4 snabba om anti-age

2016-06-09

Du vet på ett ungefär vad det handlar om, och kanske till och med har anti-age-verkande hudvård i badrumsskåpet. Men vad är det egentligen? Och när ska man börja? Sophia, utbildad hudterapeut och en del av eleven-teamet svarar på våra frågor.

Vad är anti-age?

Anti-age handlar framförallt om att vårda och skydda huden i tid för att reducera uppkomsten av ålderstecken. Fokus ligger alltså på förebyggande vård, istället för att korrigera hudförändringar som rynkor och pigmentfläckar i efterhand.

När är det dags att börja använda anti-age?

Det är individuellt, men generellt börjar huden förändras från 25 år och uppåt och då är det dags att börja. Har man inget specifikt område eller problem som man vill gå på så kan man fokusera på att använda solskydd dagligen, och att överlag ha en bra hudvårdsrutin med bra produkter. Komplettera din rutin med en produkt som fokuserar anti-age, som ett serum eller en mask till exempel.

Vilka ingredienser ska man leta efter i produkter?

Alla märken arbetar med sina specifika sammansättningar och ingredienser, men lite generella riktlinjer på ingredienser som verkar åldersförebyggande är AHA-syror (finns massor av varianter) retinol, peptider av olika slag och antioxidater. Sammantaget handlar det om ingredienser som ger en lätt peelande effekt och på så sätt stimulerar cellförnyelsen, samt produkter som återfuktar och skyddar huden mot miljö-och klimatpåverkan.

Vilken anti-age-produkt är ett absolut måste?

Solskydd! Vare sig du är 25 eller 40 och har mer eller mindre att jobba med så kommer solskyddet att spara dig år! Solens strålar är det som påskyndar åldrandet mest av allt.

Pssst! Just nu har vi - 20% på Dr. Brandt: högeffektiv hudvård, och med ett stort urval anti-aging verkande produkter! Prova till exempel det C-vitaminberikade serumet dr Brandt Xtend Your Youth Power Dose Vitamin C eller BB-krämen med solskyddsfaktor 30, Dr Brandt Flexitone BB Cream Self-adjusting Flawless Coverage SPF 30.