Milani Cosmetics med Patricia Rudell

2017-03-21

De senaste veckorna har det bara sprutat ut nyheter från Milani Cosmetics, det familjeägda och Los Angelesbaserade märket som älskar allt som har med Milano att göra. Att det är just Italien och kulturen där som legat till grund för de lyxigt guldiga förpackningarna, starka färgerna och framförallt banbrytande trenderna, är enkelt att se. Med försäljningsframgångar som Amore Matte Lip Crème och Conceal & Perfect Liquid Foundation, kommer nu fler spännande produkter.

Vi tog hjälp av den duktiga livsstilsbloggaren Patricia Rudell för att levandegöra vårens nyhetssläpp. Med det drömmigaste vårhåret vi sett och en blogg som levt i nästan åtta år, tänkte vi att Patricia var rätt person att tolka Milanis senaste produkter. Följ med i hennes look steg för steg.

När Patricia kommer till oss är hon helt osminkad. Patricia börjar med att applicera primer i hela ansiktet för att få en jämn och fin grund. Prime Perfection Primelight Strobing + Pore Minimizing (som snart landar hos oss) innehåller lite skimmer som ger ansiktet en jättefin lyster, dessutom gör den porer mindre synliga.

Efter att Patricia applicerat primer lägger hon Conceal & Perfect Liquid Foundation i nummer 05 med hjälp av en foundaitonborste. För att jämna ut hudtonen och ljusa upp lägger Patricia sedan Retouch + Erase Light-Lifting Concealer under ögonen. Det behövs bara ett tunt tunt lager eftersom formulan är väldigt täckande.

Därefter tar hon en puderborste och sveper det bakade solpudret Dolce över ansiktets högsta punkter. Patricia har nyligen varit i Thailand på semester och vill gärna lyfta fram sin lätta solbränna.

För ännu mer glow applicerar hon sedan Strobelight Instant Glow Powder i färgen 03 Sunglow över kindben och amorbåge. Resultatet blir en hy som känns vital och levande.

Till ögonen använder Patricia skuggor ur paletten Everyday Eyes Powder Eyeshadow Collection nr 05 earthy elements. Till brynen använder hon Milani Stay Put Brow Color.

Till denna somriga och solkyssta sminkning väljer Patricia avslutningsvis en rosa läppfärg, Amore Matte Lip Crème nr 10 Adorable (bild). Den lätta formulan glider över läpparna och lämnar en silkeslen matt finish.

Klart! Fräscha och varma toner med mycket glow. Denna look får oss verkligen att längta till sommaren!