Ge hy och hår en fräsch nystart

2017-01-03

Nytt år, nya möjligheter! Vi har listat produkterna du behöver för en pigg och strålande hy samt friskt och vackert hår. Bästa starten på 2017...

Nytt år, nya möjligheter! Passa på att vårda hud och hår lite extra, vi har listat produkterna som ger dig ett gott nytt skönhetsår...

Pigg och strålande hy

En ren hy är en välmående hy. Börja 2017 med att se över ifall du har en bra ansiktspeeling och kroppsskrubb hemma. Se till att peela både ansikte och kropp med jämna mellanrum för att behålla hudens naturliga lyster och avlägsna torra partier. Men inte för ofta, en gång i veckan eller beroende på din hudtyp och vilken sorts peeling du använder.

När du har har peelat huden är den redo att absorbera efterföljande hudvård. Applicera gärna en återfuktande, näringsgivande eller djuprengörande ansiktsmask - välj efter hudens behov. På kroppen kan du med fördel massera eller klappa in en mjukgörande och återfuktande kroppsolja som adderar fräschör och ger en mer jämn ton.

Att addera ett ansiktsserum efter din huds behov är alltid att rekommendera för att ge huden en boost av exempelvis återfuktning, antiage-effekt, lyster eller porförminskande. Applicera serumet innan din dag- och nattkräm. Till kroppen kan du med fördel använda en krämig body butter som ger fukt och näring. Din hud kommer tacka dig!

Inköpslista: Ansikts- och kroppsskrubb, ansiktsmask, ansiktserum och kroppsolja, dag- och nattkräm, body butter.

Friskt och vackert hår

En dålig hårdag kan förstöra vilken dag som helst. Känner du igen känslan? Låt 2017 bara vara bra hårdagar! Se över din hårvårdsrutin, har du ett bra schampo, balsam och hårinpackning som passar din hårtyp? Det finns närande, reparerande, volymgivande, antifriss, färgbevarande, ja, listan kan göras ganska lång.

Försök att inte tvätta håret allt för ofta då vatten är uttorkande om det kommer utifrån, cirka tre gånger i veckan är en riktlinje. Använd hårinpackning ungefär en gång i veckan eller efter behov. Se till att applicera din hårinpackning efter schampo och innan balsam, då schampo öppnar upp hårstråt och balsam sluter det. Krama in hårolja i topparna varje dag för en vårdad och fräscht glansig frisyr.

Vill du göra en mäkta nystart kan du lägga i en toning eller hårfärg för att testa en helt ny färg (eller fräscha upp din naturliga hårfärg). Kom då ihåg att använda hårvård som är anpassad för färgat hår, så håller sig färgen glansig och fin längre.

Inköpslista: Schampo, balsam, hårinpackning, hårolja, hårtoning- eller färg.


Bild: Elemis