Hårfärgstrender hösten 2017

2017-08-22

Snart är hösten är med allt mysigt som hör till och framförallt är det dags att uppdatera sig, både garderobsmässigt men det kan också vara dags att ge håret en fräsch uppdatering. Vi har samlat några av höstens hetaste hårfärgstrender 2017 så du enklare kan välja ut vad som passar dig. Vilken blir din hårfärg i höst?

Liva upp din naturliga hårfärg

Att det ska vara "naturligt" ser vi både i makeuptrender och hårtrender i år. När det kommer till håret så handlar det helt enkelt om att vara så nära din naturliga hårfärg som möjligt, fast ge håret mer lyster och liva upp (och om du redan har lysterfullt hår, så säger vi; grattis!). Ett enkelt sätt att ge håret mer lyster samtidigt som du vårdar det är att använda Kevin Murphy Shimmer Shine, en lätt och superhärlig mist. Vill du ta det steget längre så släng i lite slingor i håret som inte är så långt ifrån din naturliga hårfärg för ett lyft.

Brunt hår blir kallt

Tidigare år har brunetter satsat mer på röda och lila toner i håret till hösten, men i år switchar vi om och kör på kallt brunt hår. Inte riktigt grått (som varit populärt tidigare) utan mer askbrunt. Ett tips är att använda silverschampon och silverinpackningar för att behålla en kall ton i håret, t.ex den populära Maria Nila Colour Care Colour Refresh, 0,20 Pearl Silver eller Fanola No Yellow Shampoo. Så, är du brunett - satsa på askbrunt i år!

Medan blont hår blir varmt

Som sagt så är det hett för en brunett att satsa på kalla toner i håret i år, medan det är tvärtom för dig som är blond. Japp, du läste rätt - en varm ton i ett blont hår är att satsa på i höst. För att fräscha upp och ge en varma ton till det blonda håret rekommenderar vi att prova Maria Nila Colour Care Colour Refresh, 10,30 Golden Blonde som är en inpackning med guldiga pigment.

Strobing för håret

Det är inte längre bara ansiktet som ska ha en fräsch glow, utan nu går trenden strobing vidare från ansiktet till håret. Detta kan du åstadkomma enkelt genom att addera lite slingor i håret, som inte är så mycket ljusare än ditt eget hår och addera hårvårdsprodukter som ger en härlig glans, t.ex OroFluido Super Shine Light Spray.

Fluid Hair Painting är tillbaka

Runt 2015 var Fluid Hair Painting väldigt trendigt, och nu är det tillbaka. Du kanske har sett på Instagram hur folk ligger med håret utspretat mot ett bord och hårfärgen som lagts på i sektioner i håret gör att håret ser spetsigt ut - nästan lite som i en sci-fi film - detta kallas Fluid Hair Painting och ger verkligen ett snyggt resultat.

"Blorange" håller i sig, med tvist

"Blorange" har under håret trendat, särskilt efter att Kylie Jenner färgade håret i den otroligt snygga ljusa peachy (nästan lite rosa) nyansen. Denna hårfärg fortsätter trenda under hösten men med en liten tvist, nämligen en mörkare bas. Vill du vara supertrendig i höst så ska du satsa på en mörkare utväxt och den fina persikonyansen i topparna. Ett tips är att använda Colorista Washout #Peachhair, idealisk för dig som vill prova på!

Kommer grönt hår bli hett i höst?

Det spekuleras även en del om grönt kommer vara en het färg i höst. Vi hoppas verkligen det - för det är verkligen så snyggt. Vi tror i sådana fall att det blir en satsning på en mörkgrön eller smaragdgrön nyans. Vad tror ni, kommer vi se grönt hår i höst?