5 snabba för att komplettera din hudvårdsrutin!

2016-03-16

Vår hy utsätts dagligen för en mängd påfrestningar som väder och vind, föroreningar och torr kontorsluft. Med perfekt anpassade produkter och en hudvårdsrutin som matchar din hudtyp är du bra rustad, men det finns såklart tillfällen när tiden inte räcker till och man inte har möjlighet att ge huden den uppmärksamhet den förtjänar. Med några fiffiga genvägar kan du ändå vårda och skydda din hy - vi ger några grundläggande råd och tips på produkter som tar dig en bit på vägen!

1 Rengör. Ge din hy en chans att återhämta sig under natten genom att rengöra den från smink och orenheter, och samtidigt ge näring och fukt på djupet. Rengöringsmjölken Decléor Aroma Cleanse Essential Cleansing Milk rengör effektivt och skonsamt, och passar alla hudtyper perfekt.

2 Ha en plan B för tillfällen du inte hinner eller orkar tvätta av dig ditt smink. Ett paket Lumene Sensitive Touch 3-in-1 Cleansing Wipes vid sidan av sängen eller i handväskan är både praktiskt och smart. Med linfröextrakt, som skonsamt rengör huden. Passar även de mest känsliga hudtyper.

3 Investera i ett serum. Perfekt för att ge stressad och trött hy lite extra omsorg. Med bara några droppar, tillsammans med din vanliga kräm, ger serumet huden det där lilla extra. Toppa din hudvårdsrutin medPixi Rose Oil Blend, fylld med kraftfulla oljor för att ge en skjuts till hudens elasticitet och glöd. Sötmandel-, nypon-, jojoba-, granatäpple- och geraniumoljor ger huden näring och lämnar den återfuktad och smidig.

4 Hitta en nattkräm som passar dig. Estelle & Thild Biodefense Instant Recovery Night Cream är en nattkräm med naturligt aktiva aminosyror som verkar vitaliserande och stärkande under de nattliga timmarna. Lingonfröolja, rik på alpha-linolenic hjälper samtidigt till att vitalisera huden, och göra den fast och lystrig.

5 Glöm inte solskyddsfaktor! Något man ofta glömmer är att se till att skydda huden från solens skadliga strålar. En smart lösning är att använda en basprodukt som innehåller solskyddsfaktor. bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream till exempel, en supersmart multiprodukt som verkar för att återfukta, ge lyster, reducera ojämnheter och dessutom ge solskydd med sitt innehåll av spf 30. När du åker på solsemester är det dock en regelrätt solskyddsfaktor som gäller, som till exempel Clarins Sun Wrinkle Control Cream for Face.