Fira pappa med en doftklassiker!

2016-11-03

Vissa dofter överlever decennier, tidlösa klassiker som dröjer sig kvar både på huden och topplistor tack vare sin unika karaktär och obestridliga kvalité.

Överraska med en klassiker på fars dag - för att endast det bästa (någonsin) är gott nog för pappa ♥

Davidoff Cool Water Man EdT (1988)
En av världens bäst säljande dofter och en äkta 80-talsklassiker, lika känd för sin ikoniska doft som för otaliga kampanjer med några av Hollywoods största stjärnor. Inspirerad av Côte d'Azur öppnar doften med citrusdoftande bergamot, pepparmynta och rosmarin, kretsar kring ett hjärta av viol, kaprifol och apelsinblomma för att slutligen avrundas i en kryddigt grön bas av koriander och ekmossa.

Issey Miyake L'Eau D'Issey Fraîche Pour Homme EdT (1994)
90-talsklassikern och den första herrdoften någonsin från japanska modedesignern Issey Miyake. Föreställ dig en livlig och isande kall fjällbäck, som i en luftig och fräsch komposition inleder med energiska noter från grapefrukt, bergamot, rosmarin och mynta, övergår i ett hjärta av mate, majrosor och rosépeppar, och avslutas i en träig bas av vit patchouli och mysk.

Giorgio Armani Acqua Di Gio Pour Homme EdT (1996)
Ännu en 90-talsklassiker som aldrig slår fel! En älskad komposition som kombinerar sötsura noter med havig fräschör för en känsla av vind, vatten och solig värme. Bitter citrus med en hint av rosmarin vävs samman med saltiga havsnoter och distinkta kryddor, och tonas avslutningsvis ut i en klassiskt mjuk och träig bas av amber, cederträ och mysk.

Boss Bottled EdT (1998)
Boss Bottled har sedan lanseringen 1998 legat stadigt på top tio bäst säljande herrdofter i världen. Det här är en modern, lyxig klassiker som i en elegant komposition balanserar mjuk vanilj mot krispiga äppelnoter och en djupt träig bas.

Paco Rabanne 1 Million EdT (2008)
Kanske är det den kontrastrika öppningen som förfört så många - en motsättning mellan sensuellt söta och kraftfullt läderdoftande ackord. För 1 Million har i sin guldtackeinspirerade design legat skyhögt på topplistorna sedan lanseringen 2008. Förförs av citrusnoter, och ett hjärta av ros, kanel och enbär, kontrasterat mot en mustig bas av läder och patchouli.