Halloween: Samara Morgan i The Ring

2017-10-03

Linn, självlärd Beauty Junkie, har här skapat en look av Samara från The Ring-filmerna.


The Ring kom först ut 2002 som en amerikansk remake av den japanska skräckfilmen "Ringu" och fick en uppföljare 2005. För dig som kommer klart och tydligt kommer ihåg VHS minns hur skrämmande The Ring var när den först kom ut. Nu i år har ytterligare en släppts, nämligen "Rings" - som nu tagit sig till den digitala världen!

Filmerna handlar om Samara Morgan, en flicka som blivit illa behandlad (nedtoning för att inte avslöja för mycket) och som söker hämnd för det hon blev utsatt för. En riktigt obehaglig skräckis som garanterat får en att hoppa till flera gånger!

Det finns väldigt få bilder på Samara när hon blivit läskig, och det man ser är mest hår i vägen. Jag jobbade efter en av de få referensbilderna jag kunde hitta och gissade mig fram till det mesta. Det viktiga att tänka på till denna look är; blek bas, mörk runt ögonen med synliga "arga rynkor" i pannan, vara smutsig och ha mörkt, långt, rakt hår som ser blött ut. Lyckas du med dessa så fixar du utan tvekan looken!

Såhär gör du:

Jag grundade med en vit vattenfärg anpassad för huden men funkar lika bra med NYX PROFESSIONAL MAKEUP Jumbo Eyeshadow Pencil i nyansen Milk. Applicera flera streck över ansiktet och blanda ut med en Beautyblender. Fixera med ett transparent puder.

Sedan målade jag med en svart ögonskugga runt ögonen, och en brun skugga under de nedre fransarna. Jag använde sedan samma svarta skugga för att skugga näsa, läppar, mungipor, och kinder för att ge illusionen av en bredare näsa, mindre överläpp och mer hängande mungipor.

Samma svarta skugga använde jag sedan för att skapa en hålighet vid halsen, samt måla en ring på dekolletaget. Jag använde den också för att skapa arga rynkor och den smutsiga looken. I ringen på dekolletaget skrev jag "the ring" med den vita vattenfärgen.

Jag blötte sedan håret och hängde det mer framåt. Som tur är denna gång så har jag redan långt, rakt och svart hår så jag behövde inte anstränga mig så hårt på den biten men för dig som inte har det så rekommenderar jag en peruk.

Rolig fakta om The Ring:

  1. När The Ring hade premiär första gången i USA år 2002 så placerades det ut "mystiska" VHS-kopior av "dödsvideon" på varje stol i biosalongerna. Mysigt att ta med hem och se en fredagskväll, eller?

  2. Det tog över 5 timmar att göra mejken på Daveigh Chase, för att hon skulle bli den skrämmande Samara Morgan - trots 3 olika makeup-artister.