är den som skapade just det doftuttrycket och jag är stolt över att ha utvecklats genom att våga förnya mig själv genom åren. Jag älskar verkligen mitt arbete!

2. Vilket är ditt första minne av parfym?

 - Med en fransk uppväxt exponeras man jämt och ständigt för doftintryck och under hela barndomen får man nya minnen. De parfymer jag minns tydligast är min mors och mormors. De är typiska parisiskor som lyckas hålla den där naturliga, men sofistikerade känslan vilken satt ett tydligt avtryck i mitt arbete.

3. Vad är idén bakom varumärket Hervé Gambs och dina dofter?

 - I över tjugo år har jag försökt minnas och därefter återskapa doftupplevelser jag fått från dem omkring mig, som omgett sig i okonventionell lyx. Det är en fröjd att pånytt upptäcka den franska gamla skolans parfymkonst och blanda den med det tillfälliga och oväntade för en ny publik av både kvinnor och män. Personer med en passion för det extraordinära.

4. Hervé Gambs har lanserat två linjer - COPPER och BLANC, kan du berätta lite mer om dem?

 - PARFUM COUTURE COLLECTION(COPPER)
Det här är en kollektion med fem ovanliga, men djärva dofter för både män och kvinnor. Efter en lång period av tester utförda i Grasse, Frankrike, av skickliga parfymtekniker har vi lyckats skapa kvalitet genom en unik känsla hämtad ur den gamla skolans parfymkonst och en samtida, mer modern vision.

 - COLOGNES INTENSES (WHITE)
Dofterna i den här kollektionen är tänkt att väcka sommarminnen till liv och skapa en intensiv känsla av fräschör. Även de här parfymerna är processade i Grasse, Frankrike, och råvarorna kommer från södra Frankrike och Italien.

5. Har du någon egen favorit i kollektionen?

 - Åh, svårt att välja, jag älskar dem allihop!

6. Vad tycker du bäst om i ditt arbete?

 - Jag har en chans att skapa en parfym från början till slut. Från dess råvaror till dess förpackning, det är verkligen en sådan lycka!

7. Vad vill du göra i framtiden?

 - Min dröm är att se den nya generationens parfymeri växa fram och få vara en del av den varje dag. Det är underbart att se hur en kräset vald doft ännu en gång blivit en signatur för män och kvinnor som söker det extraordinära i tillvaron.