Så slipper du torr vinterhy!

2016-11-06

Missa inte expertråden från Akademiklinikens hudläkare där han tipsar dig om de perfekta produkterna mot vintertorr hy!

Upplever du att din hud blir torrare på vintern?

Vinterkylan som nu sveper in över oss innebär helt nya utmaningar för vår hud. Låg luftfuktighet och mer kraftfulla temperaturväxlingar leder successivt till ökad avdunstning av hudens fukt och hudens fettproduktion minskar. Huden blir därmed torrare, stramare och i viss mån även mer känslig. Det är inte helt ovanligt att man även upplever att huden plötsligt sticker, hettar och svider.

Huden kan med andra ord behöva en säsongsanpassad hudvårdsrutin för att fungera optimal. Mitt råd är att investera i en rikare mjukgörande kräm som innehåller närande fettsyror och skyddande lipider. Jag brukar rekommendera att man letar efter ingredienser såsom squalane, sheasmör och glycerin. Men huden behöver självklart även gott om fuktbindande komponenter, goda exempel på detta är xylitol, niacinamide och panthenol.

Även om denna period känns mörk, grå och trist - bör du alltid avsluta din hudvårdsrutin med ett solskydd. Detta är utan undantag din bästa försäkring mot förtida hudåldrande.

Om man känner dig osäker på vilken typ av hudvårdsprodukter som passar bäst nu under vintern, rekommenderar jag att man bokar tid hos en hudterapeut för en skräddarsydd hudvårdsrekommendation.

Mina vinterfavoriter:

Avlägsna torrhet:
Pure Triple Peel - En peelingmask med AHA, enzymer och riskli som hjälper till att avlägsna torra döda hudceller och öka upptaget av efterföljande hudvårdsprodukter. Detta är ett enkelt sätt att djuprengöra huden samtidigt som man förbättrar hudens lyster och vitalitet.

Behandla och återfukta:
Pure Repair Night - Högkoncentrerad inkapslad retinol för ett optimalt resultat. Vitamin A är vida känt för dess pigmentutjämnande och återuppbyggande egenskaper. Nu är det den perfekta tiden att ta hand om spåren av sommarens soliga dagar. Använd på kvällen under din mjukgörare.

Pure Lift Serum - Djupt återfuktande serum med stimulerande peptider. Innehåller rikligt med hyaluronsyra som hjälper till att binda kvar fukten i huden. Använd morgon och/eller kväll under din mjukgörare.

Skydda och ge näring:
Cure Recovery Creme - En närande och barriärstärkande mjukgörare som reparerar och verkar uppbyggande. Innehåller rikligt med squalane, glycerin, sheasmör och havreolja som bidrar till att dämpa irritationer och bevara fukten i huden. Perfekt när klimatet blir torrare och kallare.

Day Maximal Sense SPF 50 - Ett solskydd med lätt konsistens som snabbt går ner i huden utan att kladda.

Pure Lip Intense- Ett vattenfritt läppbalsam