Winter is coming - rusta hudens eget försvar i tid

2016-10-18

Ta hjälp av svenska Akademiklinikens effektiva hudvårdsprodukter i höst och vinter - ladda upp med ett extra lager fukt och näring för att stå pall mot sjunkande temperaturer, vind, torr luft och allt färre soltimmar. Vi tipsar om 3 produkter som på olika sätt hjälper din hud att förbereda sig för - och ta sig igenom den stundande årstiden på bästa sätt.

Rusta upp
Akademikliniken Cure Extra Care Moist
Flera av Akademiklinikens produkter är vad de själva kallar barriärstärkande vilket innebär att de med hjälp av antioxidanter, vitaminer och näringsämnen stärker hudens eget försvar mot yttre påfrestning som väder och vind, föroreningar och stress. Extra Care Moist är en rikare ansiktskräm som passar årstiden perfekt - med sina barriär - och toleransstärkande egenskaper ger den huden ett extra skydd mot det karga klimatet, och hjälper till att reducera risken för rodnad och tillfällig irritation. Dessutom förser krämen huden med en ordentlig portion fukt, en kritisk faktor i den torra vinterluften.

Friska upp
Akademikliniken Pure Berry Toner
Höst - och vinterhalvåret innebär torrare luft och ofta fler timmar spenderade inomhus. Och för många, långa arbetsdagar framför en datorskärm. Ett enkelt trick för att återfukta hudytan, förebygga irritation och friska upp på studs är att använda en fuktmist. Akademiklinikens ansiktsmist förser med några sprut huden med uppfriskande fukt och vårdande/skyddande vitaminer och antioxidanter från naturliga hallon, vindruvor och granatäpple. Applicera misten närsomhelst under dagen, och med fördel över din makeup. Bara att placera ditt exemplar på skrivbordet och införa fukt - och bärstund som en återkommande punkt på arbetsschemat.

Mjuka upp
Akademikliniken Pure Lip Intense Berry
Nariga läppar hör, tyvärr, årstiden till. Men misströsta ej, Akademiklinikens mjukgörande läppbalsam hjälper dig genom de kalla höst - och vintermånaderna. Barriärstärkande, och med egenskaper som förser dina läppar med långvarig återfuktning och en dos näring från bland annat avokadoolja. Att det dessutom klär in läpparna i gnistrande glans och en subtil röd nyans, och doftar och smakar av delikata hallon gör knappast saken sämre.