Makeuptrend 2017: Glitter-delicious

2017-01-25

Trendrapport direkt från catwalken: Att 90-talet har ringt flera gånger och vill ha tillbaka sitt glitter är ingen nyhet. Men nu är det bestämt – 2017 är året då glittret är här för att stanna...

Trendrapport direkt från catwalken: Att 90-talet har ringt flera gånger och vill ha tillbaka sitt glitter är ingen nyhet. Men nu är det bestämt - 2017 är året då glittret är här för att stanna...


I vår är det riktigt hett att ge din sminkning "det lilla extra" med glitter. Antingen piffar du ögonen med glittrig ögonskugga eller så kan du gå all in med glitter även på läpparna. Det visade exempelvis Fendi, DKNY och Maison Margiela Fashion Week SS/17.

Jag har valt att göra en rosa glittervariant på läpparna. När jag applicerade glittret använde jag Cailyn Pure Lust Extreme Matte Tint i färgen "Materalist" som bas. Sedan toppade jag läppstiftet med ett genomskinligt läppglans från Aden, så glittret har något att fästa i. Jag duttade på glittret på läpparna med hjälp av en syntetpensell. Superenkelt, men SÅ snyggt!


Att applicera glitter under ögonen är ju en mäkta räddare i nöden för att få bort mörka ringar. Skämt åsido. Jag använda ögonskuggspaletten "Fearless" från Ciaté. Läpparna färglade jag med NYX Liquid Suede i nyanserna "Foul Mouth" och "Little Denim Dress".

Glittertips till din makeup:

Aden Glitter Powder
Paris Berlin Le Poudre De Comete Comet Powder
Make Up Store Glitter