OPI - Hello Kitty

2016-02-17

Hello Kittys popularitet sträcker sig tillbaka till 70-talet då figuren skapades i Japan. Den söta katten hade från början inget namn men fick så småningom heta Kitty. Hennes tvillingssyster heter Mimmy och hon har en vän som heter Dear Daniel, namn som återkommer som nagellacksnamn i kollektionen som OPI har skapat med temat Hello Kitty. Lackflaskorna som hör till kollektionen har en specialdesignad kork med inpräntat Hello Kitty mönster.

Jag har idag valt att testa och visa er minilackskittet som består av fem lack i olika basfärger. Med kittet följer även ett prickverktyg som i sin andra ände har en smal pensel som man kan använda till nail art.

På bilden nedan ser vi från vänster till höger:

  • My Twin Mimmy - En underbar gul färg som täcker med två-tre lager beroende på nagellängd och hur tunt man applicerar nagellacket. Jag bär två lager på bilden nedan. Namnet refererar till Kittys tvillingssyster Mimmi
  • 5 Apples Tall - Ett snyggt och lättapplicerat lack som täcker med ett-två lager. Hello Kitty sägs vara lika lång som 5 stycken staplade äpplen därav namnet.
  • Let's be friends - Ljusrosa som kan se nästan vitt ut i vissa lägen. Två-tre lager behövs för att detta lack ska täcka helt. Jag bär två lager på bilden. Hello Kitty älskar att lära känna nya vänner vilket även lacknamnet syftar på.
  • Milk Bottle - Ett vitt lack som täcker med två-tre lager. På bilden bär jag två lager men jag har också burit lacket med tre lager tidigare. En söt katt som Hello Kitty älskar mjölk, eller hur!

Det femte lacket som följer med kittet heter Never Have too many friends och är helt svart. Lacket täcker med ett-två lager och jag bär ett lager på bilden. Namnet syftar till Hello Kittys önskan att ha många vänner att dela sina äventyr med.

Jag ville gärna göra den klassiska rosetten som Hello Kitty kännetecknas för så jag använde den första bilden som bas och gjorde rosetter i olika färger. Det svarta lacket använde jag för att måla konturer runt rosetterna.