Årets Skönhetsjulklapp är sheetmasken

2018-11-19

Varje år utses Årets julklapp, men den har sällan med skönhet att göra. Det vill Eleven ändra på och utser Årets skönhetsjulklapp som är sheetmasken!

I 31 år har HUI Research utsett Årets julklapp. Men sällan är det en skönhetsprodukt. Därför utser Eleven ett skönhetsalternativ för den skönhetsintresserade - sheetmasken.

Sheetmasks har blivit oerhört populära inom skönhetsvärlden den senaste tiden. De har även blivit en stor trend på Instagram där många postar selfies där de bär olika typer av maskar med utklippta hål för ögon, näsa och mun. 

På Eleven har man också märkt av sheetmasktrenden och sett en stor efterfrågan av produkten från kunder.

 - En av anledningarna till att just sheetmasks har blivit så populära är att de gör hudvård roligt. Dessutom är det enkla att använda. Traditionella ansiktsmasker kräver mer arbete och du måste tvätta av dem efter. Sheetmasks lägger du bara på och sen när den legat så länge som du önskar tar du av den och du är klar. Och sen är de ju också roliga att ta selfies med, säger Elevens K-beauty expert Virve Fredman.

Sheetmask har länge varit populära i Sydkorea, men näst intill okända i resten av världen, tills för några år sedan när den stora K-beautytrenden slog igenom stort. Och blir allt vanligare i mångas svenskars skönhetsrutin, något som man märker på Eleven.

En av anledningar till att maskerna blivit så populära är att man ser resultaten direkt.

 - Det är just på grund av att de ser resultaten direkt som många gillar sheetmasks. Alla masker innehåller massor av fukt vilket också är nyckeln till de fina resultaten. Man kan direkt se att fina linjer blivit mindre märkbara när du tagit av masken, säger Virve Fredman.

Det finns även en uppsjö att välja mellan, beroende på viket resultat du vill uppnå, eller hur mycket du pengar är villig att spendera. Dessutom kommer de i många roliga färger och mönster. 

 - Från början var det många som valde de roliga maskerna. Men numera så är det mer fokus på ingredienserna. För det är det som är det fina med sheetmasks är att du kan välja olika varje gång beroende på vilka behov din hud har just den dagen, säger Virve Fredman.

Virves favoritmasker:

Holika Holika Pure Essence Mask Sheet - Cucumber

De här maskerna är perfekta varje dag-mask och kan varieras efter vilket behov din hud har just den dagen. Jag har alltid en cucumber sheetmask i kylen som är redo för att återfukta och lugna ner min hy. Inget känns härligare än en kall sheetmask efter en hård dag.

Holika Holika Skin Rescuer Mask Sheet - Madecassoside

När din hy har specifika behov är de här sheetmaskerna perfekta. Jag älskar Madecassoside masken som är full av lugnande och återfuktande ingredienser. Madecassoside är en trendig och populär ingrediens för känslig hy och hjälper till att lugna ner hudirritationer. Perfekt för känslig skandinavisk hy nu under vintern.

KOCOSTAR Slice Mask Sheet Strawberry

Både rolig och praktisk sheetmask! De gulliga bitarna av frukt eller blomblad gör att du verkligen kan anpassa masken till de områden där de behövs som mest. Kan användas både i ansiktet och på kroppen. Perfekt för att ge torra partier lite extra kärlek.

Berrisom Soda Bubble Mask, Aqua Fruit

Sheetmasks är perfekta när du vill att huden ska absorbera aktiva ingredienser, men det finns också masker som är toppen för att rengöra huden på djupet. Den här masken börjar bubbla och skumma när den läggs på huden. Skummet masserar huden försiktigt för att djuprengöra porerna. Resultatet blir en återfuktad hud med massor av glow.

Här hittar du alla våra härliga Sheet Masks:

Virve Fredman K-beauty expert på Eleven.