By Terry Foundations

2017-02-21

Jag har så länge varit nyfiken på By Terry men aldrig riktigt fått tid och möjlighet att testa deras produkter ordentligt förrän nu. Här har jag testkört 3 av deras foundations under tre olika dagar och så här tycker jag om dom:

By Terry Sheer Expert Foundation, 35 ml, 465 kr:

Flytande, ljusreflekterande foundation med lätt täckning. Lätt, skön konsistens som med subtil, fräsch doft. Den jämnar ut hudtonen och täcker småskavanker och huden får en fin naturlig lyster. Känns skön på min lite torra hud och håller bra hela dagen. En foundation helt i min smak, om jag behöver täcka över något lite extra gör jag det punktvis med concealer på de områden det behövs. En riktig höjdarfoundation som får 4.5 av 5 stjärnor av mig.

By Terry Cover Expert SPF 15, 35 ml, 465kr:

Cover Expert har som namnet antyder mer täckning och finishen är mattare än Sheer Expert. Alla ni som brukar läsa mina inlägg har nog redan räknat ut att jag inte är lika förtjust i denna. Generellt gillar jag tunnare och mer lystergivande foundations än täckande,matta. Matta blir inte lika bra på mig med vilket såklart har mycket med att göra att jag en hy som är mer torr än fet. Om ni tittar på min näsrygg på bilden så ser ni att det spricker och blir lite flagit och det är så produkter med mer puder i ter sig på mig. Överlag tycker jag att det blir mer av en maskkänsla med en mer täckande produkt. Men jag måste ändå säga att jag tycker att detta är en av de bättre jag provat, även om den täcker mer så anas min egen hud igenom så den ser inte helt död ut. Om du har lite fetare hy eller bara gillar en matt finish tror jag att du kommer att gilla denna. Pluspoäng för spf även om det är lite lågt. 3.5 av 5 stjärnor får den av mig

By Terry Light Expert Click Brush, 17,5 ml 495 kr:

Light Expert Click Brush är min personliga favorit av dessa tre av flera anledningar. Förpackningen är supersmidig och supersmart, lätt att jobba med: klicka fram lite produkt och applicera den med borsten som sitter på (och som är avtagbar), lätt att ta med, tar ingen plats och är redo att användas när och var som helst. Formulan är lätt, ger superfin lyster och har ungefär samma täckning som Sheer Formula. Light Expert Click är berikad med vitamin E och hyaluron syra för att ge fukt och samtidigt ge en anti-aging effekt. Därav det dyrare priset. Som sagt min personliga favorit som är värd sitt pris, 5 stjärnor av 5 möjliga får den av mig.