L'Oréal Paris - Så får du en bas med glöd!

2016-10-25

3 tips för att lyckas med highlighter. Lys upp höstmörkret genom att låta huden stråla av fräschör. Här är tipsen som ger en fräsch och lystergivande bas av highlighter - steg för steg!

3 tips för att lyckas med highlighter

Lys upp höstmörkret genom att låta huden stråla av fräschör. Här är tipsen som ger en fräsch och lystergivande bas av highlighter - steg för steg!

Hösten är här! Kyligare väder och vind gör ofta att huden blir yttorr och törstar efter fukt. Då är det vanligt att huden känns stram eller upplevs grå och trött till utseendet. Vad passar då bättre än att pigga upp din hy med lystergivande produkter?

Steg 1 - Rengöring och återfuktning

A och O för en fräsch, strålande hud är ansiktsrengöring. Vad som gör att huden kan upplevas grå är vanligtvis att det har bildats en tunn hinna med döda hudceller på ytan (yuäck, vi vet!), även kallat yttorrhet.

Börja med att peela ansiktet med en ansiktsskrubb som är anpassad för din hudtyp. Därefter återfuktar du ansiktet, gärna med både serum och dagkräm för att hålla huden återfuktad hela dagen.

Steg 2 - Välj highlighter för din hudton

Föredrar du highlighter i flytande, krämig eller puderform? Oavsett vad du gillar bäst bör du välja tonen på highlighter med lika stor omsorg som när du väljer ton på foundation.

Har du en varm hudton som slår mot gult får du en mest naturlig finish av en gyllene highlighter. Om du har en kall hudton som slår mot rosa passar en highlighter i rosa, violett eller blå nyans. Neutral hudton? Låt tycke och smak avgöra.

Men det finns inga regler, bara riktlinjer. Känner du för lite varm glöd på kinderna en kylig höstdag ska ingen kall hudton i världen hindra dig!

Steg 3 - Applicera highlighter på rätt sätt

Highlighter appliceras på partier i ansiktet som du vill framhäva, oftast högdagrar. Eller där du vill addera lyster, helt enkelt.

Använder du krämig eller flytande highlighter bör den appliceras ovanpå en foundation i samma konsistens. Du kan också blanda de båda för att ge subtil lyster till hela ansiktet. Avsluta med ett transparent puder för att fixera basen.

En highlighter i puderform bör appliceras överst på din bas, ovanpå puder eller puderfoundation. Annars kan resultatet bli flammigt, eftersom en flytande eller krämig foundation gärna suger åt sig av pigmentet i puderprodukter.

Förvirrande? Tänk kräm på kräm och puder på puder. Det är en bra grund!

Tips på highlighters som får dig att stråla likt stjärnorna:

Från vänster:L'Oréal Paris True Match Lumi Liquid Glow Illuminator, L'Oréal Paris True Match Lumi Powder Glow Illuminator, 95 kr/st, ord. pris 119 kr/st.

Just nu har vi på eleven 20 % rabatt på hela L'Oréal Paris sortiment. Erbjudandet gäller t.om. 28/10.