Ny årstid, nya hudvårdsrutiner!

2016-04-28

Här är vårens bästa hudvårdstips!

Våren är här (ja, men nästan i alla fall) och vi planerar att äntra den med fräsch hy och lika fräscha hudvårdsrutiner!
Ur vintermörkret framträder torr och glåmig hy, ett resultat av månader med kyla och få soltimmar. Men det finns rutiner för att kickstarta även den mest uttorkade och energifattiga hy.
Sophia, utbildad hudterapeut och en del av eleventeamet tipsar om sina vårfavoriter!

En ordentlig vårstädning är första prioritet - ut med det gamla och in med det nya. Sophia tipsar i ett första steg om en peeling för att städa bort torr och trist vinterhud: "Cailyn IT Cell Born Peeling Gel är en superskön gelpeeling som verkligen rensar upp bland döda hudceller och smuts för att ge huden en len och fräsch känsla med massor av vårig lyster. Riktigt bra för glåmig och trött hy! Jag brukar applicera peelingen efter vanlig rengöring och låta den sitta på i ca 5 minuter, massera runt den lite för att sedan skölja av - den får verkligen med sig allt! Använd den någon gång i veckan för bästa resultat."

Och när du ansat ett lager gäller det att fylla på närings - och fuktreserverna ordentligt "Dermalogica MultiVitamin Power Recovery Masque är en otroligt närande ansiktsmask, fullproppad med vårdande ingredienser och antioxidanter. Super för torr hy och ger fin lyster till alla hudtyper. Ett tips är att använda den som nattmask/nattkräm, speciellt om man har peelat huden innan - då vaknar man med uppfräschad och stärkt hy morgonen efter! Om du inte har känslig hy så kan du använda masken flera gånger i veckan."

En annan trist bieffekt under vinterhalvåret är att man blir blek som ett spöke, och när vårsolen letar sig fram är det dags att matcha med en schysst bränna. Och eftersom att steka sig i solens skadliga strålar är ett stort no no rekommenderar Sophia en personlig brun-utan-sol favorit: "Marc Inbane Natural Tanning Spray är magisk! Applicera på kvällen efter att du peelat, och eventuellt haft en ansiktsmask på en stund (smörj också in övrig hud som du ska spraytana). Spraya på 20-30 cm från huden i snabba svepande rörelser och använd tillhörande handske och borste för att sprida ut produkten jämnt över huden. Dagen efter har du en naturlig, snygg "bränna"!"

Och till sist, apropå vårsolen - det är lätt att fastna med en kopp kaffe i gassande sol på lunchrasten, så se till att vara väl förberedd. För som sagt, direktutsättning för sol är inget vidare för din hud. Sophia tipsar om hur du enkelt infogar solskyddsfaktor i din hudvårdsrutin: "Dermalogica Solar Defense Booster SPF 50 är en lätt dagkräm som kan användas som den är, eller blandas ut med din dagkräm för en lägre solskyddsfaktor. Till våren är huden extra känslig för solljus efter 5 månader av mörker. Det är lätt att bränna sig och huden löper risk för att utveckla pigmenteringar nu när man gärna vill vara ute och samtidigt underskattar solens styrka."

Sammanfattningsvis, håll dig till de 4 heliga helt enkelt - peela, vårda, boosta och skydda, och njut i fulla drag av ljusare tider!