Äkta skönhetssömn för alla morgontrötta

2016-11-01

Svårt att komma upp på morgonen? Inte så konstigt när mörkret och kylan kryper sig på. Men fler timmar i sängen betyder färre timmar framför badrumsspegeln på morgonen, en uppenbar och oundviklig konflikt om du förutom att sova också njuter av en snyggt lagd makeup och stylat hår.

Här kommer ett förslag: kombinera åtminstone två av dina favoritintressen - sömn och hårstyling, genom att utnyttja de extra sovtimmarna till att få till en perfekt ofixad frisyr, så kallat bedhair. Japp, nu snackar vi äkta vara.

Bedhair version 1
Duscha på kvällen och borsta försiktigt genom det våta håret med en skonsam borste. Macadamia Professional Boar Paddle Brush kombinerar svinhår med nylonborst för att vårda och samtidigt reda ut håret. Blanda lite texturiserande Bumble and bumble Grooming Creme i händerna och applicera genom hårets längder. Snurra upp håret i en hög knut med hjälp av en Invisibobble; en hårsnodd som skonsamt samlar håret utan att lämna ett enda spår efter sig. Gå och lägg dig och vakna upp med perfekta vågor som du antingen låter svalla fritt, eller samlar i en låg, slarvig uppsättning.

Bedhair version 2
Innan du går och lägger dig: applicera valfri hårolja i längderna i torrt och nytvättat hår (vi väljer underbart doftande OI Oil från Davines) och fläta håret i en eller två flätor för att skydda det från friktion. På morgonen förstärker du volymen genom att locka håret en smula, och spraya några sprut SACHAJUAN Volume Powder Spray vid hårrötterna. 10 minuter fix och du är good to go.