Grafiskt med Zoya

2016-03-14

Jag har alltid varit nöjd med de Zoya lack som jag har provat och det är jag idag också. Dagens lack är matta och väldigt olika i färg. Vi har ett vitt lack som heter Aspen och ett mörkblått lack som heter Yves. Båda lacken är väldigt lätta att måla med och skulle kunna täcka med ett enda lager. Yves gjorde det men när det gällde Aspen så målade jag två lager för att vara på den säkra sidan.

Eftersom båda lacken är matta så ska man inte applicera ett snabbtorkande topplack om man vill behålla den matta ytan. Detta innebär dock att torktiden blir något längre än då man applicerar ett snabbtorkande topplack. Lacken torkar dock relativt snabbt ändå. Man ska också komma ihåg att färre lager av lack innebär snabbare torktid. En snabb torktid är framförallt viktigt då man inte applicerar ett snabbtorkande topplack för att kunna bevara den matta ytan.

Eftersom kontrasten mellan lacken är så stor kan man lätt hitta på olika mönster med de här två lacken. För manikyren nedan tillverkade jag några hemgjorda dekaler. Jag använde en gammal akvarellpalett i plast som jag blåste några färgklickar på med ett sugrör och som jag sedan täckte med topplack. När dekalerna hade torkat lyfte jag upp dem från paletten och klippte dem i lämpliga bitar som jag sedan placerade på naglarna. Jag avslutade manikyren med ett lager av topplack för att hålla dem på plats. Ringfingret lämnade jag bar och applicerade först en vitfärgad dekal, topplackade manikyren och applicerade sedan en mörkblå dekal för att sedan avsluta med ett lager topplack.