Nageltrender 2016

2016-01-31

Vi har precis passerat årsskiftet och står inför ett helt nytt år fullt av möjligheter, nya idéer och nya nageltrender. Frågan som många som blickar framåt ställer sig är: "Vad har det nya året att erbjuda?" Ämnet kan bli hur brett som helst men om vi begränsar oss till naglar så blir det lite enklare :)

Färgerna

Bland färgerna kommer de dämpade hudfärgade tonerna att utmärka sig framförallt under våren. Som kontrast till dessa kommer olika metalliska nyanser att vara aktuella både som helnaglar och som accent. Den klassiska färgen rött kommer också att få mer uppmärksamhet både som cremevariant och som skimmer.

Trenderna kommer dock fortfarande att vara inriktade på pastellfärger under våren, neoner till sommaren, murrigare och mer dämpade toner under hösten och krispiga alternativt mörka toner under vinter. Finishar som matt och metalliskt kommer fortfarande att vara aktuella under 2016.

På bilderna nedan ser vi China Glaze - Meet me in the Mirage, Zoya Rowan och Ciaté Hutch.

Nail art

När det gäller nail arten så ser vi en vidareutveckling av förra årets trender. Vi får se mycket skirt och negativa ytor, grafiska mönster och minimalistiska nail art design. Personligen passar den här stilen mig utmärkt även om jag också dras till blommor, vattenmarmorering och andra typer av nail art. Den ena stilen utesluter dock inte den andra :)

För de grafiska mönstren använde jag Ciaté - Sundays som bas och det blåa lacket Revlon Wild Card för trianglarna. De minimalistiska naglarna är gjorda med Zoya Brittany som bas och Zoya Cinnamon för halvmånarna. För manikyren med negativa ytor använde jag IsaDora - Urban Green.