Makeup inspirerad av Stockholm Fashion Week

2017-09-13

Under Stockholm Fashion Week häromveckan så kunde man tydligt se att när det kommer till smink så satsade man på en naturlig, glossy look. Antingen med ett par glossiga läppar eller glossig ögonskugga - jag har därför valt att göra en look med just detta!

Jag har skapat en fräsch bas som inte är heltäckande och har då använt mig av Sensai Luminous Sheer Foundation SPF 15 som ger en naturlig täckning. Sedan applicerade jag lite rouge och har då använt NYX PROFESSIONAL MAKEUP Sweet Cheeks Blush Palette för en rosig look.

Till skillnad från förra året då det var hett med mer markerade bryn så har de naturliga, mer buskiga brynen kommit tillbaka. Istället för att fylla i dem så ska du satsa på att borsta upp dem lite, använd gärna en ögonbrynsgel för att ge lite mer definition. Jag använde mig av Maybelline Brow Precise Fiber Filler som ger mycket färg till brynen samtidigt som den håller brynen på plats.

För att ge en "glossy" look valde jag att applicera 3INA Eye Gloss i nyansen Clear och valde även att göra en tunn, vingad eyeliner med Yves Saint Laurent Eyeliner Baby Doll i en metallisk, beige nyans.

I höst har det visats flera olika läpptrender. Vi har sett mycket av naturella läppar med ett genomskinligt läppglans eller ett läppglans med en gnutta färg i bara i mitten av läpparna, sen rosiga läppar med lite starkare färger i högglans. Jag provade alla tre till min mjuka look och det såg så fräscht ut!

Till att börja med använde jag IDUN Minerals Lipgloss i nyansen Karen som är transparent.

Sedan provade jag att dutta lite rött läppstift i mitten och blandade ut det med fingertoppen.

Till mina högglansiga läppar använde jag L'Oréal Paris Infallible Lip Paint i nyansen Red Actually och toppade det med Idun's läppglans. Hur snyggt?