IDUN Eir mascara

2016-03-23

I december gjorde jag make-up & hår på Idun Minerals kampanjplåtning. En av kampanjerna var för deras nya mascara Eir, som jag hade turen att inte bara jobba med utan också prova privat.

IDUN Minerals Eir Mascara Waterproof är en vattenresistent volym-mascara men högrenade mineraler, som ger den svarta färgen, samt solrosolja och vitamin E som är mjukgörande och vårdande för fransarna. Eir finns oxå i en helt vattenfast variant som innehåller samma mineraler och E vitamin men också sheasmör. Eir ska även passa känsliga ögons samt linsbärare som jag.

Vad gör den? Eir har något som IDUN Minerals kallar för build-up formula som gör att du ska kunna applicera flera gånger för att uppnå maximal volym utan att det blir spindelben, kladd och klumpar. Till hjälp för att åstadkomma detta finns även en specialdesignad borste.

Vad tycker jag? När jag provar en mascara gör jag alltid det i minst en vecka för att ge den en ordentlig chans. Ofta kan den vara lite väl kladdig i början och jag måste vänja mig vid borsten. Men ibland blir det kärlek vid första ögonkastet och så var det med Eir. Lagom kladdig, lättanvänd borste och det gick verkligen att bygga upp mycket volym utan att det blev kladdigt och klumpigt. Den sitter på plats hela dagen utan att ramla ner det minsta och fransarna känns mjuka och sköna. Jag får jobba lite för att få bort den på kvällen, men inte något anmärkningsvärt. 4.5 av 5 får den av mig, kan varmt rekommendera Eir Mascara till dig som vill ha massa volym!