Halloween: Candy Corn Nail Art

2017-10-11

Vi närmar oss med stormsteg en av de helger där man kan spöka ut sig ordentligt nämligen Halloween. Det är då dagarna blir extra mörka, extra ruggiga, innan julen kan bringas in för att lysa upp i höst/vintermörkret. Då tar vi fram pumpor och ljus och gör det mysigt eller spöklikt beroende på vad man vill. Inspirationen kommer från USA där helgen är mycket mer firad än i Sverige, även om vi börjar bli duktiga på att fira Halloween här också.

En av de typiska sötsakerna som äts vid Halloween i USA är de så kallade Candy Corn. Det är godis som liknar majskorn och går i färgerna vit, orange och gult, med vitt vid den spetsiga delen av godiset, orange i mitten och gult längst ut. Detta är inspirationen till dagens nail art som är hur enkel som helst att göra.

Jag började med ett par lager av vitt nagellack (i mitt fall OPI - I Cannoli Wear OPI) som jag sedan lät torka innan jag fortsatte med min nail art. Jag tog sedan en liten bit av en svamp som jag doppade i ett orange lack (OPI - No Tan Lines). Svampen var verkligen liten, så liten så att det endast tog upp en tredjedel av längden av mina naglar. Med hjälp av svampen gjorde jag ett brett orange band i mitten av naglarna utan att försöka få några fina kanter. Detta är alltså ingen gradient utan vi gör de här ränderna rätt så ruffiga. Jag gjorde samma sak med gult (OPI - Exotic Birds Do Not Tweet) som jag svampade på nageltipparna. Jag avslutade manikyren med ett lager topplack. Topplacket kommer att göra övergången mellan färger något mjukare.

Man kan stanna vid den här manikyren eller fortsätta med att måla något ovanpå det. Jag valde att testa att göra en spindel med hjälp av en dotting tool och en väldigt tunn pensel. Man kan använda svart för att måla spindeln men jag valde en mörkgrå färg som är något mjukare i kontrast än svart mot den ljusa bakgrunden. Lacket kommer också från OPI och heter Less is Norse.