Fixa den perfekta nyårslooken

2017-12-21

Klassiskt sotade ögon går alltid hem oavsett festlighet, men till nyår vill man kanske göra looken lite extra speciell. Vi har det bästa tipset för just det!

Steg 1

Börja med att sota dina ögon. Här har Sophia använt NYX PROFESSIONAL MAKEUP Love Contours All Palette för att skapa sotningen, en multifunktionell palett som verkligen är ett måste-ha för dig som vill ha det mesta samlat.

Börja med den ljusa contouring-färgen och använd en lagom fluffig borste, t.ex Sigma Tapered Blending Brush - E40. Applicera denna nyans över största delen av ögonlocket. Tips: sudda, sudda, sudda och använd lite mer färg längst ut vid ögonen för att få en mjuk övergång och ett djup.

Steg 2

Addera en mörkare nyans! Här har vi använt den mörka brynfärgen samt doppat penseln lite lite grann i den lila nyansen. Börja med att placera ut som en triangel längst ut vid ögat, med en mindre borste, och använd sedan din Tapered Blending Brush - E40 och sudda ut skuggan för att få en mjuk linje.

Steg 3

Dags för lite highlight! Här har Sophia använt den ljusa, skimrande ögonskuggan längst upp till höger i paletten och duttat på den med en lite hårdare borste, Sigma Firm Shader Brush - E57 och sedan suddat ut den lagom för att få en mjuk övergång mot det mörka.

Här har Sophia även adderat ögonskuggan längs med nedre fransraden. Tänk på att försöka kopiera hur du gjort på ögonlocket, så det matchar nedtill. Här är det bra att ha en mindre sminkborste, t.ex Sigma Pencil Brush - E30 för att få mer kontroll över din applicering.

Steg 4

Applicera lite mascara! Sophia har valt att addera lösögonfransar också. Hon valde Ardell Faux Mink 811 och klippte till dem enligt önskemål och för att passa hennes ögon.

Steg 5

Addera lite glitter! För att göra denna look extra speciell inför nyårsfirandet så adderade Sophia lite gyllene glitter i inre ögonvrån. Detta gjorde hon genom att dutta ut NYX PROFESSIONAL MAKEUP Glitter Primer där hon ville ha glittret, och sedan applicerade hon försiktigt NYX PROFESSIONAL MAKEUP Face & Body Glitter i nyansen Gold med en liten pensel för att få det precis där hon ville ha det. Till detta har hon använt NYX PROFESSIONAL MAKEUP Cosmic Metals Lip Cream i nyansen Metropolitan Night på läpparna. Voilá, nu är du redo för nyårsfesten!