Sju sommardofter att förälska sig i

2018-06-16

Visst är sommaren alldeles underbar! Juni har bara börjat och majoriteten av den svenska befolkningen har redan tagit årets första dopp, ätit glass i stora lass och hunnit få brunbrända ben. Om drygt en vecka frossar vi i jordgubbar, dansar ringdans i ton till "smågrodorna" och skålar in årets ljusaste, grönaste och möjligen gladaste högtid - midsommarafton!

Traditionen om att plocka sju sorters blommor för att lägga under kudden lever fortfarande kvar, men varför inte leta efter blommorna i sju sorters dofter istället? Nedan följer några blomstrande alternativ, för både honom och henne.

Blommor för henne:

En blommig doft för henne är precis som namnet beskriver, ett överdåd av olika blommor som vävts samman. Antingen delikat, söt och ljuvlig likt en midsommarkrans, eller nästintill provokativ och kraftfull. Allt handlar om kemin mellan doften och personen som bär den.

Boss The Scent For Her EdT:
Förförelse på flaska, där den blommiga trion bestående av Fresia, Osmanthus- och Apelsinblomma möter den mjuka basen av Kakaobönor. Resultatet blir Oemotståndligt!

Boss Ma Vie L'Eau EdT:
Denna ljusa, stålande blomdoft har både vit pion och magnolia i hjärtnoten, vilket ger ett unikt och elegant intryck för livets många tillfällen.

Gucci Bloom Acqua Di Fiori EdT:
En animaliskt pudrig blomdoft. Orginalnoterna Rangoon creeper, Tuberos och Jasminknopp vävs samman med Svartavinbärsknoppar och Galbanum, vilket ger ett autentiskt och svalkande intryck.

Stella Mccartney Peony EdT:
Den praktfulla Pionen hyllas i Stella McCartneys senaste doftlansering Stella Peony, som med sina peppriga inslag ger ett självsäkert och modernt uttryck.

Blommor för Honom:

Att blommor används frekvent i herrdofter är det kanske inte många som vet. En blommig doft för honom har en annan typ av doftkaraktär, där man förhöjer mystiken och sensualiteten i parfymen med hjälp av blomvalet.

Hugo Urban Journey EdT: .
En urban doft med uppiggande och fräscha inslag från Himalayan Whorlflower, en blomma med tillhörighet i tistel-släktet men som har Citrusdoftande inslag. Doften balanseras av svart te och tränoter.

Boss The Scent EdT:
Den perfekta partnern till damdoften vars förföriska och romantiska intryck till stor del kommer från Lavendel. Övriga komponenter så som Ingefära, Maninkafrukt och Läder ger doften ett kraftfullt intryck som inte går obemärkt förbi.

Gucci Guilty pour Homme EdT:
I denna aromatiskt, sensuella doft hittar vi både Lavendel och Apelsinblomma som tillsammans ger en romantisk och mjuk doftförnimmelse. Doften får sin fräschör av Citrusfrukt i toppen och sin styrka från Patchoulin i basen.

Låt dig förälskas i en blomstrande doft och få en drömmig midsommar.